Bernard Tournicourt is nieuwe voorzitter van STERK

Gewezen gemeenteraadslid Bernard Tournicourt (66) uit Dadizele is de nieuwe voorzitter van de meerderheidspartij STERK. Hij volgt Karen Baert op. Na de oprichting van STERK was ze vijf jaar voorzitter. “Vanuit ‘Nadenken, luisteren en werken’ wil ik graag een STERKe aanvoerder zijn van onze ploeg en al uitkijken naar de gemeenteraadsverkiezingen van oktober volgend jaar”, aldus de nieuwe voorzitter.

Met het komende verkiezingsjaar in het vooruitzicht, de combinatie van een actieve beroepscarrière met regelmatige verblijven in het buitenland en een gezinsleven als echtgenote en actieve mama van drie zonen gaf Karen aan de voorzitterszetel te willen doorgeven. Binnen het bestuur was er unanimiteit over de kandidaat: Bernard Tournicourt.

Geen onbekende

Bernard Tournicourt is geen onbekende in de gemeentepolitiek van Moorslede. Hij was voor Agelev (nu Groen) gemeenteraadslid van 1988 tot en met 1997. Van 2006 tot en met 2021 was Bernard voor het orthopedagogisch centrum Sint-Idesbald Roeselare coördinator van Ten Bunderen in Moorslede. Nu Bernard met pensioen is, wil hij iets terug doen voor de gemeenschap/burgers in Moorslede met zijn drie entiteiten (Moorslede, Slyps en Dadizele). “Bernard bood zichzelf aan om mee te werken aan een sterk verhaal”, zegt schepen Sherley Beernaert. Hij wil dit doen samen met de enthousiaste en gedreven groep STERK, onze schepenen/raadsleden en dit los van de traditionele politieke partijen waarbij heel wat sturing van bovenop komt. “We willen ons vooral verder focussen op onze bevoegdheden binnen de gemeenteraad en het bijzonder Comité voor de Sociale Dienst waarbij we tot op heden al heel wat mooie projecten gerealiseerd hebben, zoals de fietsstraten, de nieuwe kinderopvang Kidz Léon, nieuwe zitbanken, de verdere verledding van de openbare verlichting, de begraafplaatsen… Vanuit Nadenken, luisteren en werken wil ik graag een STERKe aanvoerder zijn van onze ploeg en al uitkijken naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2024”, aldus de nieuwe voorzitter.

Ambitie

“Van de zetelende mandatarissen doet iedereen volgend jaar weer mee”, gaat schepen Beernaert verder. “We hebben ondertussen ook enkele nieuwe mensen aan boord.” STERK telt vijf zetels, Visie zeven. De volgende gemeenteraadsverkiezingen is de lijst met het meest aantal zetels aan zet om een coalitie te vormen. “De ambitie is er om met STERK de grootste fractie te worden, maar het is nog altijd de kiezer die beslist”, besluit de schepen. (EDB)

The post Bernard Tournicourt is nieuwe voorzitter van STERK is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

LIVE SPANJE-FRANKRIJK. Domper voor Spanje: draaischijf Pedri mist rest van EK, ‘dader’ Kroos excuseert zich

La Roja versus Les Bleus. In München strijden Spanje en Frankrijk dinsdagavond om het eerste finaleticket op het EK voetbal. De Spanjaarden verschijnen wel gehavend aan de start: ze missen Pedri met een knieblessure en verdedigers Carvajal en Le Normand zijn geschorst. Frankrijk treedt wel op volle sterkte aan. Wie plaatst zich voor de eindstrijd in Berlijn?

Lees meer »

Rechter acht de Brugse Vismarkt niet geschikt voor evenementen

De rechtbank van eerste aanleg heeft de klacht van zeven bewoners van de Vismarkt in Brugge afgewezen tegen Brugge Plus en vishandelaar Rik Ameloot. Het vonnis is opmerkelijk: de rechter vindt de Vismarkt als plein niet geschikt voor dergelijke evenementen. Maar hij acht de exploitanten van ‘Zomeren op de Vismarkt’ en het dansen van Brugge Plus niet verantwoordelijk voor het

Lees meer »

Biden lijkt jongste maanden “vaker, duidelijker en zorgwekkender” mist in te gaan volgens mensen die tijd met hem doorbrachten

De Amerikaanse president Joe Biden (81) is niet meer de man die hij was toen hij 3,5 jaar geleden aan zijn ambtstermijn begon. Dat blijkt uit een hele reeks gesprekken die de Amerikaanse krant ‘The New York Times’ had met mensen die de jongste maanden tijd met hem doorbrachten weg van het oog van de camera’s. Volgens hen lijkt de

Lees meer »

Grenswegen gesloten tijdens EK-match Frankrijk-België: “Om risico’s op ordeverstoring en vandalisme zoveel mogelijk te beperken”

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België maandag — in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland — zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.

Lees meer »

Papa Andy (39), mama Kyra (33) én baby Naud zijn alle drie op dezelfde dag jarig: “Dat de kans wel héél klein zou zijn, vertelde onze gynaecoloog nog”

Toen de gynaecoloog de uitgerekende geboortedatum van hun klein spruit verklapte, gniffelden Andy en Kyra meteen naar elkaar. ‘30 juni? Een dag later op 1 juli zijn we samen jarig’, zei het koppel uit het Limburgse Lanaken. Hun stiekeme wens kwam ook nog eens uit, want maandag kwam baby Naud gezond ter wereld. “Een mooier verjaardagscadeau is er niet”, vertelt

Lees meer »

ISVAG vraagt wijziging aan voor omgevingsvergunning om afvalverbrandingsoven in Wilrijk open te houden

Afvalintercommunale ISVAG heeft een wijziging aangevraagd voor haar omgevingsvergunning. Het bedrijf kreeg eind 2022 een proefvergunning van 2 jaar maar moet daarvoor voldoen aan verschillende voorwaarden, die enkel haalbaar zijn bij een wijziging van de omgevingsvergunning. "We moeten de impact op de buurt zoveel mogelijk beperken", zegt Kristel Moulaert, algemeen directeur van ISVAG.

Lees meer »