Chirojongens Sint-Jan Kachtem vieren zeventigjarige bestaan

De Chirojongens van Sint-Jan Kachtem hielden onlangs hun startdag. De jeugdbeweging bestaat ondertussen 70 jaar en dat wordt gevierd. ‘Feestelijk’ wordt dan ook toepasselijk het jaarthema van dit Chirojaar.

Op het speelplein in de Hogestraat 10, waar de Chirolokalen zich bevinden, konden de leden zich bij aankomst al uitleven op een groot springkasteel met hindernissen alvorens het verzamelen geblazen was voor het openingsspel. Daarna werd er een groot zoek-je-leider-spel gehouden en de kinderen kregen nog een gratis vieruurtje.

Feestelijkere inkleding

Enkele nieuwe leden kwamen eerst onwennig piepen, maar maakten al snel veel plezier. De startdag was op zaterdag, maar vanaf volgende week is er weer gewoon Chiro op zondag van 14.30 tot 18 uur. Zodra het winteruur ingaat, is dat tot 17 uur. “De startdag was geslaagd”, vertelt hoofdleider Jamie Reynaert. “We konden op een goeie opkomst rekenen en het was alweer een topeditie. Ons 70-jarige bestaan is reden voor een feestelijk jaar. We zullen dan ook op zaterdag 21 oktober onze traditionele stoofvleesavond, die jaar na jaar in de smaak valt, feestelijker inkleden dan gewoonlijk.”

Eigen gebrouwen bier

“We rekenen ook dit jaar op een mooie opkomst. Wij zijn blij dat we al op 70 jaar Chiro kunnen terugblikken en bovendien kunnen zien dat we er nog vele bijzonder mooie jaren zullen kunnen bijdoen. We kunnen ook al meegeven dat we dit jaar opnieuw onze actie houden met ons eigen gebrouwen bier. Vorig jaar waren we al na twee weken uitverkocht, wat we helemaal niet verwacht hadden. Wegens dat grote succes zullen we dus ook dit jaar weer ons bier brouwen en verkopen en deze keer zorgen we voor een grotere voorraad”, lacht Jamie.

“Wanneer hebben we nog niet vastgelegd, maar zodra we meer weten, houden we iedereen natuurlijk op de hoogte. Maar wees er misschien voor de zekerheid toch maar snel bij”, knipoogt Jamie. (RV/foto RV)

The post Chirojongens Sint-Jan Kachtem vieren zeventigjarige bestaan is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

35ste editie van Grensrock succesvol van start

En ze zijn vertrokken! Onder een stralende zon wist het Park Ter Walle in Menen zich te vullen, voor de eerste avond van Grensrock. De combinatie van het weer en een ijzersterke affiche, wist zowel vriend als vijand te overtuigen. Het volledige terrein stond in geen tijd bomvol.
The post 35ste editie van Grensrock succesvol van start appeared first

Lees meer »

Onze dartswatcher blikt vooruit op de World Cup of Darts: “Er zijn maar weinig teams die elkaar zo goed kennen als de Belgian Arrows”

Dikke vrienden zijn ze momenteel niet, onze Belgian Arrows Dimitri Van den Bergh (29) en Kim Huybrechts (38). Maar dat hoeft ook niet, zolang het maar klikt op het podium zelf. En dat laatste doet het inmiddels al vele jaren. Niet in het minst tijdens de vorige World Cup, toen het geen haar scheelde of ze hadden Wales opzijgezet op

Lees meer »

Marie Verhulst verklapt wat we van haar te zien krijgen in nieuw seizoen ‘De Verhulstjes’: “Heel verschillend”

De zomervakantie is dan wel begonnen, voor Marie Verhulst (28) is het werken geblazen. “Binnenkort staan Samson en ik zeven op zeven in Plopsaland De Panne met onze zomershows”, glundert de dochter van Gert. Om mensen warm te maken komen ze vandaag met het zomerse nummer ‘Naar Zee’, een herwerking uit de erfenis van Samson & Gert. Reporter Jarne is

Lees meer »

Hooggerechtshof VS geeft Trump deels gelijk: president gedeeltelijk immuun tegen vervolging Capitoolrellen. Trump: “Grote overwinning voor grondwet en democratie”

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft met 6 tegen 3 geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »

Nu nog zonnig, maar vanavond slaat het weer om: felle onweersbuien op komst, grote hagelstenen en mogelijk tornado’s verwacht in grensstreek

Op dit moment schijnt het zonnetje nog, maar vanavond en vannacht trekken felle onweersbuien over delen van België. Het KMI waarschuwt met code oranje in het zuiden van het land. Ook in Vlaanderen houden we het niet overal droog, maar vooral in onze buurlanden dreigt het weer helemaal om te slaan. “Belgische toeristen die op weg zijn naar hun vakantiebestemming,

Lees meer »

Dilbeek plaatst trajectcontroles op belangrijke invalswegen

Vanaf september lanceert de gemeente Dilbeek automatische snelheidscontroles op belangrijke invalswegen. Er worden 9 trajectcontroles geplaatst op strategische locaties verspreid over heel Dilbeek. De camera’s dienen niet alleen voor de handhaving van snelheidslimieten, maar spelen ook een cruciale rol in de bestrijding van criminaliteit.

Lees meer »