Tjendo De Cuyper wil VV Koekelare (2A) nog veel diensten bewijzen: “Ik wil mijn ervaring graag delen”

Nogal wat voetbalkenners hebben in het tussenseizoen ongetwijfeld de wenkbrauwen gefronst toen ze vernamen dat Tjendo De Cuyper (31) zijn voetbalcarrière zou voortzetten bij VV Koekelare. Na een moeilijk jaar bij KM Torhout gaat hij op zoek naar voetbalplezier bij de tweedeprovincialer.

“Ik ben nog niet zo lang geleden vader geworden en ik heb voluit gekozen voor mijn gezin”, opent Tjendo De Cuyper het gesprek. “Komt daar nog bij dat ik zware wedstrijden en drie trainingen per week niet zo goed meer verteer. Twee zware knieblessures eisen hun tol, waardoor ik niet zo snel meer recupereer. Ik besef maar al te goed dat het nationale niveau momenteel te hoog gegrepen is.”

“Het project van het ambitieuze Koekelare spreekt me erg aan”

Eigenlijk was het de bedoeling van de gewezen jeugdspeler van Club Brugge om in eerste provinciale aan de slag te gaan, maar er kwamen geen aanbiedingen. “Ik heb dan maar heel bewust gekozen voor VV Koekelare. Het is een ambitieuze club en zijn project sprak me onmiddellijk aan. Misschien zit er opnieuw een eindrondeticket in, maar ik heb begrepen dat het geen must is. Persoonlijk wil ik, zowel wat doelpunten als assists betreft, liefst dubbele cijfers scoren. Ik wil ook graag jonge gasten helpen en mijn ervaring met hen delen.”

Tjendo De Cuyper heeft als jonge dertiger een rijkgevulde carrière achter de rug. Hij kijkt dan ook met heel veel plezier terug op enkele hoogtepunten die hij niet snel zal vergeten. “Ik kende drie schitterende jaren bij Eendracht Aalst. Schitterend publiek en een legendarisch stadion. We speelden drie keer kampioen en dat vergeet je niet snel. Het absolute hoogtepunt uit mijn carrière is zonder enige twijfel de bekeroverwinning met Knokke op Standard. We vormden een hechte groep met Yves Van Borm als uitstekende coach.”

Amuseren

Niettemin is de nieuwe aanvaller van VV Koekelare ervan overtuigd dat hij niet het maximum uit zijn carrière haalde. “Toen ik kans maakte om opgenomen te worden in de kern van Club Brugge scheurde ik de kruisbanden van mijn knie. Dat is echter voltooid verleden tijd en momenteel wil ik me amuseren bij VV Koekelare en de club zoveel mogelijk diensten bewijzen”, besluit Tjendo De Cuyper. (PDC)

Zaterdag 14 oktober om 18 uur: VV Koekelare A – KSV Veurne A.

The post Tjendo De Cuyper wil VV Koekelare (2A) nog veel diensten bewijzen: “Ik wil mijn ervaring graag delen” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Statements en vertraging kleuren eedaflegging Vlaams Parlement

De installatie van het nieuwe Vlaams Parlement verliep dinsdagnamiddag niet van een leien dakje. Naast statements over Vlaamse onafhankelijkheid, het cordon sanitaire en Palestina zorgde een speciale commissie over de geldigheid van de verkiezingen in Brussel voor anderhalf uur vertraging.

Lees meer »

Hooggerechtshof VS geeft Trump deels gelijk: president gedeeltelijk immuun tegen vervolging Capitoolrellen. Trump: “Grote overwinning voor grondwet en democratie”

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft met 6 tegen 3 geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »

Luc Vannieuwenhuyze wordt lijsttrekker bij CD&V Tielt-Meulebeke

CD&V Tielt-Meulebeke schuift weinig verrassend huidig Tielts burgemeester Luc Vannieuwenhuyze naar voor als lijsttrekker en maakt tegelijk een nieuw logo bekend. Meer details over de lijst maakt de partij voorlopig niet bekend.
The post Luc Vannieuwenhuyze wordt lijsttrekker bij CD&V Tielt-Meulebeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verkoper nieuw op lijst van knelpuntberoepen in Brussel

De lijst van knelpuntberoepen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest telt nog 102 beroepen, iets minder dan vorig jaar. Onder meer winkelverkopers, torenkraanbestuurders en gevelrenoveerders werden aan de lijst toegevoegd, zo meldt de Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst Actiris maandag.

Lees meer »

Staat ziet inkomsten van niet-opgeëiste erfenissen met de helft dalen, en daar zit Axel Daeseleire voor iets tussen

De overheid heeft vorig jaar ‘maar’ 8,9 miljoen euro geërfd van overledenen van wie geen wettelijke erfgenamen werden gevonden of omdat die de nalatenschap hadden verworpen. Dat is ongeveer de helft minder dan het jaar voordien. Notaris Bart Van Opstal ziet meerdere redenen voor die terugval. Het tv-programma ‘Erfgenaam gezocht’ met Axel Daeseleire speelt onrechtstreeks ook een rol.

Lees meer »

Crimineel licht juwelier op met sluw trucje

De Britse politie is op zoek naar een crimineel die een juwelier heeft opgelicht eind juni in Stoke-on-Trent. De man wou een gouden sieraad verkopen aan de juwelier, maar verwisselde het horloge na het wegen met een waardeloos kopie. De juwelier is zo’n 2.080 euro kwijt.

Lees meer »

? “Nogmaals. Evenepoel moet op het eindpodium mikken”

De kop is er (nu al) af voor Remco Evenepoel. Zijn eerste zege in de Tour de France. Een bijzonder mooie eerste Belgisch succes in deze Ronde, ook. Michel Wuyts: “Evenepoel is een wonderknaap. Een uitzonderlijk grote mijnheer. Na Merckx – en straks met Merckx – onze grootste tijdrijder ooit. Nogmaals: deze Evenepoel moet op het eindpodium mikken.” Onze analist

Lees meer »

Lore (22) getuigde net als ex-Red Flame Tine Schryvers over eetstoornis: “Het gaat nu beter, maar gemiddeld herstel duurt zeven jaar”

Vroegere Red Flame Tine Schryvers (31), afkomstig uit een echte Zoerselse voetbalfamilie, getuigde moedig op Instagram over haar eetstoornis. Twee jaar geleden volgden 1.600 mensen ook al de blog die Lore Van Brabant (22) uit Malle bijhield over haar eetstoornis. “Ik vind het enorm erg dat Tine dit moet meemaken”, reageert Lore. “Hopelijk vindt ze snel hulp, want ik heb

Lees meer »