Bernard Vercruysse is ook de komende zes jaar burgemeester van de Molenhoek in Deerlijk

Het was een strijd op het scherp van de snee, maar Bernard Vercruysse is ook de komende zes jaar wijkburgemeester van de Molenhoek. De uittredende ‘burgervader’ haalde het van zijn twee vrouwelijke medekandidaten, Evelyne Baert en Marinka Casteur, die voortaan wel met de titel van schepen mogen pronken.

De verkiezingskoorts was de jongste weken in alle hevigheid losgebarsten in de Molenhoek. De drie kandidaten hadden allemaal een stevig programma uitgewerkt waarmee ze naar de gunsten van de kiezer dongen. Zaterdagnamiddag was het de grote dag en mochten Molenhoeknaren en oud-Molenhoeknaren uitmaken wie de tricolore sjerp mocht omgorden.

Er daagden bijna 400 kiezers op en bij het eindverdict waren de meeste rode bolletjes rood gekleurd bij de naam van Bernard Vercruysse. Fietsen is zijn grote hobby. De remmen worden vaak dicht getrokken voor een gezellige babbel. Tijdens zijn campagne ging hij voluit voor een kerstmarkt met eet- en drankstandjes en heerlijke muziek op en rond het Wiekeplein. Een kindernamiddag tijdens het kermisweekend voor de vele jonge gezinnen en een shuttledienst om minder mobiele inwoners naar de seniorennamiddag te brengen, waren nog twee van zijn actiepunten.

Burgemeester Bernard Vercruysse en zijn twee schepenen staan alvast klaar om van zondag 15 oktober een topdag te maken. Na de eucharistieviering in De Wieke is er een wandelconcert van de Koninklijke fanfare Sint-Cecilia en een optreden van de vendelgroep De Koorepeeties. De paarden- en ponykoersen starten om 14 uur op de gelegenheidshippodroom in de Breestraat. Er is ook een wedstrijd voorzien voor amazones en een koppelkoers.

The post Bernard Vercruysse is ook de komende zes jaar burgemeester van de Molenhoek in Deerlijk is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Ignace van hotel De Bonte Os opent nu ook vakantiewoning ‘Wouter’s Home’ in Roeselare: “Goedkoper alternatief”

Ignace Defever van De Bonte Os in Roeselare opent in augustus, op een steenworp van zijn hotel in de Sint-Hubrechtsstraat, vakantiehuis Wouter’s Home. “Hier verblijven is goedkoper dan in het hotel”, aldus Ignace die enkele opmerkelijke objecten onderbracht in de woning waar vier tot tien personen kunnen verblijven.
The post Ignace van hotel De Bonte Os opent nu ook

Lees meer »

Gaëlle Nierynck gaat voor Westerlo voetballen: “Een heel mooi project”

Gaëlle Nierynck neemt na drie jaar afscheid van KAA Gent en gaat komend seizoen voor Westerlo in de Super League voetballen. De hardwerkende middenveldster tekende er een contract voor twee jaar. “Het is een ploeg in bloei. Ze willen investeren in het vrouwenvoetbal en dat merk je aan alles.”
The post Gaëlle Nierynck gaat voor Westerlo voetballen: “Een heel

Lees meer »

Snelheidsduivel rijdt weg van politie aan 220 km/uur

De politie van Heusden-Zolder moest afgelopen weekend een laagvlieger uit het verkeer halen. Toen de chauffeur aan hoge snelheid over de Vogelsancklaan reed en de politie daarbij kruiste, zetten de agenten de achtervolging in. Daarbij moesten ze 220 km/uur rijden om de vluchter te kunnen volgen.

Lees meer »