Louvre in Parijs rest van de dag dicht om veiligheidsredenen: ook paleis van Versailles ontruimd

Het Louvre in Parijs heeft vanmiddag de deuren voor de rest van de dag gesloten voor bezoekers vanwege “veiligheidsredenen”. In de namiddag werd ook het paleis van Versailles ontruimd. De sluiting komt een dag na een dodelijke aanval op een school in het Noord-Franse Arras. Een leraar kwam daarbij om het leven, drie anderen raakten gewond. Frankrijk heeft het nationale dreigingsniveau verhoogd naar de hoogste stand.

Meer krantenkoppen in België

Mama van Noa Neal ligt al 1,5 jaar in coma: “Papa weet hoe ik erover denk, maar de beslissing ligt bij hem”

“Ik besef weer dat ik energie tank uit muziek maken.” Noa Neal (38) klinkt vrolijk op haar nieuwe duet met Chris D. Morton, maar privé gaat ze nog steeds door een dal. Zeventien maanden geleden belandde haar mama in een coma. “Haar toestand verbetert niet”, vertelt de zangeres in ‘Dag Allemaal’. Een openhartig gesprek over de lange lijdensweg van haar

Lees meer »

Masterplan herwaardering Gaverdomein unaniemgoedgekeurd: “Pareltje van ontspanning”

De gemeenteraad van Deerlijk zette unaniem het licht op groen voor het masterplan dat tot een herwaardering van het Gaverdomein moet leiden. “We willen het domein nog meer uitspelen als bruisende recreatieve belevingsplek”, verduidelijkt bevoegd schepen Bert Schelfhout.
The post Masterplan herwaardering Gaverdomein unaniemgoedgekeurd: “Pareltje van ontspanning” appeared first on KW.be.

Lees meer »

MMI Kortemark neemt afscheid van acht leerkrachten

Voor maar liefst zeven MMI-leraren en logistiek directeur Cornette betekende 30 juni het einde van een rijkgevulde onderwijscarrière. Ze hebben met zijn allen ongeveer 270 dienstjaren achter de kiezen.
The post MMI Kortemark neemt afscheid van acht leerkrachten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Piano’s Maene na 85 jaar grootste van Europa geworden

Zo gauw er een paar afleveringen van de Netflix-reeks Knokke Off of van de VTM-talentenjacht The Voice op het scherm verschijnen, duikt er wel ergens een piano op van Piano’s Maene. Met de verkoop en verhuur van meer dan 5.000 piano’s per jaar is de Ruiseleedse pianobouwer zonder meer het grootste pianobedrijf in Europa. We spraken met ceo Stefaan Vanfleteren

Lees meer »

Deel voetpad Brabanstraat Nieuwpoort afgesloten na onduidelijkheid met gevelplaten gebouw

De brandweer en stad Nieuwpoort kwamen donderdagmiddag ter plaatse naar een flatgebouw op de hoek van de Brabantstraat en de Franslaan in Nieuwpoort-Bad. Zware gevelplaten aan de zijkant van het gebouw zaten schijnbaar wat los. Voor de veiligheid werd het voetpad afgesloten.
The post Deel voetpad Brabanstraat Nieuwpoort afgesloten na onduidelijkheid met gevelplaten gebouw appeared first on KW.be.

Lees meer »

Banksy laat migrantenbootje crowdsurfen op Glastonbury

De anonieme kunstenaar Banksy heeft een opblaasbaar bootje met poppen van migranten laten crowdsurfen op het Britse festival Glastonbury. Dat gebeurde gisteren tijdens het optreden van de band IDLES, waardoor fans in eerste instantie dachten dat het om een stunt van de band zelf ging. Het is niet de eerste keer dat een werk van Banksy op het festival opduikt.

Lees meer »