Avo Tack (20) is Belgisch kampioen motorcross

Avo Tack mag zichzelf Belgisch kampioen noemen in de motorcross. De laatste wedstrijd van het BK vond plaats in Pamel, waar Avo al een mooie voorsprong had en de titel veilig kon stellen.

“In het begin van het seizoen had ik dit niet verwacht, maar naarmate het seizoen vorderde begon ik er wel meer en meer in te geloven”, opent de 20-jarige Avo Tack uit Ingelmunster, die Belgisch kampioen werd in de categorie Internationalen 250cc. “Ik voel vooral trots en dankbaarheid. Trots op mezelf en vooral dankbaar dat ik mijn papa, die er toch immens veel tijd insteekt, kan bedanken. Het doet vooral deugd om mensen die in mij geloven, van familie tot vrienden en sponsors, trots te kunnen maken en hen blij te zien. Ik wil vooral benadrukken dat ondanks ík kampioen ben, dat heel veel mensen mij hier toch in gesteund hebben. Mijn papa, mama, broer, vriendin en sponsors hebben meer dan een groot aandeel in mijn ‘succes’.”

Voortdurend tweede

“In het begin van het seizoen stond ik voortdurend tweede, maar naarmate het seizoen vorderde, begon ik beter en beter te rijden, waardoor ik in Pamel met een voorsprong van 27 punten aan het weekend begon en daar kon ik dan de titel veilig stellen. De dagen ervoor had het geregend, maar eigenlijk lag het circuit perfect. Door het mooie circuit waren er veel gastrijders en dus een druk gevulde reeks”, zegt Tack. “Ik studeer handelswetenschappen aan UGent, maar daar houdt de kalender natuurlijk geen rekening mee. Aanvankelijk was het kampioenschap eigenlijk geen doel, want ik dacht dat ik geen tijd zou hebben in de examenperiode om de wedstrijden voor het BK in die periode mee te doen. Uiteindelijk viel mijn examenschema toch nog mee en kon ik de wedstrijd in Tielt meerijden én winnen, waardoor ik in het kampioenschap opschoof. Dat ik niet het doel had om kampioen te worden nam wel zeker niets van de motivatie weg. Want kampioenschap of niet, ik wil altijd mijn beste prestatie leveren op zondag.”

“Nu rijd ik nog een paar wedstrijden puur voor het plezier als off-season. Ik kijk vooral opnieuw uit naar volgend jaar bij de internationalen 250cc, waar ik mijn titel wil verdedigen”, besluit de kersverse kampioen. (RV)

The post Avo Tack (20) is Belgisch kampioen motorcross is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Laatste tickets voor Jasper Steverlinck op Blender

Voor de eerste editie van Blender bundelen Wilde Westen en Schouwburg Kortrijk de krachten voor een zomerse concertreeks in Bolwerk. Deze muzikale mix serveert 12 concerten van alle genres gedurende drie weken. Op het programma staat onder meer Jasper Steverlinck op donderdag 4 juli vanaf 20 uur. Een goedgevulde bar en foodtrucks zorgen voor extra beleving.
The post Laatste

Lees meer »

Nieuwe recreatieve hotspot aan Oudenburgs bufferbekken

Het bufferbekken langs de Oude Kerkstraat in Ettelgem wordt een recreatieve hotspot voor fietsers en wandelaars. “Dankzij de ondersteuning van Westtoer kunnen we de site nieuw leven inblazen”, zegt burgemeester Romina Vanhooren.
The post Nieuwe recreatieve hotspot aan Oudenburgs bufferbekken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Koolskampse ondernemers blazen De Sloeber nieuw leven in: “Hopelijk volgend jaar open”

Drie Koolskampse ondernemers willen de horeca in hun dorp nieuw leven inblazen. “We kochten De Sloeber en zullen het café annex zaaltje, samen met de binnentuin, helemaal opknappen”, zeggen Bert Duyck en de broers Jurgen en Jimmy Houttekier. “Het moet wel nog steeds een bruine kroeg blijven, zoals het dertig jaar lang met Erik Blondeel was. Voor de uitbating zoeken

Lees meer »

’t Schippershof huisvest toeristisch informatiepunt in Menen

Voortaan kan je in de inkomhal van het stadsmuseum ‘t Schippershof een interactieve wand raadplegen, boordevol toeristische informatie over de grensstad. Het toeristische informatiepunt werd gesubsidieerd door de provincie en moet bezoekers toelaten om op een moderne manier aan toeristische informatie te geraken.
The post ’t Schippershof huisvest toeristisch informatiepunt in Menen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Primeur voor onze kust: hotel La Réserve in Knokke krijgt vijf sterren superior van Toerisme Vlaanderen

Het bekende hotel La Réserve in Knokke, eigendom van Marc Coucke en Bart Versluys, krijgt een jaar na de opening een ‘vijf sterren superior’-erkenning van Toerisme Vlaanderen. Het is meteen het eerste hotel aan de Belgische kust met deze erkenning.
The post Primeur voor onze kust: hotel La Réserve in Knokke krijgt vijf sterren superior van Toerisme Vlaanderen appeared

Lees meer »

“Als ik ooit stop, is mijn laatste optreden in België”: 11.000 fans feesten mee met Joost Klein tijdens eerste optreden in ons land na Songfestival

De Europalaan in Genk werd voor één dag de Europapalaan en een extra groot festivalterrein voor 11.000 bezoekers, allemaal voor één man: Joost Klein. De Nederlander trad vandaag voor het eerst sinds zijn veelbesproken (bijna) deelname aan het Songfestival op in België. Genk on Stage, het gratis stadsfestival in Genk, kon Klein strikken en daar kwam véél volk op af.

Lees meer »

Cindy (45) en Dave (48) nemen bakkerij ‘t Molentje in Oostende over: “Omtoveren tot een gezellige broodjeszaak”

Echtpaar en zakenpartners Cindy Vanhoof (45) en Dave Gielen (48) waren 10 jaar lang de gezichten van frituur Cindy’s Frietje in Bilzen, Limburg. Beiden voelden dat het tijd werd voor een nieuw avontuur. Toen ze zagen dat bakkerij ‘t Molentje in de Madridstraat een nieuwe uitbater zocht, waagden ze meteen de sprong. “Het is altijd blijven kriebelen om ooit zelf

Lees meer »

De uitdagingen zijn enorm, maar de nieuwe baas van het leger zwijgt

Meer militairen, meer munitie, meer materiaal en meer middelen. Bij het begin van zijn missie als nieuwe chef Defensie verwees luchtmachtgeneraal Fred Vansina tot in den treure naar het verlanglijstje van zijn voorganger admiraal Michel Hofman. Maar wat hij precies wil en hoe hij het leger de volgende jaren zal inloodsen, daarover bleef hij bijzonder discreet.

Lees meer »