Honderdtal manifestanten aanwezig op pro-Palestinabetoging Brugge

Op ‘t Zand in Brugge vond deze namiddag een betoging plaats waarbij de militaire reactie van Israël op de aanslagen van Hamas werd veroordeeld. Een kleine honderd mensen, vooral van Arabisch origine, namen deel.

De manifestatie ging uit van de organisatie Palestina Solidariteit en werd gesteund door andere verenigingen en individuen die sympathiseren met de Palestijnse zaak en dus ageren tegen de Israëlische politiek ten aan zien van de Palestijnen in de Gazastrook en de Westelijke Jordaanoever. Onmiddellijke aanleiding voor de manifestatie was uiteraard het terug erg sterk oplaaiende conflict tussen Israël en de Palestijnse bestuur, meer bepaald de organisatie Hamas die in de Gazastrook de plak zwaait.

‘Stop bombing Gaza’

Nadat vorige week zaterdag strijders van Hamas een ongezien zware aanval op Israël lanceerde, waarbij ook veel burgerslachtoffers vielen en mensen ontvoerd werden, reageerde Israël keihard door het aanhoudend bestoken van de Gazastrook. Deze kleine landstrook tussen Israël en de Middellandse Zee wordt nu ook zonder elektriciteit, water en andere levensmiddelen gezet.

De manifestanten hadden borden mee met opschriften als ‘stop bombing Gaza’, ‘stop this genocide’. Ze scandeerden ook quasi aanhoudend leuzen; vooral in het Arabisch. Wel in het Engels klonk het niet mis te verstaan ‘Israël Terrorist!’.

Opgekropte frustratie

Enigszins aan de rand van de manifestatie, maar er toch duidelijk mee sympathiserend, troffen we Marleen Pollet uit Sijsele aan. Marleen is ook bekend als vrijwilliger in het noodopvangcentrum voor vluchtelingen daar. “Ik sympathiseer al vele jaren me het Palestijnse volk dat te lijden heeft onder de manier waarop het door de Israëlische overheid behandeld wordt. Eerst moesten ze leven onder een echte bezetting en later met enorm veel beperkingen”, zegt Marleen.

“Akkoord, de erg zware aanval van Hamas is niet goed te keuren. Dat doe ik dus ook niet. Maar ik begrijp wel dat er heel veel opgekropte frustratie is. De Palestijnen, en dus ook heel veel onschuldige burgers, worden nu gewoon zonder water en elektriciteit gezet en het ergste moet nog komen; als de Israëli een echte grondoorlog zullen starten. Het antwoord is niet in verhouding en treft heel veel onschuldige mensen.” (PDV)

The post Honderdtal manifestanten aanwezig op pro-Palestinabetoging Brugge is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Nederlandse ster Ria Valk heeft opnieuw het geluk en de liefde gevonden: “Ik heb een echte toyboy te pakken”

Begin dit jaar werd Ria Valk (83) geëerd met een koninklijke onderscheiding voor 65 jaar carrière. De zangers van ‘Worstjes op mijn borstjes’ en de zus van Mien Dobbelsteen in ‘‘Zeg ’ns Aaa’ is heel blij met die herkenning, vertelt ze in ‘Primo’. Na enkele moeizame jaren lijkt het haar weer voor de wind te gaan. “Na huid- en borstkanker

Lees meer »

Juf Bea zegt de klas na 40 jaar vaarwel in Gistel: “Slotfeest was schitterende afsluiter van mijn carrière”

De laatste schooldag was voor juf Bea Vanhooren extra speciaal. Want terwijl voor de kinderen de zomervakantie is begonnen, gaat Bea na een carrière van veertig jaar bij één en dezelfde school op pensioen.
The post Juf Bea zegt de klas na 40 jaar vaarwel in Gistel: “Slotfeest was schitterende afsluiter van mijn carrière” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Daphné Dumery (N-VA) opnieuw kandidaat voor burgemeestersstoel in Blankenberge

N-VA Blankenberge-Uitkerke maakte vrijdagavond zijn kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekend. Lijsttrekker is Daphné Dumery, opnieuw kandidaat-burgemeester. Daarnaast een mix van reeds vertrouwde en nieuwe gezichten.
The post Daphné Dumery (N-VA) opnieuw kandidaat voor burgemeestersstoel in Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Provençaalse sferen tijdens Franse markt op 5, 6 en 7 juli in Kortemark: “Dit wordt een nieuwe traditie”

Wie het slechte voorjaar snel wil vergeten en reikhalzend uitkijkt naar de zomer, kan op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juli terecht op de Franse markt, georganiseerd door Sfeer in Groot-Kortemark, de vereniging die – de naam zegt het zelf – wat meer leven in de Kortemarkse brouwerij wil brengen.
The post Provençaalse sferen tijdens Franse markt

Lees meer »

Kijk nu LIVE naar de oefenmatch Knokke-Club Brugge (0-1), exclusief op HLN!

Goed nieuws voor de voetbalfans. Bij HLN kan u de komende weken als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge live bekijken. De landskampioen werkt vier oefenmatchen af, waaronder eentje tegen het PSV van ex-speler Noa Lang. Vandaag trappen we af met Knokke-Club Brugge. Die match kan u op dit moment hieronder live bekijken – Club leidt met 0-1.

Lees meer »

Lingeriewinkel en Beobank in de Zwanestraat in Torhout

In het pand op de hoek van de Zwanestraat met de Putstraat (foto), waar een tijdje een fitnesszaak heeft bestaan, komt er vanaf half augustus een nieuwe lingeriewinkel.
The post Lingeriewinkel en Beobank in de Zwanestraat in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Uiteraard win ik liever zelf. Maar ik gun Cavendish zijn 35ste ritzege van harte”: tien razendsnelle vragen voor onze grote sprinttroef Jasper Philipsen

Turijn, Corso Galileo Ferraris. Gedroomd decor vandaag voor de eerste massasprint in deze Tour: Als opwarmertje: tien razendsnelle vragen voor onze grote troef Jasper Philipsen (26). Met steller dezes als leadout, keurig afgewerkt door de kopman. “Bordeaux, vorig jaar, was een hele mooie ritzege. Maar ook… een afknapper.”

Lees meer »

Allereerste Landbouwprijs voor oud-schepen Johan Vanysacker

De Landbouwraad van Langemark-Poelkapelle reikte de eerste Landbouwprijs uit aan Johan Vanysacker. De Bikschotenaar kreeg de prijs omdat hij als CD&V-schepen twintig jaar lang de belangen van de landbouw in de gemeente verdedigde.
The post Allereerste Landbouwprijs voor oud-schepen Johan Vanysacker appeared first on KW.be.

Lees meer »