Goede startvoor Bobcat Wielsbeke One

In eerste provinciale van het damesbasketbal pakte Bobcat Wielsbeke One haar tweede zege op een rij en komt daarmee op een gedeelde tweede plaats. Dit weekend ontvangt de ploeg van Tia Van Hemelryck Blue Stars Brugge.

“Met een twee op drie zijn we goed begonnen aan deze campagne”, opent de Anzegemse Tia Van Hemelryck (29), die in het tussenseizoen overkwam van ION Basket Waregem. “We beschikken over een goeie mix van jonge en meer ervaren meisjes. Dit is een ploeg met heel wat nieuwe gezichten, wat maakt dat we elkaar nog moeten leren kennen.”

Jonge garde steunen

“Er zijn ook nog heel wat afwezigen door blessures en werk. We waren dus nog nooit voltallig. Op dat vlak mogen we stellen dat het al vlot draait. Ook vorig weekend tegen Roeselare. Na een slechte start waarin het defensief wat zoeken was, herpakten we ons op een mooie manier. Met Marte Mechant en Eline Trogh lieten enkele jonge talentjes zich opmerken. Marte is een complete speelster. Ook Eline, die erin gesmeten werd, is zowel offensief als defensief sterk. Mijn taak is deze jonge garde te steunen waar nodig. Defensief moeten ze nog veel leren, maar hun enthousiasme maakt veel goed. Hun vechtlust en gezonde agressiviteit wordt soms nog eens afgestraft.”

Tia ruilde Waregem voor Wielsbeke. “Ik werd vorig jaar al eens benaderd, maar hield toen de boot nog af. Nu zette ik toch de stap naar deze mooie familieclub. Oorspronkelijk speelde ik bij Houtem waar ik dezelfde familiale warmte voelde. We willen een rustig seizoen, waar we elkaar in de eerste helft beter kunnen leren kennen, om dan daarna te mikken op de middenmoot”, besluit Tia. (ELD)

Zondag 15 oktober om 13 uur in sporthal De Vlaschaard: Bobcat Wielsbeke Blue Stars Brugge.

The post Goede startvoor Bobcat Wielsbeke One is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Dirk ‘Michel Drets’ Van Dijck uit ‘Het eiland’ woonde acht jaar in het Amazonewoud: “Er waren momenten dat we écht honger hadden”

Eigenlijk zou hij niet meespelen, maar toeval bezorgde Dirk Van Dijck (72) de bekendste rol van zijn leven. Op de set van ‘Het eiland’ was het niet altijd prettig, maar Van Dijck was wel wat anders gewend. Voor hij onsterfelijk werd als ambitieuze hielenlikker Michel Drets leefde de eigenzinnige acteur acht jaar in de meest primitieve omstandigheden in het Amazonewoud.

Lees meer »

Gerechtspsychiater Paul Lodewyck zwaait na veertig jaar af: “Met iemand als Alexander Dean zie ik het niet meer goed komen”

Na ruim veertig jaar in opdracht van het gerecht in het hoofd te hebben gekeken van moordenaars, brandstichters, verkrachters, agressievelingen en andere criminelen, gaat psychiater en criminoloog Paul Lodewyck (75) met pensioen. “Welke les ik trek uit veertig jaar forensische psychiatrie? Dat de mens potverdorie een ingewikkelde maar fascinerende constructie blijft.”
The post Gerechtspsychiater Paul Lodewyck zwaait na veertig

Lees meer »

Banksy laat migrantenbootje crowdsurfen op Glastonbury

De anonieme kunstenaar Banksy heeft een opblaasbaar bootje met poppen van migranten laten crowdsurfen op het Britse festival Glastonbury. Dat gebeurde gisteren tijdens het optreden van de band IDLES, waardoor fans in eerste instantie dachten dat het om een stunt van de band zelf ging. Het is niet de eerste keer dat een werk van Banksy op het festival opduikt.

Lees meer »

Gratis familiefestival ‘Loppem Leeft!’ in augustus: “Drie dagen vol sfeer en gezelligheid”

Op 9, 10, 11 augustus vindt Loppem Leeft! plaats aan het Kasteel van Loppem, een gloednieuw en gratis familiefestival. Headliner is Mama’s Jasje op zaterdag. “Op vrijdag starten we met een Back to the 80’s party en op zondag is er een uniek klassiek concert van Patrick Hamilton met orkest.”
The post Gratis familiefestival ‘Loppem Leeft!’ in augustus: “Drie

Lees meer »

Woonzorgcentrum Rozenberg Oostrozebeke breidt uit: “20 assistentiewoningen, dagopvang en dienstencentrum”

In Oostrozebeke wordt het woonzorgcentrum Rozenberg uitgebreid met 20 assistentiewoningen, een dagopvang en een ontmoetingsplaats voor buurtbewoners. Rozenberg kwam de voorbije jaren in opspraak door de insulinemoorden. Een aantal ouderen kregen er, al dan niet opzettelijk, teveel insuline toegediend waardoor 3 mensen overleden. Na die moeilijke periode moet de geplande uitbreiding een nieuw, positief hoofdstuk worden voor het woonzorgcentrum.

Lees meer »

Artificiële intelligentie bepaalt wat u betaalt voor uw koopjes bij Zeb of Torfs. “Daardoor al kortingen tot -70 procent”

Grote modeketens gebruiken tegenwoordig artificiële intelligentie (AI) om te bepalen welke artikelen in deze soldenperiode met welke korting worden verkocht. Als consument doet u daar alvast uw voordeel mee, want onder meer ZEB en E5 pakken nu al uit met kortingen tot -70%. Betekent dit ook dat koopjesjagers in de ene winkel een betere deal kunnen scoren dan in de

Lees meer »