Team8630 trekt naar de verkiezingen als verbindende centrumrechts-georiënteerde partij met een ‘Visie voor Veurne’

In Veurne bundelen CD&V, N-VA en niet-partijgebonden kandidaten de krachten om in oktober 2024 op te komen met een brede stadslijst. Onder de naam ‘team8630’ zullen ze een programma uitwerken voor een verbindend project met als slagzin ‘Visie voor Veurne’.

Met trots kondigt Dirk Kesteloot in naam van de nieuwe politieke partij aan: “Nata est nova pars publica (een nieuwe politieke partij is geboren)! Met deze brede stadslijst, die een huwelijk is tussen CD&V, N-VA en niet-partijgebonden kandidaten, willen we vooral meer nabij zijn bij wat er leeft bij alle inwoners van Veurne, en dus ook in de dorpen. Vanuit de ‘Visie voor Veurne’, kunnen we alvast de grote krachtlijnen schetsen waarop we inhoudelijk willen inzetten.

Zo willen we meer aandacht ter ondersteuning van het sociaal weefsel, en dat zijn namelijk alle verenigingen want die zijn het kloppende hart van onze stad. Onze stadslijst wil ook de stedelijke infrastructuur onder de loep nemen, zoals het ontmoetingscentrum, het zwembad, de technische dienst, de sportinfrastructuur zowel in Veurne als in Bulskamp enz… We hechten veel belang aan onze stadskern, en willen ons ervoor inzetten dat niet alles hieruit weggetrokken wordt.

Zorgzaam Groot Veurne

“Daarom vragen we bijzondere aandacht voor de lokale handelaars en ondernemers maar ook de landbouwers, zij die voor vers vlees en verse groenten zorgen, willen we niet uit het oog verliezen. Daarnaast willen we van Veurne en de deelgemeentes een aangename leefomgeving maken, door ons in te zetten voor betaalbaar wonen voor onze jeugd, aandacht te schenken aan onderhoud en algemene netheid (voetpaden, kerkhoven), met meer groen in en rond Veurne zorgen we voor een klimaatrobuuste stad en verhogen we de biodiversiteit! Ook een correcte handhaving is belangrijk, zodat de inwoners zich veilig voelen in onze stad.”

“Ons culturele erfgoed is onze grootste toeristische troef. Nieuwe bouwprojecten… ja, dat kan, maar … met eerbied voor de bestaande omgeving. Onze Vlaamse identiteit en cultuur zullen we uiteraard verder uitdragen met respect en aandacht voor onze Nederlandse taal. En een zorgzaam Groot Veurne – in al haar facetten – is voor ons, last but not least, een heel belangrijke krachtlijn.”

Aandacht voor wat leeft bij inwoners

“Deze nieuwe stadslijst is het resultaat van maandenlange voorbereiding”, zegt CD&V-voorzitter Kurt Danneel. “Tijdens de huidige legislatuur is het vertrouwen tussen de partners meer en meer gegroeid en voelden we dat een eventuele samenwerking mogelijk werd”, klinkt het.

“Ook inhoudelijk is er tussen ons een grote consensus ontstaan over wat we samen in Veurne willen bereiken. Het is deze goede verstandhouding en gedeelde visie die nu concreet gestalte krijgt in team8630. Met deze brede lijst willen we meer nabij zijn en beter de vinger aan de pols houden voor wat leeft bij de inwoners van Veurne én alle deelgemeentes. Het is immers met dit burgerbelang in het achterhoofd dat we nu de handen in elkaar slaan.”

Nieuwe politieke cultuur

Bij de voorstelling van de nieuwe stadslijst waren een aantal gekende CD&V-gezichten en trouwe N-VA-leden, maar ook mensen zoals de onafhankelijke Marc Dawyndt en N-VA-er Dirk Sagaer die zich eerder 12 jaar engageerde in Oostduinkerke als voorzitter van het jumelagecomité en van de Sportraad, maar sinds twee jaar in Veurne woont en zich ook hier voor de burgers wil engageren. Veurnaar Rudy Cools: “Ik wil me vooral op de achtergrond inzetten, maar er moet een nieuwe politieke cultuur komen!”

“Vanuit mijn job heb ik helaas dikwijls de slechte kant van de politiek moeten benaderen! We moeten vooral luisteren naar de mensen, hun ideeën waarmaken en de jongeren betrekken!”

