Jeffry Demeyere krijgt bij KFC Lichtervelde (2A) de kansen die hij bij KSV Diksmuide niet kreeg

Bij KFC Lichtervelde realiseerden ze met de overgang van Jeffry Demeyere ongetwijfeld een van de laatste transfers van het tussenseizoen in de provinciale reeksen. Ondertussen doet de doelman er alles aan om te bewijzen dat hij zijn plaats verdient in het elftal van coach Dany Couvreur.

“Eigenlijk had ik dit seizoen bij KSV Diksmuide in het doel moeten staan”, vertelt de projectleider bij een Kortemarks bouwbedrijf. “Die club aasde al enkele seizoenen op mijn diensten, maar ik hield telkens de boot af. Toen ze in het begin van het jaar opnieuw aanklopten, vond ik de tijd rijp om een stap hogerop te zetten. Het bestuur vertelde me tijdens de onderhandelingen dat ik eerste doelman zou worden en dat zinde me wel. In de voorbereiding speelde ik alle oefenwedstrijden en was er geen vuiltje aan de lucht. Twee weken voor de start van de competitie werd echter een andere doelman aangetrokken en bleef maar weinig meer over van de beloften die ik eerder had gekregen.”

Ambitieus

Andere clubs kregen uiteraard lucht van de situatie van Jeffry Demeyere bij KSV Diksmuide en contacteerden de doelman. “KFC Lichtervelde was een van die clubs. Hun voorstel was concreet en klonk interessant. Enkele dagen later was de overgang een feit. Ik was bereid om de concurrentie aan te gaan met de andere doelmannen, maar door hun onverwachte blessures stond ik enkele weken later al in het doel. Het is allemaal heel snel gegaan, maar ik heb het naar mijn zin in mijn nieuwe club. Ik werd er met open armen ontvangen en de resultaten vallen best mee. Alleen de manier waarop ik bij KSV Diksmuide aan de kant geschoven werd, zit me nog wat dwars.”

Jeffry Demeyere steekt niet onder stoelen of banken dat hij ambitieus blijft en op termijn graag in eerste provinciale wil spelen. “Ik weet dat mijn huidige club niet onmiddellijk de ambitie koestert om een stap hoger te zetten. Ik krijg hier echter de kans om me te bewijzen en verder zie ik wel wat er op me afkomt. KFC Lichtervelde is een leuke club waar ik speelkansen krijg. Dat is momenteel het belangrijkste.” (PD)

Zondag 15 oktober om 15 uur: KFC Lissewege A – KFC Lichtervelde.

The post Jeffry Demeyere krijgt bij KFC Lichtervelde (2A) de kansen die hij bij KSV Diksmuide niet kreeg is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Israëlisch leger beveelt massa-evacuatie Khan Younis, 250.000 Palestijnen moeten (opnieuw) vluchten

Het Israëlisch leger heeft een massa-evacuatiebevel uitgevaardigd voor de Palestijnen in Khan Younis, de op 1 na grootste stad in Gaza. Volgens de VN wordt meer dan kwart miljoen mensen getroffen. Sinds de start van de oorlog hebben de Palestijnen zich al talloze keren gedwongen moeten verplaatsen. "De meesten zijn pas teruggekeerd of net van Rafah naar Khan Younis gevlucht

Lees meer »

Filou Oostende bereidt zich voor op nieuwe seizoen: “Met creativiteit en continuïteit strijden voor Fantastic 14”

Enkele weken na een nieuwe landstitel – de dertiende op rij, meteen de 25ste op het palmares van BCO – bereidt ‘s lands meest gelauwerde basketclub ooit zich al voor op een nieuw topseizoen in Oostende.
The post Filou Oostende bereidt zich voor op nieuwe seizoen: “Met creativiteit en continuïteit strijden voor Fantastic 14” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Groothertog Henri bereidt troonafstand voor: Luxemburg verwelkomt opnieuw Belgische groothertogin

De Luxemburgse groothertog Henri (69) bereidt zijn troonsafstand voor. Hij schuift zijn oudste zoon Guillaume (42) komende herfst naar voren als zijn opvolger, in afwachting van een definitieve machtsoverdracht. Luxemburg krijgt daarmee opnieuw een ‘Belgische’ groothertogin: Stéphanie (40), de tegenpool van haar omstreden schoonmoeder, groothertogin María Teresa. “In het paleis zullen heel wat medewerkers opgelucht ademhalen.”

Lees meer »

“We hadden zes keepers”: Oranje staat in halve finale na vijf dolle minuten tegen Turkije, en dan gaat zelfs Koeman even volledig los

Nederland mag blijven dromen van de hoofdprijs op het EK voetbal. Oranje had in z’n kwartfinale een vette kluif aan Turkije, maar trok dankzij vijf dolle minuten toch de felbevochten zege over de streep.” We krijgen wel eens het verwijt dat we geen groot hart hebben. Maar dat hadden we in deze wedstrijd wel”, zegt Oranje-bondscoach Koeman. In de halve

Lees meer »

Cercle Brugge heeft met Ibrahim Diakité een nieuwe rechtsachter

Cercle Brugge heeft een akkoord bereikt met de 20-jarige Ibrahim Diakité. Hij ondertekende een contract voor vier seizoenen tot medio 2028. Hugo Siquet verliet als rechtsachter groen-zwart na een uitleenbeurt en keerde terug naar het Duitse Freiburg. Diakité zal zijn plaats innemen.
The post Cercle Brugge heeft met Ibrahim Diakité een nieuwe rechtsachter appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Oekraïense drones vernielen Russisch wapendepot – Moskou claimt vernietiging lanceerinrichting voor Patriot-raketten in Odessa

Volgens het Russische ministerie van Defensie hebben Iskander-raketten twee lanceerinrichtingen vernietigd voor Patriot grond-luchtraketsystemen in de regio Odessa, in het zuiden van Oekraïne. En Oekraïense drones hebben in de nacht van zaterdag op zondag een Russisch wapendepot vernield in de Russische regio Voronezj, die grenst aan het noordoosten van Oekraïne. In het depot van 90.000 vierkante meter bevonden zich volgens

Lees meer »

Lucien (49) verliest zijn trouwring net voor huwelijksverjaardag, maar metaaldetector brengt redding: “Ik had bijna een scheiding aan mijn been”

Een balletje trappen met zijn zoon en diens vrienden draaide voor Lucien Maxy bijna op een ernstige ruzie met zijn vrouw uit. De man verloor terwijl hij de bal wou stoppen, zijn trouwring. Met hulp van een metaaldetector werd het kleinood gelukkig teruggevonden. “Ik mocht er niet aan denken om straks mijn 18de huwelijksverjaardag te vieren zonder mijn trouwring.”

Lees meer »