Familieleden slaan handen in elkaar voor lancering van eigen gin: “Iedereen droeg zijn steentje bij”

Anouk (22) en Lars Leenders (19) lanceren samen met de partner van Anouk, Milan Ryckaert (24), een eigen gin. Wat een viertal maanden geleden begon als een gek idee, resulteerde vorige week in hun eerste evenement met hun eigen ginmerk. Met MrGin bracht het drietal ondertussen al twee verschillende soorten gin uit.

Al zeven jaar lang maakt Milan deel uit van het gezin van Lars en Anouk. “Milan is enig kind en kan het al sinds het begin van onze relatie heel goed vinden met mijn broer Lars”, vertelt Anouk. “We hangen sterk aaneen en doen heel veel dingen samen. We kennen elkaar door en door”, voegt Lars toe.

Geuren uit de tuin

Aangezien Milan een jaar geleden van start ging als zelfstandige in tuinaanleg- en onderhoud, wilde hij zijn klanten een origineel cadeau geven. “Ik wilde hen niet zomaar een fles wijn geven. Zo kwamen we in contact met Infusers uit Wichelen, een bedrijf dat zich specialiseert in het personaliseren van gin”, vertelt Milan. “Concreet wilde ik alle geuren en smaken uit de tuinen waarin ik werk, laten terugkomen in de gin die we maken. Met MrGin hebben we nu een gin die is geïnfuseerd met allerlei kruiden.”

Anouk, die als schoonheidsspecialiste werkt in de zaak van haar mama, zag daarin de opportuniteit om samen te ondernemen. Lars, die sinds kort een eigen grafisch bureau startte, sprong mee op de kar. “We hebben natuurlijk ook een branding nodig, en daar stak Lars de afgelopen maanden heel veel werk in. Ondertussen brachten we twee gins uit. Especias is een gin met karakter en een heel kruidige smaak. Omdat ik ook graag een iets zachtere gin wilde, hebben we ook meteen de Leery op de markt gebracht. De naam daarvan komt van Leenders & Ryckaert”, lacht Anouk.

Volgende stap

Op een eerste evenement voor vrienden en familie werden de gins voor het eerst aan een groter publiek voorgesteld. “Vooral het feit dat we dit als gezin kunnen doen, valt heel erg in de smaak. Elk van ons draagt een steentje bij en heeft zijn eigen talenten. De komende weken werken we een aantal pakketten voor bedrijven uit. We willen ons zowel op b2b als op b2c-business richten. We zijn klaar voor de volgende stap”, besluit Lars.

De gin van het drietal is te koop door contact op te nemen via [email protected].

The post Familieleden slaan handen in elkaar voor lancering van eigen gin: “Iedereen droeg zijn steentje bij” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Ouders komen in tranen aan op laatste schooldag na drama met verdronken jongen (7): “Iedereen is in shock”

Wat een feestelijke afsluiter moest worden van het schooljaar, werd bij basisschool Mikado in Borgerhout een dag van rouw. Bij een uitstap naar recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten verdronk donderdag een 7-jarige leerling. “Iedereen is in shock”, reageert gedelegeerd bestuurder Geert Van Kerckhoven. “Onze zorg gaat in de eerste plaats uit naar de ouders, de leerlingen en ook het schoolteam.”

Lees meer »

? “Evenepoel mag nu dromen van het podium. Het beste moet nog komen”

De eerste bergetappe van deze Tour stelde allerminst teleur. “Een adembenemend schouwspel”, noemt Michel Wuyts het zelfs. Stof genoeg dus om over na te kaarten in onze wielerpodcast ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’. Vooral de knappe etappe én tweede plek van Remco Evenepoel komen uitgebreid aan bod. “Naar mijn gevoel heeft Evenepoel nooit beter geklommen dan vandaag”, aldus Wuyts.

Lees meer »

Kinderen van De Strandloper in Koksijde schitteren in schoolfeest in Inspirant aan zee

Leerlingen, leerkrachten en ouders van De Strandloper BuBaO keken reikhalzend uit naar het schoolfeest in Inspirant aan zee in Oostduinkerke. Apetrots, uitgedost in hun op maat gemaakte toneeloutfit, vertederden de kinderen hun toeschouwers tijdens het totaalspektakel met als thema ‘Op zoek naar een betere wereld’.
The post Kinderen van De Strandloper in Koksijde schitteren in schoolfeest in Inspirant aan

Lees meer »

KIJK. Video toont hoe Trump uithaalt naar Biden bij partijtje golf en zegt dat hij uit race zal stappen: “Wat een oude, kapotte hoop rotzooi”

Er zijn beelden opgedoken die laten zien hoe Republikeins presidentskandidaat Donald Trump tijdens een partijtje golf met zijn zoon Barron stevig uithaalt naar president Joe Biden. Trump noemt Biden een “oude, kapotte hoop rotzooi” en zegt dat hij uit de race zal stappen. “Dat betekent dat we Kamala (Harris, de vicepresident, red.) krijgen”, zegt hij.