Daarmee is Staf Sys (18) het volkomen mee eens, want hij is het nieuwe en jongste gezicht dat zich helemaal kan vinden in de ‘Visie voor Veurne’ van team8630. “Ik heb een enorme passie voor politiek, maar niet zoals die niet wordt gevoerd”, zegt Staf. “Ik ben pas gestart met mijn studies Bestuurskunde en Public Management in Gent en hoop mijn steentje te kunnen bijdragen om in het Veurnse politieke landschap een nieuwe, verfrissende wind te laten waaien!”

Team8630 maakt volop werk van het uitschrijven van het programma en van de lijstsamenstelling. Omdat inspraak van de bevolking bijzonder belangrijk is voor team8630 willen ze bij de opmaak van het definitieve programma alle Veurnaars betrekken. Kandidaturen voor de lijst, ideeën en voorstellen zijn welkom bij [email protected].

The post Team8630 trekt naar de verkiezingen als verbindende centrumrechts-georiënteerde partij met een ‘Visie voor Veurne’ is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

(School)poort open voor appartementen in Jabbeke?

De nieuwe Permekeschool staat in de steigers. De schoolgemeenschap wenst de omliggende stukken bouwgrond te verkopen om te verkavelen. Maar het gloednieuwe ruimtelijk uitvoeringsplan RUP omvat ook de hele zone tussen de Stationsstraat, Kroondreef en Graaf de Renesselaan met de Varsenareweg. Groen vreest voor verdere appartementsgebouwen in het centrum.
The post (School)poort open voor appartementen in Jabbeke? appeared first

Lees meer »

Post Title

Nog tot en met zondag 1 september kan je in vakantiehuis d’Heksescheure in de Oude Kortrijkstraat 50 in Beselare terecht in een zomerbar. “We hebben zonnige plaatsjes in onze ruime tuin, maar je kunt er ook genieten van de natuurlijke schaduw onder de knotwilgen”, vertelt eigenaar Steve Melsens.
The post appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tiener urenlang mishandeld en vernederd tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. “Het was totale horror”, stelde

Lees meer »

Bellingham en Kane redden Engeland van roemloze aftocht tegen Slovakije

Engeland zit nog in het toernooi. Meer dan een uur leken The Three Lions op weg naar huis tegen een enthousiast Slovakije, maar in minuut 95 achtte Jude Bellingham zijn moment gekomen. Met een omhaal behoedde hij de Engelsen van de nederlaag. De Slovaken waren aangeslagen en kregen na één minuut in de verlengingen de winnende treffer van Harry Kane

Lees meer »

Meer dan 100 dolfijnen aangespoeld op Amerikaanse oostkust

Aan de oostkust van de Verenigde Staten zijn ongeveer 125 witflankdolfijnen gestrand. De dieren kwamen vast te zitten aan een schiereiland in de Amerikaanse staat Massachusetts toen het eb werd. Reddingswerkers proberen de dieren nu terug naar de oceaan te begeleiden. Zeker 10 dolfijnen zijn al gestorven.

Lees meer »

Basisschool ’t Klavertje in Wenduine sluit schooljaar muzikaal af

In basisschool ’t Klavertje in Wenduine werd vrijdag al zingend de zomervakantie ingezet. De leerlingen van de derde graad componeerden een schoollied dat aan alle kinderen werd aangeleerd, en dat lied ging vrijdag in première onder het goedkeurend oog van vele ouders.
The post Basisschool ’t Klavertje in Wenduine sluit schooljaar muzikaal af appeared first on KW.be.

Lees meer »

CD&V Poperinge stelt lijst voor gemeenteraadsverkiezingen voor: “We hopen uiteraard weer de grootste partij te worden”

Zondag stelde CD&V Poperinge haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Burgemeester Christof Dejaegher (50) trekt zoals verwacht de CD&V-lijst in de Hoppestad. Schepen Ben Desmyter (41, Krombeke) wordt lijstduwer.
The post CD&V Poperinge stelt lijst voor gemeenteraadsverkiezingen voor: “We hopen uiteraard weer de grootste partij te worden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dames van SK Reningelst mikken op top vijf

Na een zesde plaats vorig seizoen willen de dames van SK Reningelst minstens even goed doen in eerste provinciale. Er komen vier nieuwe speelsters bij.
The post Dames van SK Reningelst mikken op top vijf appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opening van zomerspeelplaats tijdens foodtruckfestival lokt onmiddellijk veel bezoekers naar Stationsplein in Roeselare

Zaterdagmiddag werd de zomerspeelplaats op het Stationsplein in Roeselare officieel geopend. Dat gebeurde tijdens een nieuw, gesmaakt evenement. Het foodtruckfestival voor kinderen lokte onmiddellijk veel bezoekers.
The post Opening van zomerspeelplaats tijdens foodtruckfestival lokt onmiddellijk veel bezoekers naar Stationsplein in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »