1.076 leerlingen nemen deel aan scholencross

Onlangs organiseerde de Ieperse sportanimatie samen met Flac Ieper en met de steun van MOEV en Sport Vlaanderen de 35ste veldloop voor de Ieperse scholen. Onder een stralende herfstzon namen maar liefst 1.076 leerlingen deel aan deze scholencross. Na het topjaar van vorig jaar met 1.093 deelnemers was dit de tweede beste editie ooit. 747 kinderen uit het basisonderwijs en 329 leerlingen uit het secundair kwamen aan de start van de 24 wedstrijden. Onlangs werden de winnende scholen gehuldigd. De beker voor het basisonderwijs werd gewonnen door de vrije basisschool Sint-Michiels voor VBS Sint-Vincentius Zillebeke. VBS Sint-Jan eindigde op de derde plaats. Voor VBS Sint-Michiels namen 90 van de 135 kinderen uit het eerste tot en met het zesde leerjaar deel aan de veldloop. In het secundair was de beker voor GO! Atheneum, voor GO! Middenschool en het Lyceum. Voor GO! Atheneum namen 147 van de 383 leerlingen deel. Het scholenklassement wordt opgemaakt op basis van de verhouding tussen het totale aantal leerlingen van de school en het aantal deelnemers. Op de foto zien we v.l.n.r. Ives Goudeseune (voorzitter Flac Ieper), Chantal Mulleman (Flac Ieper), Thierry Buseyne (sportfunctionaris), Paul Masschelein (voorzitter stedelijke sportraad), Christine Peene (Flac Ieper), Patrick Benoot (schepen van Sport), Arne Duthieuw (VBS Sint-Michiels en Sint-Vincentius Zillebeke), Björn Vanisacker (GO! Atheneum), Thomas Devos (VBS Lyceum-Heilige Familie), Sabien Dewulf (VBS Sint-Jozefsschool), Sien Vandermarliere (GO! BS Minnetuin &Tierlantuin) en Stijn Demeersseman (College). (foto EF)

The post 1.076 leerlingen nemen deel aan scholencross is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Een drukfout op de affiche, dacht onze man. Måneskin bewees hem ongelijk: “Putain, caramel, jambon: ge hádt ons”

Måneskin als headliner. Een gok volgens sommigen, een zwaktebod volgens anderen. Grijnzende bassiste Victoria had voor de gelegenheid hartjes uit zwarte tape geknipt, maar had na de tepelstickers nog genoeg over om criticasters de mond te snoeren. Werchter hield de adem in. Onze man niet, maar was toch aangenaam verrast. “Damiano bleek de ultieme Italian Stallion. Alsof hij het beruchte

Lees meer »

Patrick De Clercq hangt na 42 jaar fototoestel aan de haak: “Geen schrik voor zwart gat”

Ruim 42 jaar kon je bij Patrick De Clercq terecht voor professionele fotografie. Daar is nu definitief een einde aan gekomen. We blikken terug op een indrukwekkende loopbaan. Zijn carrièrepad was er eentje van passie, toewijding en aanpassing aan de evoluerende technologieën binnen de fotografie. Schrik voor het zwarte gat heeft de natuurfanaat in hart en nieren alvast niet.

Lees meer »

Triatlete Jonie Vanhoutte voor het eerst op de lange afstand

Jonie Vanhoutte staat zondag in Roth voor haar vuurdoop in een triatlon op de lange afstand. “Ik heb mij laten vertellen dat dit na Hawaï de tweede mooiste wedstrijd is. Qua beleving of op de berg staan is vergelijkbaar met de Tour de France.”
The post Triatlete Jonie Vanhoutte voor het eerst op de lange afstand appeared first on

Lees meer »

De deal is helemaal rond: Zeno Debast ruilt Anderlecht in voor Sporting Lissabon, paars-wit vangt minstens 16 miljoen euro

Wat al een tijdje werd aangekondigd, is nu ook officieel bekrachtigd. Zeno Debast (20) verlaat Anderlecht en zet zijn carrière verder bij Sporting Lissabon, de Portugese kampioen. De Rode Duivel tekende tot de zomer van 2029. In z’n contract staat een afkoopclausule van 80 miljoen euro. Paars-wit vangt een initieel bedrag van 16 miljoen euro, een bedrag dat via bonussen

Lees meer »

Grenswegen Komen-Waasten gesloten tijdens EK wedstrijd Frankrijk-België

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België – in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland – zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: de West-Vlaamse gemeente Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.
The

Lees meer »

Advocaat-generaal die sjoemelde met examenvragen gearresteerd

De magistraat die begin maart in opspraak kwam omdat hij de vragen van het magistratenexamen gelekt had aan minstens twee kandidaten, is woensdag gearresteerd in zijn woning in Gits bij Hooglede. Advocaat-generaal C.B. (58) werd na verhoor vrijgelaten onder voorwaarden.
The post Advocaat-generaal die sjoemelde met examenvragen gearresteerd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Musea Brugge koopt tekening van Odevaere aan

Musea Brugge heeft in een kunsthandel in Parijs een tekening aangekocht dat het portret voorstelt van “Donatien Stochove voor Rome” door de Brugse kunstenaar Joseph Denis Odevaere. De tekening kost 21.000 euro.
The post Musea Brugge koopt tekening van Odevaere aan appeared first on KW.be.

Lees meer »