Dominique Persoone bedenkt pittige frietsaus met chocolade voor frituur uit Knokke-Heist en inspireert zich daarvoor op Mexicaans gerecht

Dominique Persoone heeft speciaal voor frituur Frydate in Knokke de kruidige Choclàtansaus bedacht. “Ik vond mijn inspiratie bij een nationaal Mexicaans gerecht”, zegt de bekende Brugse chocolatier.

Het was Philippe Andries, de uitbater van Frydate, die anderhalf jaar geleden aanklopte bij Dominique met de vraag om een totaal nieuwe saus uit te vinden die hij in zijn zaak zou serveren. “Ik had meteen vertrouwen in het concept van Philippe want hij werkt enkel met de beste leveranciers en topproducten. Ik heb dan ook niet geaarzeld om een jaar lang testen te doen op zoek naar een heerlijke saus.”

Aangezien Dominique een cacaoplantage heeft in Mexico liet hij zich inspireren door dit land. “De Mole poblano is er een vrij populair gerecht. Het is kip met chocoladesaus maar de chocolade wordt gebruikt als een kruid in de saus. Daarna ging ik op zoek naar enkele andere ingrediënten en kwam ik bij de Chipotle pepers die heel belangrijk zijn voor de gerookte smaak. Ik vond een heel kwalitatieve Mexicaanse leverancier hiervoor. Verder voegde ik ook groentjes, kruiden en gekarameliseerde ajuin toe.”

Exclusief

Verwacht je niet aan een zoete saus want de kruidenmix en de gestoofde groentjes zijn doorslaggevend voor het eindresultaat. “De chocolade is fondant die heel veel zuren bevat. Tijdens het gisten van de cacao voegen we nog extra zuurdesems toe”, verklapt Dominique die benadrukt dat de saus enkel verkrijgbaar zal zijn bij Frydate.

Zaakvoerder Philippe Andries is alvast in zijn nopjes met deze exclusieve lekkernij en de samenwerking met de bekende chocolatier. “De Choclàtansaus is zeker een meerwaarde voor onze zaak want 95% van de klanten bestellen een saus als ze frieten eten. Voor mij is het een perfecte vegetarische variant voor de traditionele stoofvleessaus. Voor een potje van 150 gram zullen de klanten 3,80 euro betalen.” (FV)

The post Dominique Persoone bedenkt pittige frietsaus met chocolade voor frituur uit Knokke-Heist en inspireert zich daarvoor op Mexicaans gerecht is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Vlaamse Roel (40) en zijn gezin zetten zich schrap voor orkaan Beryl op Jamaica: “We moeten matrassen voor ramen zetten en ons barricaderen in de badkamer”

De orkaan Beryl is op weg naar Jamaica, nadat hij in het zuidoosten van de Caraïben al dood en vernieling zaaide. Op het eiland worden de laatste ramen dichtgetimmerd en zet iedereen zich schrap. Ook Roel Stassen (40) en zijn gezin uit het Limburgse Vlijtingen (Riemst), die er met vakantie zijn. Zij barricaderen zich momenteel in hun hotelkamer.

Lees meer »

Tom Van Grieken haalt zwaar uit naar de ‘Nieuwe Vooruit Alliantie’: “Onze 1.000.000 kiezers bij het grof huisvuil gezet”

Vlaams Belang was de grootste winnaar van de verkiezingen van 9 juni, maar wordt volgens de partij zelf door de N-VA brutaal aan de kant geschoven bij de Vlaamse formatie. Partijvoorzitter Tom Van Grieken haalde daarom zaterdag op het programmacongres voor de lokale verkiezingen in de Nekkerhal in Mechelen zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie met de steun van

Lees meer »

Zij-instromer Corine blikt terug op eerste schooljaar als directeur: “Samenleving moet de kracht voelen van goed onderwijs”

