Tievolley dames A helemaal klaar voor een druk weekend

Dit weekend staan er twee wedstrijden op het programma voor Tievolley Tielt dames A. Zaterdag kruisen ze de degens met VT Gullegem A in Promo 1 en zondag staat VKt Torhout B tegenover hen in een bekerduel. De promovendus is alvast gemotiveerd om beide duels tot een goed einde te brengen.

“Dit seizoen zijn we van start gegaan met een nieuwe trainer”, opent de 21-jarige opposite en kapitein van de ploeg Jara Verhegghe. “Laurents Deprez kon dit seizoen in Promo 1 aanvangen met een gemotiveerde groep spelers die niet snel zal opgeven.”

Moeilijk in te schatten

Na vier speeldagen tellen de dames 4 punten en staan op een negende plaats. Op zaterdag speelt Tievolley Tielt een competitiewedstrijd tegen Gullegem dat met zes punten een gedeelde zesde positie bekleedt. Een tegenstander die nog moeilijk in te schatten is voor de dames. “We kennen de ploeg niet”, vertelt Jara. “Het is dan ook ons eerste jaar in promo 1. Zoals eerder vermeld zijn we een ploeg die niet snel zal opgeven dus ook bij deze wedstrijd zullen we er alles aan doen om de wedstrijd naar ons toe te trekken en de overwinning binnen te halen.”

Tievolley kreeg al enkele sterke tegenstanders voorgeschoteld vroeg in het seizoen, maar bewees alvast dat het niet zomaar aan de kant gezet wordt. De dag erna, op zondag, nemen de dames het al op tegen VKt Torhout B in een bekerwedstrijd.

Torhout B zit in dezelfde reeks als Tievolley en ze ontmoetten elkaar al op de tweede speeldag. Daarbij moest Tievolley in Torhout zijn meerdere erkennen. “Elke match moet gespeeld worden en we zullen ook elke match ons honderd procent inzetten om die te winnen. Aangezien het ons eerste jaar in promo 1 is, moeten we realistisch zijn met onze ambities”, is Jara zich bewust. “Maar ambities kunnen uiteraard elk moment aangepast worden naarmate het seizoen vordert.” (RV)

Zaterdag 14 oktober om 20.30 uur: Tievolley Tielt A – VT Gullegem A; zondag 15 oktober om 18 uur: Tievolley Tielt A – VKt Torhout B.

The post Tievolley dames A helemaal klaar voor een druk weekend is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Sven Ornelis over protesten tegen toeristen in ‘zijn’ Barcelona: “Mijn buren nemen het me niet kwalijk dat ik nog mensen naar de stad lok”

Uitgejouwd en natgespoten. De Barcelonezen kwamen zaterdag met zijn duizenden op straat om te protesteren tegen massatoerisme. En dat bleef niet alleen bij slogans scanderen. Radiomaker Sven Ornelis heeft al meer dan tien jaar een appartement in de Spaanse stad. “De inwoners hebben niets tegen toerisme an sich, wel tegen de uitspattingen ervan.”

Lees meer »

Juf Hilde zwaait na 38 jaar af

Hilde Deweer (62) gaat met pensioen na een liefdevolle carrière als kleuterjuf in de peuterklas in de stedelijke basisschool Guido Gezelle in Waregem, waar veel Waregemse kinderen hun eerste schoolpasjes hebben gezet.
The post Juf Hilde zwaait na 38 jaar af appeared first on KW.be.

Lees meer »

Cafégangers gaan viraal wanneer ze vrouw aanmoedigen die maar niet kan parkeren

Een hilarisch filmpje uit het Britse Warwickshire gaat viraal op sociale media. Op de beelden is te zien hoe een bestuurster moeite heeft om achteruit te parkeren, maar ongelofelijk wordt aangemoedigd door cafégangers. De mannen zaten te wachten op de EK match van Engeland, maar vonden dit de ideale gelegenheid om even op te warmen. Uiteindelijk slaagde de vrouw erin

Lees meer »

Hitterecords sneuvelen tijdens extreme hittegolf in VS

De extreme hittegolf die delen van de Verenigde Staten in zijn greep heeft, houdt aan tot zeker halverwege deze week. Nadat in Las Vegas en Death Valley afgelopen weekend al hitterecords sneuvelden, verwacht de National Weather Service (NWS) dat er deze week meer records aan diggelen gaan.

Lees meer »

Buschauffeur rijdt motorrijder van de baan “na paniekreactie”: “Hoe zou ik bus van 12 ton kunnen provoceren met een motor?”

Een kort filmpje toont hoe een 40-jarige man op zijn motorfiets van de weg gereden wordt door een chauffeur van Lijn. Vervolgens rijdt de buschauffeur de oprit van de snelweg op. Volgens de buschauffeur gaat het om een reactie uit paniek, de man op de motorfiets ziet dat anders. “Hij wilde me doelbewust van de weg rijden”, klinkt het.

Lees meer »

Moeder getuigt na agressief gedrag van Waalse leerkrachten tijdens “helse” schoolreis: “Mijn dochter was voortdurend bang om iets verkeerds te doen”

De leerlingen van een lagere school in Wallonië, die niet bij naam wordt genoemd, zouden zowel fysiek als mentaal mishandeld zijn geweest door twee leerkrachten tijdens een vijfdaagse schoolreis. Het duo zou agressief gedrag hebben vertoond. Een moeder van één van de kindjes getuigt over de helse uitstap bij RTL. “Mijn dochter was voortdurend bang om iets verkeerds te doen”,

Lees meer »