Bruce Deboot stopt ermee: “Op hoogtepunt”

Ook al is hij pas 27 jaar, na de Omloop van het Hoogserlei in Tielt hing Bruce Deboot de competitiefiets aan de spreekwoordelijke haak. Zestien seizoenen zijn voor hem genoeg geweest. Met de zege in Beitem is zijn honger gestild.

“Het is genoeg geweest”, valt Deboot met de deur in huis. “Wielrennen is een hobby waar veel tijd in kruipt. Met die overwinning op 8 juli in Beitem heb ik mijn doel bereikt. Bij de elite zonder contract wou ik ooit een koers winnen. Tegen mijn vrienden had ik zelfs altijd gezegd dat ik meteen zou stoppen na een zege. Na Beitem deed ik toch nog drie maanden verder.”

In die periode verzamelde de pion van CT Declercq Schrijnwerk-Yprauto nog heel wat toptienplaatsen. Toch houdt hij het voor bekeken. Ook al beweren ze dat je op je 27ste op je sterkste bent. “Dat wordt gezegd, maar ik voel dat ik niet meer zal verbeteren”, antwoordt Deboot. “Win ik bij de elite zonder contract een tweede koers, dan zal dat niet tot dezelfde euforie leiden als in Beitem. Dat zou niet meer zo tof zijn. Ik win er liever eentje dan vijf of tien.”

Het was van bij de junioren geleden – de Egemnaar won op 1 juni 2014 in Haringe – dat hij de handen in de lucht mocht gooien. Een zege bij de jeugd die voor hem een kantelpunt was. “Ik begon bij de twaalfjarige aspiranten te koersen, maar toen reed ik vooral halve wedstrijden, want ik werd meestal snel gedubbeld”, herinnert Deboot zich. “Vanaf de nieuwelingen werd ik beter. Dit is mijn zestiende seizoen als wielrenner. Het is goed geweest.”

Voor het plezier

Deboot, voltijds aan de slag bij het socialistisch ziekenfonds Solidaris in Kortrijk, blijft wel fietsen. Zelfs in de kleuren van zijn team dat met LK Projects voor volgend seizoen een derde naamsponsor vond. “Ik zal nog wel eens een Gran Fondo rijden en een paar veldritten bij nevenbond LRC”, besluit Deboot. “Puur voor het plezier. Ik ga niets meer doen tegen mijn goesting. En trainen? Doe ik een uur langer over een Gran Fondo, geen probleem. Zo lang mijn maten me niet uit de wielen rijden”, lacht hij. (HF)

The post Bruce Deboot stopt ermee: “Op hoogtepunt” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

De Tour de France win je in de keuken

03:01 De Ronde van Frankrijk wordt de komende drie weken ook een race naast de fiets. De koers is in de ban van een kennissprint in functioneel eten om te presteren, in de bekende jacht op elk procent winst…

Lees meer »

Waarom eigenlijk niemand wil winnen in Frankrijk

Forse toespraken, gisteravond bij onze zuiderburen. Iedereen lijkt klaar om eraan te beginnen. Op het eerste gezicht toch. In werkelijkheid was dit alles politiek theater. In het geval van de extreemlinkse Jean-Luc Mélenchon en president Emmanuel Macron zelfs een verregaande vorm van cynisme. Dit is de reden waarom.

Lees meer »

Musea Brugge koopt tekening van Odevaere aan

Musea Brugge heeft in een kunsthandel in Parijs een tekening aangekocht dat het portret voorstelt van “Donatien Stochove voor Rome” door de Brugse kunstenaar Joseph Denis Odevaere. De tekening kost 21.000 euro.
The post Musea Brugge koopt tekening van Odevaere aan appeared first on KW.be.

Lees meer »

“24/7 dezelfde snelheid, zelfs op feestdagen en banksluitingsdagen”: binnenkort kunnen we ‘payconiq’en’ in het buitenland met ‘Wero’

De betaaldienst ‘Wero’, oftewel de ‘Europese Payconiq’, komt dit jaar nog onze richting uit. De app maakt het op termijn mogelijk in de hele eurozone met een QR-code te betalen. Handig voor op reis. Maar wat kan je voorts nog met de nieuwe internationale betaaldienst? Hoe werkt het concreet? En is Payconiq binnenkort verleden tijd?

Lees meer »

Karl schrijft een brief naar bondscoach Domenico Tedesco: “Krijg je Kevin en Romelu nog mee in je verhaal?”

Karl Vannieuwkerke schrijft deze week een brief naar Domenico Tedesco, de bondscoach van de Rode Duivels die maandag zonder pardon uit het EK werden gekegeld. Domenico mag altijd antwoorden: [email protected].
The post Karl schrijft een brief naar bondscoach Domenico Tedesco: “Krijg je Kevin en Romelu nog mee in je verhaal?” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tsjadische strijdkrachten doden 70 jihadisten rond Tsjaadmeer

Bij een militair offensief rond het Tsjaadmeer, dat grenst aan Nigeria, Kameroen en Tsjaad, zijn 70 jihadisten omgebracht. Dat heeft de Multinational Joint Task Force (MJTF), die bestaat uit troepen uit Benin, Kameroen, Nigeria, Niger en Tsjaad, aangekondigd. Het Tsjadische leger voerde ook lucht-, zee- en grondaanvallen uit op het gebied.

Lees meer »

LIVE OLYMPISCHE SPELEN. Belgian Cats winnen tweede wedstrijd in oefencampagne – 13 Belgische atleten én Belgian Rockets geselecteerd op basis van world ranking

Parijs maakt zich op voor de dertigste editie van de Olympische Spelen, die plaatsvinden van vrijdag 26 juli tot zondag 11 augustus. In het Belgische kamp heerst de medaillekoorts en ook internationaal staan alle neuzen richting Franse hoofdstad. Volg al het nieuws in aanloop naar de olympiade in onze liveblog hieronder.

Lees meer »