Nieuw trailparcours ‘In Flanders Trail’ voor lopers in Heuvelland en grensgemeenten

Nadat de gemeente Heuvelland eerder samenwerkte met naburige Noord-Franse dorpen voor een grensoverschrijdende zomerfietstocht en bruine kroegentocht wordt nu de kaart van de sportieve loper getrokken. In samenwerking met Saint-Janscappel werd de In Flanders Trail uitgewerkt, een permanent trailparcours aan weerskanten van de schreve.

In Flanders Trail bundelt 9 parcours van verschillende afstanden en moeilijkheidsgraad. Er zijn 6 startplaatsen waarvan 2 in Heuvelland, één aan de parking in de Kasteeldreef in Kemmel en een tweede aan de Kosmos op de Rodeberg. Heuvelland telt zo 4 parcours: van de Lijstermolen naar de Kosmos (6,2km), de ronde van Westouter (11,7km), over de bergen (18,2km) en tussen de wijngaarden (7,2km).

“We kozen uiteindelijk voor een Engelse naam die de sport ook duidelijk maakt en ook een verwijzing is naar In Flanders Fields,” zegt schepen van toerisme Bart Vanacker. Alle parcours zijn bewegwijzerd en kunnen ook via een app gedownload worden. De routes werden uitgetekend op het bestaande wandelnetwerk.

In het voorjaar van 2024 volgt alweer de volgende grensoverschrijdende samenwerking met een project rond erfgoed.

The post Nieuw trailparcours ‘In Flanders Trail’ voor lopers in Heuvelland en grensgemeenten is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Jongeren zwaargewond na joyride

Drie minderjarigen van 13, 15 en 16 jaar oud, raakten zondagmiddag zwaargewond op de parking van de vroegere Makro in Deurne. De drie, twee broers en een vriendje,waren het afgesloten deel van de voormalige Makro-parking binnengedrongen. De parking wordt gebruikt door verschillende garagebedrijven om voertuigen te stallen. De jongeren gingen vervolgens op zoek naar een voertuig dat niet slotvast stond

Lees meer »

Het zotste kamp. Deze jongeren zijn op cruisekamp voor 1.350 euro: “Nu al wachtlijst voor volgend jaar”

Vergeet het bivak in de Ardennen. Activak is als eerste jongerenorganisatie op cruisekamp vertrokken met 54 jongeren, die in één week vier landen aan de Middellandse Zee aandoen. Kostprijs: 1.350 euro. Toch was het luxekamp meteen uitverkocht, en voor volgende zomer is er al een wachtlijst. “Het is écht impressionant. Elke verdieping is ingericht door een kunstenaar”, vertelt Xander (19).

Lees meer »

Waregem Koerse Feesten pakken uit met Black Box Revelation, nieuwe hoedenshow en betere toegankelijkheid

Woensdagavond werd het programma van de Waregem Koerse Feesten voorgesteld. Naast de vaste en succesvolle ingrediënten vindt er dit jaar een gloednieuwe hoedenshow in de centrumkerk plaats. Het stadsbestuur zet ook hard in op toegankelijkheid met onder meer een rolstoelpodium tijdens Waregem Koerse Music in park Casier. In dat park zorgt Black Box Revelation op zaterdagavond 24 augustus alvast voor

Lees meer »

Westerscheldetunnel in Zeeland wordt tolvrij vanaf 1 januari

Wie met zijn auto of motor door de Nederlandse Westerscheldetunnel wil rijden, zal vanaf 1 januari geen tol meer moeten betalen. De Provinciale Staten van de Nederlandse provincie Zeeland hebben namelijk unaniem ingestemd met het tolvrij maken van de tunnel voor automobilisten en motorrijders. Vrachtverkeer zal voorlopig wel nog moeten betalen om de oversteek te maken.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Dit is hoe de Limburgse ‘Wolf of Wall Street’ en zijn kompanen hun slachtoffers om de tuin leidden: “Nu is het moment om te kopen!”

“Hoe kon ik daar toch intrappen?” Dat vragen talloze slachtoffers zich af nadat ze investeerden in frauduleuze bedrijfjes en bedenkelijke cryptomunten van ex-wielrenner Stijn V. en zijn kompanen. Van ‘Nanocoin’ tot ‘Crypto888’, het parket van Oost-Vlaanderen onderzoekt nu alle gevallen. Wij konden honderden berichten, gesprekken en presentaties inkijken en zagen hoe Stijn V. en co te werk gingen: van de

Lees meer »

LIVE. Belgian Arrows herpakken zich, kan Italië nog een vuist maken?

Na de overrompelende zege tegen Nederland is Italië de volgende tegenstander van de Belgian Arrows in de World Cup of Darts. Ofwel: Dimitri Van den Bergh (PDC-8) en Kim Huybrechts (PDC-36) versus Michele Turetta (PDC-133) en Massimo Dalla Rosa (geen ranking), live vanaf 14u op VTM 2 en VTM GO. Van onderschatting is geen sprake. “Wij torenhoog favoriet? Dat is

Lees meer »