Rode Duivels hebben EK-ticket op zak na zege in Oostenrijk

De Rode Duivels hebben zich vrijdagavond in Wenen van een deelname aan het EK 2024 verzekerd. Ze versloegen Oostenrijk met 2-3 en zijn nu zeker van hun plaats bij de eerste twee in groep F.

Bij de rust was het 0-1 in het Ernst Happel stadion. Oostenrijk had de Belgen van bij het eerste fluitsignaal onder druk gezet, maar het was Dodi Lukebakio die de score opende in de 12de minuut, op assist van Timothy Castagne. De winger van Sevilla scoorde zijn eerste doelpunt voor de nationale elf.

De manschappen van Ralf Rangnick gingen verwoed op zoek naar de gelijkmaker, maar doelman Matz Sels hield de voorsprong op het bord. Zijn Oostenrijkse collega Alexander Schlager moest maar één keer in actie komen, op een afstandsschot van Amadou Onana.

Lukaku met zijn 78ste

Romelu Lukaku zorgde voor de 0-3, meteen ook zijn 78ste doelpunt voor de Rode Duivels. © Belga

Tien minuten na de pauze tekende Lukebakio met zijn tweede van de avond voor de 0-2. Deze keer was de bij de rust voor Loïs Openda ingevallen Yannick Carrasco de aangever. Drie minuten later scoorde Romelu Lukaku, die kort voordien al eens de lat getroffen had, de 0-3, goed voor zijn 78ste doelpunt voor de Duivels. Jeremy Doku deed met een knappe dribbel het voorbereidende werk.

Toch nog spannend

De buit leek binnen en toch werd het nog spannend. Konrad Laimer gaf de Oostenrijkers in de 73ste minuut nieuwe hoop met de 1-3. Vijf minuten later kwamen de Duivels met tien te staan. Onana werd met een tweede geel naar de kant gestuurd nadat hij een Oostenrijker op de enkel trapte. Zes minuten voor tijd beging Arthur Theathe een handsfout binnen de zestien. Mardel Sabitzer zette de daaropvolgende strafschop om.

Domenico Tedesco gooide met Mandela Keita en Arthur Vermeeren nog twee nieuwkomers in de strijd. De verdedigende middenvelders van Antwerp hielpen de zege vasthouden.

The post Rode Duivels hebben EK-ticket op zak na zege in Oostenrijk is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

KIJK. De film van de rit: Cavendish schrijft geschiedenis en Pedersen valt in laatste rechte lijn

Mark Cavendish heeft geschiedenis geschreven met zijn 35e etappeze in de Tour. De ‘Manx Missile’ verwees Jasper Philipsen en Alexander Kristoff naar de dichtste ereplaatsen. Mads Pedersen, misschien wel de grootste concurrent van Philipsen voor de groene trui, kwam nog stevig ten val in de laatste rechte lijn. Hij vloog vol tegen de dranghekken en zag een mooi ereplaats door

Lees meer »

Steeds dezelfde schokkende show, maar toch blijven ze stadions uitverkopen: waarom Rammstein zo populair is

Als straks ‘die Sonne brennt’ over Oostende, wachten de bandleden van Rammstein opnieuw 50.000 vurige fans en vestigen de Duitsers een ongezien record. “Rammstein verkocht in vijf jaar 400.000 tickets in ons land voor dezelfde stadionshow.” Dat terwijl de controverse rond zanger Till Lindeman en vermeend seksueel misbruik nog maar net is gaan liggen en de shockrockers al jaren teren

Lees meer »

Directie Nationale Loterij blijft achter Jannie Haek staan

De directeurs van de Nationale Loterij blijven ceo Jannie Haek, een Bruggeling met Torhoutse roots, steunen. Dat laat het overheidsbedrijf woensdag weten, daags na het afspringen van een bemiddelingsprocedure met de vakbonden over het gedrag van de topman.
The post Directie Nationale Loterij blijft achter Jannie Haek staan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gemeente De Haan koopt grond aan om te bebossen

De gemeenteraad keurde de aankoop van 1,8 hectare te bebossen grond goed. De gemeente wil hier de komende drie jaar werk maken van een nieuw bos, dat voor iedereen toegankelijk zal zijn. De aankoop werd in de gemeenteraad wel met de kleinst mogelijke meerderheid goedgekeurd.
The post Gemeente De Haan koopt grond aan om te bebossen appeared first on

Lees meer »

Bekende Kriekebewoner neemt deel aan WK Ironman in Hawaï: “Topsporters steunen Stefaan”

Op donderdagavond 1 augustus beginnen de Kriekefeesten met een Hawaï-party ten voordele van Kriekebewoner Stefaan De Clercq, die op 26 oktober deelneemt aan het wereldkampioenschap Ironman in Hawaï. Stefaan kan rekenen op de steun van sportieve toppers zoals Lies Defreyne en beroepsrenners zoals Yves Lampaert, Tim Declercq en Jordi Warlop.
The post Bekende Kriekebewoner neemt deel aan WK Ironman

Lees meer »

Vier jaar cel voor diefstal van luxehorloge ter waarde van 140.000 euro in Knokse uitgaansbuurt

Een Marokkaan, een Algerijn en een Tunesiër hebben voor de Brugse rechtbank elk vier jaar effectieve celstraf gekregen voor een diefstal met geweld in Knokke-Heist. Daarbij maakten ze een horloge ter waarde van 140.000 euro buit. Voor diefstal van een peperdure Rolex werden ze vrijgesproken.
The post Vier jaar cel voor diefstal van luxehorloge ter waarde van 140.000 euro

Lees meer »

Orkaan Beryl zet koers naar Jamaica en Kaaimaneilanden: “Levensbedreigende orkaanwind en stormvloeden verwacht”

Orkaan Beryl heeft bij zijn doortocht in het oosten van de Caraïben heel wat schade aangericht. Verschillende kleinere eilanden lijken onbewoonbaar, volgens de plaatselijke overheid, er zijn ook slachtoffers gevallen. Intussen zet Beryl koers naar Jamaica en de Kaaimaneilanden. Jamaica zou recht op het pad van de orkaan liggen, er wordt gewaarschuwd voor levensbedreigende orkaanwinden en stormvloeden.

Lees meer »