Louvre in Parijs ontruimd en gesloten na dreiging

Het Louvre in Parijs, het grootste museum ter wereld, is zaterdag rond de middag “om veiligheidsredenen” ontruimd en gesloten.

Meer krantenkoppen in België

Uniek in Vlaanderen: VIVES laat 40 studenten vroedkunde attest van zorgkundige behalen via ‘Zorgkundige Plus’

Studenten vroedkunde of afgestudeerde vroedvrouwen kunnen vanaf nu ook het attest van zorgkundige aanvragen, met het afleggen van een bijkomend opleidingsonderdeel ‘Zorgkundige Plus’. “VIVES Hogeschool heeft dit opleidingsonderdeel direct ingericht. Dit is uniek in Vlaanderen, gezien wij de eerste hogeschool zijn die dit aanbiedt”, zegt Tineke Devos, opleidingshoofd vroedkunde Kortrijk.
The post Uniek in Vlaanderen: VIVES laat 40 studenten

Lees meer »

Post Title

Op zaterdag 13 juli komt de internationale Legends of Rock Tribute Tour naar de tot festivalterrein omgebouwde Kasteeltuinen van Kasteel Bossuit in Avelgem. Wat je kan verwachten? Een spectaculair rock- en metalfestival. “We werken met een groep van 40 mensen en trekken jaarlijks naar 60 à 80 evenementen.”
The post appeared first on KW.be.

Lees meer »

Pavlos (59) en Tilly (54) staan na ruim 35 jaar dienst bij Audi misschien samen op straat: “We leerden elkaar kennen in de fabriek en huwden er. Nu moeten we vrezen voor onze job”

Zij werkt 35 jaar bij Audi Vorst, hij zelfs 41 jaar. Ze werden verliefd, kregen een tweeling en trouwden tien jaar geleden – op 12 juli 2014 – ìn de autofabriek: méér Audi-koppel dan Tilly (54) en Pavlos (59) is niemand. Maar vandaag overheerst verslagenheid in plaats van feest. Tegen november van dit jaar schrapt Audi Vorst 1.410 banen en

Lees meer »

Hoe hard zal onweer morgen tekeergaan na zomerse hitte? “Lokale schade door felle windstoten en grote hagel is niet uitgesloten”

Deze week krijgen we verschillende keren te maken met zwaar onweer. Morgen zal het een eerste keer gaan donderen en flitsen na een dag met zomerse temperaturen. Lokaal is schade mogelijk door hagel en windstoten. Ook later deze week mogen we ons opnieuw verwachten aan fel onweer. Maar waar en wanneer zal het onweer morgen tekeergaan? Aan wat mogen we

Lees meer »

Een drukfout op de affiche, dacht onze man. Måneskin bewees hem ongelijk: “Putain, caramel, jambon: ge hádt ons”

Måneskin als headliner. Een gok volgens sommigen, een zwaktebod volgens anderen. Grijnzende bassiste Victoria had voor de gelegenheid hartjes uit zwarte tape geknipt, maar had na de tepelstickers nog genoeg over om criticasters de mond te snoeren. Werchter hield de adem in. Onze man niet, maar was toch aangenaam verrast. “Damiano bleek de ultieme Italian Stallion. Alsof hij het beruchte

Lees meer »

LIVE GIRO DONNE. Sprint Lotte Kopecky naar eerste ritzege?

Na vier top-10-plaatsen krijgt Lotte Kopecky (28) vandaag een nieuwe kans om een ritzege te pakken. In de heuvelachtige etappe van 108 kilometer van Frontone tot Foligno is er een kans voor sprintsters, maar ook vluchtsters kunnen hier hun gram halen. Pakt Kopecky de ritzege, is het opnieuw Consonni of houdt een vluchtster stand?

Lees meer »