Voor Corine Versteylen (50), die vroeger als marketingdirecteur werkte in de Vlerick Business School, zit het eerste schooljaar als schooldirecteur erop. Op 1 september startte ze de gloednieuwe Jezuïetenschool in het Brusselse Sint-Jans-Molenbeek op. VRT NWS volgde haar een jaar lang in haar nieuwe avontuur. Was haar nieuwe job wat ze ervan verwachtte? En hoe kijkt ze terug op dat

Lees meer »

Oud-schooldirecteur viert diamanten huwelijksjubileum

Op donderdag 27 juni vierden Willy Vandevivere en Agnes Vanwildemeersch hun diamanten huwelijksjubileum. Ze trouwden op 27 juni 1964 in Beselare en gingen daarna in Boezinge wonen.
The post Oud-schooldirecteur viert diamanten huwelijksjubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geluidssignaal, trilling of knippering: nieuwe auto moet je voortaan verplicht waarschuwen wanneer je te snel rijdt

Elke nieuw verkochte auto moet voortaan uitgerust zijn met een zogenoemde ‘intelligente snelheidsassistentie’. Dat betekent dat de auto zelf aangeeft wanneer je te snel rijdt, bijvoorbeeld door een lichtje, een trilling of een geluid. Dat de auto zelf met jou gaat meedenken, heeft zo zijn voordelen, al staat die aanbeveling nog niet altijd en overal op punt, zegt Filip Rylant

Lees meer »

Heiligverklaring van ‘God’s influencer’ Carlo Acutis (15) goedgekeurd

Paus Franciscus heeft maandag, samen met het college van kardinalen de heiligverklaring van Carlo Acutis goedgekeurd. Acutis overleed in 2006 aan leukemie, maar verspreidde tijdens zijn leven het geloof via het internet en kreeg zo de bijnaam ‘God’s influencer’. Sinds zijn overlijden werden al twee wonderen aan hem toegeschreven. In 2025 zal hij naar alle waarschijnlijkheid de eerste millennial worden

Lees meer »

Philipsen heeft niks gebroken bij val, maar baalt wel: “Niet kunnen sprinten én geen punten voor groen”

Het is een absolute baaldag geworden voor Alpecin-Deceuninck. Japser Philipsen (26) had zijn zinnen gezet op de etappezege, maar de ‘Vlam van Ham’ kwam in de slotfase ten val en kon niet meedingen naar de overwinning. Manager Philip Roodhooft vreesde eventjes voor een opgave, maar Philipsen kan morgen zijn Tour verderzetten. “De schade beperkt zich tot vandaag niet kunnen sprinten.”

Lees meer »

Schuldeisers en banken willen Atos redden

De schuldeisers en banken van het Franse IT-bedrijf Atos hebben zondag een akkoord bereikt om het financieel noodlijdende bedrijf te redden. Dat blijkt zondag uit een mededeling van het bedrijf. Atos is ook in ons land actief.

Lees meer »

Ignace van hotel De Bonte Os opent nu ook vakantiewoning ‘Wouter’s Home’ in Roeselare: “Goedkoper alternatief”

Ignace Defever van De Bonte Os in Roeselare opent in augustus, op een steenworp van zijn hotel in de Sint-Hubrechtsstraat, vakantiehuis Wouter’s Home. “Hier verblijven is goedkoper dan in het hotel”, aldus Ignace die enkele opmerkelijke objecten onderbracht in de woning waar vier tot tien personen kunnen verblijven.
The post Ignace van hotel De Bonte Os opent nu ook

Lees meer »

Ondanks toenemende druk, blijft Amerikaanse president Biden vastberaden: “Ik blijf in de race en ga de verkiezingen winnen”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft nogmaals gezegd dat hij in de race blijft voor een nieuwe termijn als president van de Verenigde Staten. Dat heeft hij verkondigd in een campagnebijeenkomst in de Amerikaanse staat Wisconsin. Eerder op de dag had een groep van prominente Democratische donoren een brief gestuurd naar de 81-jarige Biden waarin ze hem oproepen om zich

Lees meer »