Bredene zet ‘duurzame’ helden in de kijker

Bredene engageert zich voor duurzame ontwikkeling. Daarom zette het gemeentebestuur de duurzame helden van de gemeente in de kijker. Dat zijn Sharon Deschacht, Bram Vanheddegem, Christy Van Landschoot, Guido De Greef, Claudine Hollevoet en Veronike Vervaecke.

Bredene doet best wel een en ander om duurzame ontwikkeling te ondersteunen. Zo werd op 25 september traditioneel de SDG-vlag uitgehangen boven het gemeentehuis. “SDG staat voor sustainable development goal of duurzame ontwikkelingsdoelstelling. Op die manier toont Bredene zijn engagement voor de Agenda 2030 en zetten we tegelijkertijd de belangrijke rol van lokale besturen bij het behalen van de SDG’s in de kijker”, aldus schepen Kelly Spillier.

Bredene wil ook zijn duurzame helden in de kijker zetten. “Die helden, dat zijn burgers, scholen, bedrijven en verenigingen die op hun manier bijdragen aan de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s). Dit jaar focuste de campagne zich op bijdragen aan een belangrijk basisprincipe: onderwijs. De campagne 2023 viert dan ook duurzame helden die bijdragen aan levenslang leren, wereldburgerschap, educatie rond de SDG’s, gelijke toegang tot en gelijke kansen in het onderwijs of de kinderopvang. Aan alle Bredense scholen werd gevraagd om hun duurzame helden aan ons door te geven.”

Zes helden

De Bredense lokale helden zijn dit jaar Sharon Deschacht, Bram Vanheddegem en Christy Van Landschoot van Middenschool Bredene. “Zij maken deel uit van het MOS-team van hun school en zetten zich in voor milieu, gezondheid en duurzaamheid in al haar facetten met een educatieve invalshoek.

Andere helden zijn Guido De Greef en Claudine Hollevoet, die kinderen uit het opvangcentrum van Fedasil in vzw Horizon begeleiden. Tot slot verdient ook Veronike Vervaecke de titel van duurzame held als brugfiguur binnen haar school, De Zandlopertjes. Ze zet zich actief in bij het detecteren en ondersteunen van kwetsbare gezinnen. De helden werden passend in de bloemetjes gezet.

(MM)

The post Bredene zet ‘duurzame’ helden in de kijker is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Albert en Paola vieren huwelijksverjaardag gezellig samen in Frankrijk: “Ze zijn daar alleen met z’n tweeën”

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren vandaag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ter gelegenheid van hun briljanten jubileum hebben ze via het koninklijk paleis een nieuwe foto laten verspreiden. Volgens royalty-expert Jo De Poorter vond het grote feest afgelopen weekend al plaats en vieren ze vanavond deze gebeurtenis gezellig samen met twee.

Lees meer »

Frederik Vansina neemt bevel over als nieuwe chef Defensie

Generaal-vlieger Frederik Vansina neemt het bevel over de Belgische strijdkrachten over van admiraal Michel Hofman, als de nieuwe chef Defensie (CHOD). “De missie van Defensie is de bescherming van de burgers. We zullen ons daar met evenveel panache en motivatie als onze voorgangers aan wijden”, zei hij voor de ceremoniële bevelsoverdracht.

Lees meer »

Kan Vlaams Belang op 13 oktober het cordon laten sneuvelen? Tom Van Grieken trekt nu al met zijn troepen ten strijde

De opdracht voor Vlaams Belang bij de gemeenteraadsverkiezingen is kristalhelder: mee in de cockpit van de macht komen. Op 13 oktober hoopt Tom Van Grieken voorgoed af te rekenen met het cordon sanitaire. Vlaams Belang trekt daarom vol vertrouwen naar de kiezer met een 43-puntenplan. Wat staat erin? En welk effect heeft het afschaffen van de stemplicht op hun resultaat?

Lees meer »

Vlinderhof van wzc De Vlinder feestelijk geopend in Harelbeke

De langverwachte tuin is er eindelijk. De oude tuin moest verdwijnen omdat de omgeving niet aangepast was aan de bewoners van de centra en gebruikers. “Met de nieuwe tuinen wilde Zorgbedrijf Harelbeke een ruime tuin die alle zintuigen van mensen maximaal prikkelt”, zegt voorzitter Lynn Callewaert van Zorgbedrijf Harelbeke.
The post Vlinderhof van wzc De Vlinder feestelijk geopend in

Lees meer »

LIVE PORTUGAL-FRANKRIJK. Verlengingen in Hamburg, Ronaldo mist reuzenkans

Portugal kon zich tegen de Slovenen pas na strafschoppen plaatsen voor de kwartfinales op dit EK voetbal. De Fransen hadden een eigen doelpunt van Jan Vertonghen nodig om door te gaan naar de volgende ronde. Kunnen Mbappé en co doorstoten naar de halve finales of steken de troepen van Martínez daar een stokje voor? Voorlopig staat het nog 0-0.

Lees meer »

Kapel van Zusters Karmelietessen in Blankenberge wordt ontmoetingsplaats: “Eerst zijn er grondige verbouwingswerken gepland”

Vzw Oranje zal samen met de buurtbewoners een nieuwe invulling geven aan de kapel van het klooster van de Zusters Karmelietessen langs de Koning Albert-I laan in Blankenberge. De ruimte kreeg ook de nieuwe naam ‘De Karmijn’ die onthuld werd tijdens een buurtfeest donderdagavond. “Een van de eerste initiatieven die we hier willen organiseren is een markt met producten van

Lees meer »