Guillaume Tournicourt (SV Wevelgem City) grijpt kans bij eerste ploeg: “Ik moet nog stappen zetten”

SV Wevelgem City geeft zijn jeugdspelers kansen. De 18-jarige Guillaume Tournicourt is een van de jongeren die dit seizoen boven water komt.

Toen de nieuwe competitie op gang werd getrapt, begon Guillaume Tournicourt telkens op de bank en moest hij zich tevreden stellen met korte invalsbeurten. Maar in de jongste twee duels verscheen de Izegemnaar telkens aan de aftrap. “Omdat enkele sterkhouders geblesseerd moesten afhaken, word ik als linksachter uitgespeeld”, vertelt Guillaume. “Als rechtsvoetige is dat niet mijn geliefkoosde plek, maar je hoort mij niet klagen. Ik trek er mijn streng, doe ondertussen ervaring op.”

Voetbal werd Guillaume Tournicourt van in de wieg met de paplepel ingegeven. Met vader Vincent en oom Guy die in ververleden de dienst uitmaakten bij WS Lauwe stond het in de sterren geschreven dat Guillaume voetballer zou worden. “Ook mijn oudere broer Clément heeft de microbe te pakken, hij speelt bij eersteprovincialer VC Ardooie”, voegt Guillaume er aan toe. “Uiteraard is het voetbal bij ons de voertaal. Mijn pa komt iedere wedstrijd kijken en ook mijn oom volgt ons op de voet. Op 26 oktober komt Ardooie op bezoek. De kans is niet gering dat we het tegen elkaar moeten opnemen. Die dag zal mijn pa geen kleur mogen bekennen.”

Guillaume Tournicourt zette zijn eerste voetbalstappen bij Winkel Sport. Op vroege leeftijd trok hij naar Zulte Waregem. “Tot ze bij Zulte Waregem voorspelden dat ik nooit groter zou worden dan 1,70 meter. Te klein om door te breken op hoger niveau. Ondertussen heb ik een groeischeut gekregen, ben bijna 1,80 meter. Momenteel ben ik aan mijn derde seizoen bezig bij Wevelgem. Het gaat de goede richting uit. Ik weet dat ik nog stappen moet zetten, zal er alles aan doen om mijn vader trots te maken”, besluit Guillaume Tournicourt. (FV)

The post Guillaume Tournicourt (SV Wevelgem City) grijpt kans bij eerste ploeg: “Ik moet nog stappen zetten” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Vlaamse voetbalfans hard voor Rode Duivels in HLN-enquête: helft wil Tedesco weg, één derde vindt dat Lukaku best stopt als international

U vond het voetbal van de Rode Duivels saai. Dat blijkt uit de Grote EK-enquête van HLN, uitgevoerd door iVOX. Meer dan de helft van de Vlaamse voetbalfans meent dat bondscoach Domenico Tedesco moet opstappen na het mislukte toernooi in Duitsland. Maar hoe ziet u de toekomst van Romelu Lukaku en Kevin De Bruyne bij de nationale ploeg? En hoe

Lees meer »

Alcoholverbod voor Brugse (46) die gewelddadige partner neerstak met aardappelmes

Nadat ze slaag had gekregen met een afstandsbediening ging C.L. haar partner te lijf met een aardappelmes. De 46-jarige Brugse stak de man vier keer, onder meer in de buik. Dat levert haar nu drie jaar voorwaardelijke celstraf op. Het slachtoffer zelf kreeg een jaar voorwaardelijk voor jarenlang partnergeweld.
The post Alcoholverbod voor Brugse (46) die gewelddadige partner neerstak

Lees meer »

Pauline Bayart krijgt trofee van Belofte van het jaar

Net voor de oefenwedstrijd van de Belgian Cats in de Lange Munte ontving Pauline Bayart een aandenken als Belofte van het jaar. Als speelster van Waregem en Young Cat kreeg ze een erezitje op de match van de Cats tegen China, geflankeerd door haar trotse ouders.
The post Pauline Bayart krijgt trofee van Belofte van het jaar appeared first

Lees meer »