De ‘verdwenen miljoenen van Kuifje’ en de geheimen van de erven van tekenaar Hergé

Kuifje is de bekendste Belgische stripfiguur ter wereld. Toch is er amper speelgoed van hem en is het Hergé museum verlieslatend, net als het bedrijf dat de erfenis van tekenaar Hergé beheert. In zijn boek De verdwenen miljoenen van Kuifje legt auteur Jean-Pierre Levée uit hoe dat komt. “Alleen al aan advocaten geeft het bedrijf twee miljoen euro per jaar.”

Meer krantenkoppen in België

Derde editie van kunstproject ‘Het Voorstel’ in Menen

Na succesvolle edities in 2018 en 2021 organiseert cultuurcentrum De Steiger dit najaar opnieuw ‘Het Voorstel’, een kunstproject naar een idee van Henk Delabie. Ook nu blijft het uitgangspunt dat een niet uitgevoerd of zelfs onuitvoerbaar artistiek idee op zich een kunstwerk kan zijn.
The post Derde editie van kunstproject ‘Het Voorstel’ in Menen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Yellow Dragons is nieuw in het dameszaalvoetbal

In de damesliga Ter Straeten zaalvoetbal in Varsenare werd de competitie voor dit seizoen uitgebreid naar zeven ploegen. Yellow Dragons is een nieuwkomer.
The post Yellow Dragons is nieuw in het dameszaalvoetbal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Overgestapt uit onvrede: drie kandidaten uit Brugge komen deze verkiezingen voor een andere partij uit

Drie kandidaten komen bij deze verkiezingen uit voor een andere partij. Hugo De Bondt ruilde N-VA in voor Vlaams Belang, Matthias Vyncke ruilde Open VLD in voor N-VA en Dirk Rosson stapte van de socialisten naar PVDA over.
The post Overgestapt uit onvrede: drie kandidaten uit Brugge komen deze verkiezingen voor een andere partij uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Steeds meer zwaargewonde fietsers en steppers

Het aantal ernstig gewonden in het verkeer is in ons land in de afgelopen 10 jaar gedaald met bijna 20 procent, maar het aantal zwaargewonde fietsers en steppers neemt toe. Het gaat dan bijvoorbeeld om mensen met schedelbreuken, heupbreuken of wervelletsels. Dat blijkt uit een onderzoek van de gegevens van ziekenhuizen door verkeersinstituut Vias.

Lees meer »

Nieuwe brandweerkazerne absolute prioriteit voor kandidaat-burgemeester Nicolas Vermote

In de aanloop naar de verkiezingen benadrukt Nicolas Vermote, kandidaat-burgemeester en lijsttrekker van Pro Nieuwpoort, dat de bouw van een nieuwe brandweerkazerne de hoogste prioriteit heeft voor zijn partij. Volgens Vermote voldoet de huidige kazerne niet meer aan de hedendaagse veiligheids- en efficiëntienormen, wat onaanvaardbare risico’s met zich meebrengt voor zowel de inwoners als de brandweer zelf.
The post

Lees meer »

Morgen start assisenzaak tegen glazenwasser die liefdesrivaal doodde: “Weduwe gaat heel moeilijk proces tegemoet”

Dinsdag start in Gent het assisenproces tegen de 40-jarige Stijn M. In de zomer van 2022 schoot hij in Eksaarde zijn liefdesrivaal Frank D. dood en verschanste zich daarna in het huis van zijn slachtoffer. “Hij blijft erbij dat de schoten accidenteel waren. Maar mijn cliënte gelooft daar niets van”, zegt Walter Van Steenbrugge, advocaat van de weduwe en de

Lees meer »

België steeds meer in trek bij Chinese toerist

Steeds meer Chinezen boeken een verre vakantie tijdens de ‘Golden Week’, een verlofperiode in China tijdens de week van 1 oktober. Bij de sterkste groeiers onder de verre bestemmingen zijn België, Kroatië, de Scandinavische landen en de Verenigde Arabische Emiraten. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van cijfers van Qunar en Trip.com, enkele van de grootste onlinereiskantoren in China.

Lees meer »