‘Dag van de Oldtimer’ aan de kop van de vaart in Roeselare: “Alle soorten oldtimers zijn welkom op het event”

Op zondag 15 oktober 2023 kan de klassieke autoliefhebber terecht aan de kop van de vaart in Roeselare. Ook de Kaaistraat en Trakelweg zullen gevuld worden met tal van oldtimers. Het evenement wordt georganiseerd door RDO Red de Oldtimer.

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert vzw Red de Oldtimer een Dag van de Oldtimer. Na Sint-Niklaas, Steendorp en Genk zakt de organisatie nu af naar Roeselare. Ook daar kozen ze voor een imposante locatie, namelijk de kop van de vaart, bekend om zijn voederfabrieken. De oude brouwerij van Rodenbach ligt er ook in de buurt.

Stefaan Depoorter is al heel zijn leven gepassioneerd en actief in de automobielsector. “Al enkele jaren heb ik mijn eigen car detail-bedrijf en ben ik IDA certified detailer”, vertelt Stefaan Depoorter van SD Carcleaning. “Slechts 16 personen in ons land zijn certified detailer. Ook ben ik bestuurslid bij de IDA International Detailing Association België. Deze is de leidende organisatie voor professionele detailing operators, leveranciers en adviseurs in de sector en actief in 58 landen. We zullen er ook staan met een grote stand van de IDA.” De vereniging zet zich in voor het bevorderen van de waarde van de professionele detailing-diensten.

Naamsbekendheid

De laatste jaren zit het car detailen in de lift. “Ik vond dan ook een mooie aangelegenheid om wat meer naamsbekendheid voor de organisatie te kunnen bekomen”, aldus Stefaan. “Want veel jonge detailers hebben geen weet van ons bestaan en ook niet van het feit dat wij trainingen en cursussen organiseren om de skills en technische kennis aan te scherpen. Alle categorieën oldtimers zijn welkom zodra ze de leeftijd van 30 jaar hebben bereikt, ongeacht hun financiële waarde, want de slogan van Red de Oldtimer is: Elke Oldtimer Telt! Bij goede weersomstandigheden verwachten we meer dan 1.000 oldtimers.” (RV)

De ‘Dag van de Oldtimer’ gaat door van 11 uur tot 18 uur. Er zijn diverse eet- en drankkramen aanwezig en tal van standhouders. Inschrijven op voorhand is niet nodig. De toegangsprijs bedraagt 5 euro per persoon. Kijk op www.reddeoldtimer.be voor meer info.

The post ‘Dag van de Oldtimer’ aan de kop van de vaart in Roeselare: “Alle soorten oldtimers zijn welkom op het event” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Charles De Ketelaere kan verschil niet meer maken in late invalbeurt: Rode Duivels uitgeschakeld op EK voetbal

De Rode Duivels zijn uitgeschakeld in de achtste finales op het EK voetbal in Duitsland. In de Merkur Spiel-Arena in Düsseldorf verloren de Belgen bij de laatste zestien met het kleinste verschil van Frankrijk: 0-1.
The post Charles De Ketelaere kan verschil niet meer maken in late invalbeurt: Rode Duivels uitgeschakeld op EK voetbal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brandweer haalt gecrasht sportvliegtuigje weg, buurtbewoners reageren geschrokken: “Ik zag het neerstorten”

In de omgeving van de Heidestraat in Hasselt is de brandweer Zuid-West Limburg aanwezig op de plek waar gisteren een vliegtuigje neerstortte. Daarbij liet een inzittende het leven, de piloot moest met zware verwondingen naar het ziekenhuis. De nabestaanden van het slachtoffer bezochten zaterdag de plaats van het ongeval. Vanmiddag werken de hulpdiensten verder aan de berging van het wrak.

Lees meer »

Manu Van Acker schittert als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’: “Alles onthouden, dat is wel het moeilijkste!”

