Katia Carreweyn neemt deel aan kunstroute ‘From Art to Art’: “Verkopen doe ik enkel ten voordele van Kom op tegen Kanker”

‘From Art to Art’ is een kunstroute die plaatsvindt op zaterdag 21 en zondag 22 oktober. Katia Carreweyn (48) is een van de vele deelnemers. Zij stelt haar haakwerk tentoon. Daarnaast verkoopt Katia al ruim 10 jaar haar creaties ten voordele van Kom op tegen Kanker.

“Het haken is voor mij een deugddoende hobby en dit kwam tot stand door mijn papa Joos, die ziek werd in 2014”, vertelt Katia. “Hij maakte de slepende ziekte van darmkanker door en bracht een ruime periode door in het ziekenhuis. Ik bracht hem heel veel bezoekjes en tijdens mijn bezoek las ik boeken. Toen mijn papa terminaal ziek was, lukte het lezen niet zo goed en begon ik te haken. Ik ontwierp knuffels, sleutelhangers, bladwijzers en noem maar op. Mijn papa en ik gingen samen op zoek naar mooie ontwerpen, die ik in prachtige kleurcreaties haakte. Na een tijdje vroeg een collega mij of ik mijn creaties wilde verkopen. Op vraag van tal van geïnteresseerden haakte ik meer en meer. Verkopen wilde ik enkel doen ten voordele van Kom op tegen Kanker. Zo ontstond de actie Amigurumi for Life en Music for Life. Amigurumi is Japans voor kleine knuffeltjes.”

Doelstelling

Het is ruim 10 jaar dat Katia aan het haken is, en zo de actie van Kom op tegen Kanker steunt. Haar doelstelling is om in die tijdspanne 25.000 euro bijeen te krijgen. “Naar eind dit jaar hoop ik nog zo een 4.000 euro te verzamelen. Dan bereik ik mijn doelstelling, namelijk 25.000 euro om aan het goede doel te schenken. Elk vrij moment ben ik aan het haken. Ik haak alle mogelijke vormen. De klant kiest en ik haak het gevraagde. Momenteel beschik ik over een grote collectie.”

Kunstroute

Op zaterdag 21 en zondag 22 oktober vindt de gemeentelijke kunstroute From Art to Art plaats. Meer dan 30 kunstenaars nemen deel, waaronder ook Katia. “Momenteel is het heel druk naar aanloop van de kunstroute”, gaat Katia verder. “De kunstroute is een leuk initiatief en ook een sociaal gebeuren. Je leert nieuwe mensen kennen, voelt solidariteit en ook dankbaarheid. Op beide dagen zet ik mijn deur open voor het grote publiek en dit van 10 tot 18 uur doorlopend. De inkom is volledig gratis.” (NS)

Katia stelt haar werken tentoon langs de Doornstraat 14 in Wingene. Katia contacteren kan via [email protected]. Neem ook een kijkje op de Facebookpagina @amigurumiforlife. De digitale versie van de kunstroute kan je vinden op www.wingene.be/from-art-to-art.

The post Katia Carreweyn neemt deel aan kunstroute ‘From Art to Art’: “Verkopen doe ik enkel ten voordele van Kom op tegen Kanker” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

BEKIJK: Kajakken in het groen op de Demer tussen Herkenrode en Kuringen

Vanaf vandaag kan je kajakken aan de abdij van Herkenrode in Hasselt. Tijdens een tochtje van anderhalf uur vaar je tussen de bomen en het riet tussen de abdij van Herkenrode en Kuringen. "We nemen even pauze tijdens het broedseizoen, maar het is wel de bedoeling dat dit een blijvertje is", zegt Paul Lambrechts, directeur van de abdijsite.

