Afdelingen vrije basisschool De Schatkist ontvangen elk cheque van 825 euro voor zwerfvuilplan

Het lokaal bestuur van Ichtegem reikt dit jaar verschillende cheques uit in het kader van Operatie Proper, een initiatief van de Vlaamse Mooimakers om scholen en jeugdverenigingen aan te sporen om zwerfvuil op een duurzame manier aan te pakken. “Wie concrete acties tegen zwerfvuil omzet in een actieplan, kan daarvoor beloond worden”, legt bevoegd schepen Celesta Muylle (WIT) uit. Net als gemeentelijke basisschool De Bever vielen de twee afdelingen van vrije basisschool De Schatkist in de prijzen. Het was de eerste keer dat de school aan het project deelnam. Afdeling Centrum en afdeling De Engel kregen elk een cheque van 825 euro. “We hopen om via deze weg opnieuw andere scholen en jeugdverenigingen aan te moedigen om dit schooljaar ook een actieplan in te dienen voor Operatie Proper bij Mooimakers. Dat kan nog tot 31 oktober”, besluit Muylle. (TVA/foto’s Coghe)

© Foto Coghe

The post Afdelingen vrije basisschool De Schatkist ontvangen elk cheque van 825 euro voor zwerfvuilplan is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Keniaanse maaltijd steunt Children of Hope

Ongeveer 140 aanwezigen namen op zondag 29 september deel aan een Keniaanse maaltijd. Dit culinaire gebeuren vond plaats in ’t Kasteeltje. Het gezelschap genoot van een aperitiefhapje, een Keniaans buffet en dessert. De opbrengst vloeit naar de vzw Save the Children of Hope. Deze vereniging zag vijftien jaar geleden het levenslicht in Zandvoorde. Een Keniaanse
The post Keniaanse maaltijd

Lees meer »

Jaarlijkse autocross in de Kruiskesstraat biedt rijkgevuld programma

Op zondag 6 oktober vindt in de Kruiskesstraat de jaarlijkse autocross plaats. Het rijkgevulde programma bevat naast de traditionele reeks, ook een aparte damesklasse en een wedstrijd voor verlaagde kevers en sprinter. De organisatie werkt niet met registratie vooraf. Op de dag zelf kan vanaf 7 uur worden ingeschreven in de feesttent. Er wordt gestreden
The post Jaarlijkse autocross

Lees meer »

Totale oorlog volgens Biden “vermijdbaar” – Nieuwe Israëlische luchtaanvallen op Beiroet: grote explosie bij vliegveld

Israël heeft donderdagavond opnieuw luchtaanvallen uitgevoerd op Beiroet, een bolwerk van de Libanese militie Hezbollah. Dat berichten internationale media. De spanning in de stad stijgt. Dat merkt ook de Vlaamse Anke Bert (30), die er actief is als coördinator voor het Rode Kruis in het Midden-Oosten. “Hier is geen luchtalarm. Bij een explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp-groepen”, stelt ze.

Lees meer »

Zwevezele klaar voor tweede Zwaluwcross op 6 oktober

Op zondag 6 oktober organiseert de Sportraad met Team Sport voor de tweede keer de Zwaluwcross. Vorig jaar werd de cross meteen een groot succes. Of je nu een doorgewinterde atleet bent, een recreatieve hardloper of gewoon op zoek bent naar een leuke manier om je zondag door te brengen, deze veldloopcross heeft voor iedereen
The post Zwevezele klaar

Lees meer »

Het plan van Israël met grondoffensief in Libanon: “Mikken niet op nauwkeurigheid, maar op maximale schade”

‘Beperkt’ en ‘lokaal’, zo noemt Tel Aviv het grondoffensief dat het Israëlische leger gisteren in Libanon startte. Maar volgens Midden-Oosten-expert Brigitte Herremans (UGent, UAntwerpen) is deze operatie allesbehalve beperkt. Bereikt het conflict de totale escalatie? “Israël zal de Gaza-doctrine – zoveel mogelijk militaire doelwitten aanvallen ongeacht de dodentol onder burgers – doorvoeren in Libanon.”

Lees meer »

Anderlecht zonder zieke Dendoncker aangekomen in Spanje voor Europees duel tegen Real Sociedad

Voor zijn tweede Europese opdracht trekt Anderlecht naar Spanje. In San Sebastian neemt paars-wit het donderdag om 18u45 op tegen Real Sociedad. Voor die trip kan het weer rekenen op Ludwig Augustinsson, die hersteld is van zijn hersenschudding, maar moet het wel Leander Dendoncker missen. Hij is ziek. Kan Anderlecht, na de zege op de openingsspeeldag, opnieuw punten pakken?

Lees meer »