Desmond Igbinovia is nieuwe doelman van SCT Menen

SCT Menen (4de provinciale D) haalde met Desmond Igbinovia dit seizoen een nieuwe doelman binnen. Omdat de Belgische Nigeriaan zes weken schorsing moest uitzitten, een erfenis van in zijn periode bij Heule, kwam de kersverse Menense goalie nog niet in actie. Ondertussen zit zijn straftijd erop en is hij komend weekend opnieuw speelgerechtigd.

Desmond Igbinovia is een boom van een vent. De kersverse Menense goalie maakt met zijn 1,90 meter indruk. Desmond Igbinovia is tevens een sympathieke kerel die positief in het leven staat. En toch liep hij vorig seizoen een schorsing van zes weken op. “Het was in een wedstrijd met de reserves van Heule”, vertelt de 24-jarige Kortrijkzaan.

“Met racistische verwijten werd ik uitgedaagd. Achteraf kreeg de tegenstrever een boete opgelegd wat bewijst dat hij en niet ik over de schreef was gegaan.” Met zes weken schorsing aan zijn been was het geen leuke binnenkomer bij SCT Menen. “Iedere wedstrijd heb ik van achter de omheining watertandend gevolgd”, kan Desmond Igbinovia er nu om lachen.

“Zondag kan het voor mij eindelijk beginnen op eigen veld tegen FC Poperinge B. Een wedstrijd die we absoluut moeten winnen. Vooraf was het de bedoeling om een topzesplaats te halen. Met een bescheiden dertiende plaats blijven we ver onder de verwachtingen. Maar we kunnen beter, hebben een jonge ploeg die nog ervaring mist.”

Desmond Igbinovia werd geboren in Nigeria. Hij was vier jaar toen zijn ouders beslisten om naar België te komen. “Van mijn periode in Nigeria is weinig blijven hangen. Ik voel me tenslotte ook meer Belg dan Nigeriaan, heb het hier uitstekend naar mijn zin. En ook mijn overstap naar SCT Menen heb ik me nog niet beklaagd. Ik geniet het vertrouwen van bestuur en sportieve staf, en lig goed in de groep.”

Meer speelkansen

“Waarom ik Heule ruilde voor Menen? Ik was het beu om tweede doelman te zijn, wilde meer speelkansen. Met Menen ben ik in een warme en familiale club beland. Ondanks dat de resultaten minder zijn dan we vooraf hoopten, is de sfeer binnen de groep uitstekend. Nu nog betere resultaten neerzetten en we zijn vertrokken”, besluit Desmond Igbinovia. (AV)

Zondag 15 oktober om 15 uur: SCT Menen FC Poperinge B

The post Desmond Igbinovia is nieuwe doelman van SCT Menen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Haar vriend probeerde nog alles, maar tevergeefs”: dolverliefde Mandy (33) wilde nog even over haar hoeve vliegen tót het vliegtuigje begon te tollen

Met het pleziervliegtuigje wilde ze nog even haar geitjes en kippen vanuit de lucht zien. Tot de motor van de Boeing-Stearman PT-17 Kaydet boven Kiewit (Hasselt) sputterde, de oldtimer recht naar beneden viel en de romantische vlucht een dramatische afloop kende. Stewardess Mandy Linder (33) stierf op 100 meter van haar eigen woning, haar vriend – de piloot van het

Lees meer »

Bouw kaartershuisje in Koning Albert I-park Blankenberge gestart

Vrijdagmorgen werd in Blankenberge de eerste spadesteek gegeven voor het nieuwe buurpaviljoen de Roeschaert, het kaartershuisje in de volksmond. Op de huidige locatie in het Koning Albert I-park komt een volledig nieuw gebouw.
The post Bouw kaartershuisje in Koning Albert I-park Blankenberge gestart appeared first on KW.be.

Lees meer »

De Madams openen hun gezellige tuinbar in Beselare: “Genieten in mooie omgeving, met leuk gezelschap”

De passie voor het koken bracht Melanie De Coninck en Griet Opsommer samen. Het resulteerde in een foodtruck en een zomerbar die deze zomer de deuren opent in de Kruisbierboomstraat 9 in Beselare, vanaf vrijdag 5 juli.
The post De Madams openen hun gezellige tuinbar in Beselare: “Genieten in mooie omgeving, met leuk gezelschap” appeared first on KW.be.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Spermadonor die 550 kinderen verwekte, reageert op Netflix-docu ‘The Man with 1.000 Kids’: “Ik ben geen monster”

De rechter legde hem een donorverbod op toen aan het licht kwam dat honderden kinderen werden verwekt met zijn zaad. Jonathan Meijer (42) is het onderwerp van de Netflix-docureeks ‘The Man with 1000 Kids’. Daarin getuigen enkele ouders over Meijers “onverzadigbare drang om zich zoveel mogelijk voort te planten”. “Die documentaire is pure sensatie”, reageert Meijer in een exclusief gesprek

Lees meer »

Gerdy Haes stopt als algemeen directeur van Zorgbedrijf Harelbeke

Zorgbedrijf Harelbeke zette een maand geleden de samenwerking stop met algemeen directeur Gerdy Haes. Dat raakte nu pas bekend. Dat het volgens sociale media wegens ‘toxisch leiderschap’ zou zijn, ontkent voorzitter Lynn Callewaert met klem. “Dat klopt absoluut niet. Er waren meningsverschillen rond de aansturing van het zorgbedrijf.”
The post Gerdy Haes stopt als algemeen directeur van Zorgbedrijf Harelbeke

Lees meer »