Lees meer »

Belgisch koppel en hun baby op nippertje gered uit kolkende rivier in Italië terwijl hun auto wordt meegesleurd door watermassa

Een Belgisch koppel en hun baby zijn ternauwernood aan de dood ontsnapt toen ze ingesloten raakten door de kolkende watermassa van de Orco-rivier tussen Montanaro en San Benigno Canavese in de regio Piëmont. Reddingswerkers konden het gezin in de nacht van zaterdag op zondag op het nippertje in veiligheid brengen, waarna hun wagen werd meegesleurd door de kracht van het

Lees meer »

Zijn leerkrachten of redders in fout als kind verdrinkt tijdens schooluitstap? “Alles hangt af van hoe ze toezicht hielden”

Er waren verschillende leerkrachten en enkele redders aanwezig. En toch verdronk een jongen van 7 jaar tijdens een klasuitstap in de zwemvijver van een recreatiedomein. Het onderzoek naar de precieze omstandigheden loopt. Maar riskeren de leerkrachten of de redders vervolging? Een professor strafrecht legt uit wat de mogelijkheden nu zijn.

Lees meer »

Zwemwedstrijd Damme-Brugge is na vier jaar terug: “We hopen op 500 deelnemers”

Corona, eendenkroos en vorig jaar blauwalg zorgden ervoor dat Damme-Brugge sedert 2019 niet kon plaatsvinden. Voor dit jaar koos de Brugse Zwemkring (BZK) voor een datum eerder op het seizoen. Zondag 30 juni is het zover met als nieuwigheid de zwemwedstrijd over een afstand van één kilometer.
The post Zwemwedstrijd Damme-Brugge is na vier jaar terug: “We hopen op

Lees meer »

Rik Waeyaert (62) uit Kortemark gaat met pensioen en zet punt achter politieke loopbaan: “De cirkel is nu mooi rond”

Geen Kortemarkenaar die Rik Waeyaert niet kent. Hij is niet alleen al meer dan 35 jaar politiek actief in de gemeente, maar is ook voor iedereen het ACV-gezicht van de Kortemark. Rik staat in september voor zijn laatste politieke wapenfeit: cc De Beuk officieel openen.
The post Rik Waeyaert (62) uit Kortemark gaat met pensioen en zet punt achter

Lees meer »

Gemeente De Haan koopt grond aan om te bebossen

De gemeenteraad keurde de aankoop van 1,8 hectare te bebossen grond goed. De gemeente wil hier de komende drie jaar werk maken van een nieuw bos, dat voor iedereen toegankelijk zal zijn. De aankoop werd in de gemeenteraad wel met de kleinst mogelijke meerderheid goedgekeurd.
The post Gemeente De Haan koopt grond aan om te bebossen appeared first on

Lees meer »

Khattabi: “België heeft deadline voor indienen klimaatplan gemist door Vlaanderen”

België heeft zijn definitief klimaatplan niet tijdig kunnen indienen bij de Europese Commissie. Dat meldt ontslagnemend minister Zakia Khattabi (Ecolo) dinsdag. Ons land kon de deadline niet halen omdat Vlaanderen pas na de vorming van een nieuwe Vlaamse regering met zijn deelplan komt. Heel opzienbarend is het uitstel niet: slecht 4 van de 27 lidstaten waren op tijd met hun

Lees meer »

Man (36) uit Avelgem rijdt na controle met 3 promille gewoon verder: “Duidelijk geen respect voor politie en verkeersregels”

‘Dikhoofd.’ ‘Beuzakken.’ ‘Blondie.’ ‘Micha Marah.’ Het waren maar enkele van de denigrerende verwensingen die twee (blonde) agenten op 18 februari 2023 in Anzegem van een 36-jarige automobilist uit Avelgem naar het hoofd geslingerd kregen. Hij was net met 3 promille langs de kant gezet maar reed daarna doodleuk verder naar huis. Hij kreeg een fikse boete en rijverbod van anderhalve

Lees meer »