Lees meer »

Voetbalbond verontschuldigt zich voor verwijderde video met Onana die “op scheenbeen van Mbappé gaat tackelen”

Wat bedoeld was als een ludieke video, is uitgegroeid tot een ongewild brandhaardje. Een clip van de Brusselse komiek Pablo Andres met Amadou Onana (22) in de hoofdrol doet de wenkbrauwen fronsen in het buitenland. Of toch de zin waarin Onana zingt dat hij “het scheenbeen van Mbappé zal tackelen”. De video werd gedeeld op de sociale media van de

Lees meer »

Vier jaar cel voor diefstal van luxehorloge ter waarde van 140.000 euro in Knokse uitgaansbuurt

Een Marokkaan, een Algerijn en een Tunesiër hebben voor de Brugse rechtbank elk vier jaar effectieve celstraf gekregen voor een diefstal met geweld in Knokke-Heist. Daarbij maakten ze een horloge ter waarde van 140.000 euro buit. Voor diefstal van een peperdure Rolex werden ze vrijgesproken.
The post Vier jaar cel voor diefstal van luxehorloge ter waarde van 140.000 euro

Lees meer »

Heuvelland stelt eerste twee gravelroutes voor: “Tot nu was dit nog een beetje de blinde vlek op ons aanbod”

Gravelen is de nieuwste vorm binnen het wielrennen die niet alleen aanslaat bij de profrenners, maar evenzeer bij de recreatieve fietsers. Ook Heuvelland hangt de fiets aan de gravelkar en stelde voor deze zomer de heuvelgravelroute voor. Lander Vandroemme van de dienst cultuur en Thierry Caignie van de dienst sport stippelden op vraag van diensthoofd toerisme Stefaan Decrock de route

Lees meer »

Onze gerechtsjournalist fileert de malaise bij West-Vlaams gerecht: “Vrouwe Justitia gaat met kopzorgen op vakantie”

Het gerechtelijk jaar 2023-2024 sluit vandaag af en voor velen binnen Justitie in West-Vlaanderen is dat met gemengde gevoelens. Het gesjoemel op het magistratenexamen in januari is een spijkerbom gebleken die een interne strijd aanwakkert binnen het West-Vlaamse parket en een domper op de toekomst zet. Bovendien heerst twijfel over de grondigheid waarmee het strafonderzoek naar de fraude gevoerd wordt.<br

Lees meer »

35ste editie van Grensrock succesvol van start

En ze zijn vertrokken! Onder een stralende zon wist het Park Ter Walle in Menen zich te vullen, voor de eerste avond van Grensrock. De combinatie van het weer en een ijzersterke affiche, wist zowel vriend als vijand te overtuigen. Het volledige terrein stond in geen tijd bomvol.
The post 35ste editie van Grensrock succesvol van start appeared first

Lees meer »

Bomenaar Thierry (53) zag Joe Biden enkele uren na felbesproken debat: “Daar liep een president over de tarmac”

Enkele uren na het veelbesproken debat tussen een verwarde, stotterende Joe Biden en zijn zelfverzekerde opponent Donald Trump, stond uitgeweken Bomenaar Thierry Wernaers (53) oog in oog met de Amerikaanse president. Dat leek een heel andere Biden te zijn. “Op enkele meters afstand van me stapte een zelfverzekerde president rond”, zegt Thierry, die als ‘delegate’ is uitgekozen om Biden officieel

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Nieuwe balans: al 37.834 doden in Gazastrook – VN-Veiligheidsraad eist dat Houthi’s aanvallen op schepen stoppen

De VN-Veiligheidsraad heeft een resolutie goedgekeurd waarin wordt geëist dat de Houthi-rebellen in Jemen alle aanvallen op schepen stopzetten. Ook dringt de raad erop aan dat de verstoring van de maritieme veiligheid in de essentiële waterweg langs Jemen dringend wordt aangepakt. Lees hier de ontwikkelingen van zaterdag 29 juni terug.

Lees meer »

Vermiste 85-jarige man na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde, die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht, is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er is geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.

Lees meer »