Manu Van Acker uit Oostende doet het uitstekend als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Hij liet het premièrepubliek niet alleen lachen, maar wist de zaal ook te ontroeren. Met zijn pakkende versie van ‘Waarom’ kreeg hij de zaal muisstil.
The post Manu Van Acker schittert als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’: “Alles onthouden, dat is wel het

Lees meer »

EXCLUSIEF. “Sinds de hersenbloeding kom ik altijd zo snel mogelijk naar huis”: Jean-Marie en Carmen Pfaff zijn 50 jaar gehuwd

“Zij was vijftien, ik achttien. Het was liefde op het eerste gezicht.” 50 jaar al staan Jean-Marie Pfaff (70) en Carmen Seth (68) aan elkaars zijde. In goede en kwade dagen, en ze maakten beiden mee. Wij spraken hen exclusief over hun ontmoeting in café De Snor, de voetbaljaren en de opvoeding van hun kroost . Ook praten ze openhartig

Lees meer »

“Extreemrechtse golf trekt over Frankrijk”: Rassemblement National van kandidaat-premier Bardella (28) op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond op basis van schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Ondertussen protesteren honderden linkse activisten in hoofdstad Parijs. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de

Lees meer »

KIJK. Koken uit een beerput en slapen in oude treinwagons: de strijd barst los in de eerste week van ‘Met vier in bed’

De bedden zijn opgemaakt, het aperitief staat koud en de ontbijttafels zijn gedekt. De B&B-uitbaters uit het nieuwe seizoen van ‘Met vier in bed’, vanaf maandag 1 juli bij VTM, gooien al hun charmes in de strijd om hun concullega’s te imponeren met een betoverende overnachting. Welke B&B-uitbaters verzamelen de meeste bedjes en mogen de ‘Met vier in bed’-trofee aan

Lees meer »

KIJK. Ondanks hevige regen van afgelopen maanden: het festivalterrein van Rock Werchter ligt er prima bij

Donderdag start de 48ste editie van Rock Werchter. Het festivalterrein heeft de regen van de afgelopen maanden goed doorstaan; slechts hier en daar zijn enkele modderplekken te bespeuren. De organisatie, Live Nation, heeft dan ook extra hard gewerkt. “Er is water weggepompt en er zijn stukken terrein verhard”, vertelt woordvoerder Nele Bigaré. VTM NIEUWS kreeg al een rondleiding op het

Lees meer »

WHORSES stelt zondag EP voor in boEgie woEgie in Menen

Op zondag 30 juni kan je om 18 uur genieten van een optreden van de Kortrijk-Gentse band WHORSES in het kunst- en cultuurhuis boEgie woEgie in Menen. Kortrijkzaan Harry Descamps laat al even in z’n kaarten kijken.
The post WHORSES stelt zondag EP voor in boEgie woEgie in Menen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Einde van damesvoetbal in Merkem, A-ploeg verhuist naar Oostende

Nadat eerder al bekendraakte dat de eerste ploeg van KSV Diksmuide vanaf volgend seizoen in Oostende gaat voetballen onder de naam KV Diksmuide-Oostende maken ook de dames nu dezelfde verhuis. De eerste ploeg speelt volgend seizoen zijn thuismatchen in het Albertpark, de B- en C-ploeg in Diksmuide. Zo komt er een einde aan damesvoetbal in Merkem.
The post Einde

Lees meer »

Juf Bea zegt de klas na 40 jaar vaarwel in Gistel: “Slotfeest was schitterende afsluiter van mijn carrière”

De laatste schooldag was voor juf Bea Vanhooren extra speciaal. Want terwijl voor de kinderen de zomervakantie is begonnen, gaat Bea na een carrière van veertig jaar bij één en dezelfde school op pensioen.
The post Juf Bea zegt de klas na 40 jaar vaarwel in Gistel: “Slotfeest was schitterende afsluiter van mijn carrière” appeared first on KW.be.

Lees meer »