Zware tegenslag voor Tomorrowland Brasil: dag twee afgelast door extreme weersomstandigheden

Dag twee van Tomorrowland Brasil is afgelast, nadat extreem stormweer over het festivalterrein trok. Dat laat de organisatie weten. Er wordt met man en macht gewerkt om alles in orde te krijgen, zodat het terrein zaterdag weer kan worden geopend.

Meer krantenkoppen in België

Topgastronomie met Seppe Nobels in het Parrot Pavilion op Triënnale Kortrijk

Van 29 juni tot en met 6 oktober vindt de derde editie van de Triënnale Kortrijk plaats. Eén van de activiteiten tijdens After Paradise is een volksetentje van het bijzondere restaurant Instroom Art op 8 september om 13 uur. Met je UiTPAS geniet je van topgastronomie in het Parrot Pavilion van Kunstenaar Nico Dockx in het Begijnhofpark.
The post

Lees meer »

“Noord-Korea vuurde ballistische raket af”

Noord-Korea heeft maandag (plaatselijke tijd) een ballistische raket richting het oosten afgevuurd. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap zondag, op basis van het Zuid-Koreaanse leger. Meer informatie is nog niet bekend.

Lees meer »

“Goed zorgen voor wat we hébben”: kersvers Wingens schepen Stefaan Verhelle ziet opvolging Hedwig Kerckhove als praktische inloopperiode

“Het worden grote schoenen om te vullen”, laat de kersverse schepen Stefaan Verhelle (47) in een flyer weten. Als politieke neofiet een ervaren rot als Hedwig Kerckhove opvolgen op amper zes maanden van een nieuw fusiebestuur is geen cadeau. “Toch heb ik de ambitie om als schepen mee het beleid te bepalen. Ik hoop dat mijn ervaring als ondernemer in

Lees meer »

“Geloofwaardige aanwijzingen” voor aanslag op Amerikaanse militaire bases in Europa en die zou komende week al kunnen plaatsvinden

Er zijn “geloofwaardige aanwijzingen” dat een terroristische aanslag op til is tegen één of meerdere Amerikaanse militaire bases in Europa. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ‘Fox News’ op basis van een Amerikaanse defensiefunctionaris. Ook in ons land is er een basis van het Amerikaanse leger: in Chièvres, op enkele kilometers van Pairi Daiza.

Lees meer »

Nieuwe wet verbiedt kindhuwelijken in Sierra Leone

De president van Sierra Leone heeft dinsdag een wet afgekondigd die kindhuwelijken in het land verbiedt. In 2017 waren in het West-Afrikaanse land 800.000 meisjes jonger dan 18 jaar oud al getrouwd. De helft van was onder de 15, zo blijkt uit gegevens van VN-kinderrechtenorganisatie UNICEF.

Lees meer »

Stad Izegem introduceert hondenpoepbuizen

De stad Izegem plaatst deze week op vier locaties hondenpoepbuizen. De buizen zijn speciaal ontworpen om hondenpoepzakjes in te zamelen.
The post Stad Izegem introduceert hondenpoepbuizen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Einde van damesvoetbal in Merkem, A-ploeg verhuist naar Oostende

Nadat eerder al bekendraakte dat de eerste ploeg van KSV Diksmuide vanaf volgend seizoen in Oostende gaat voetballen onder de naam KV Diksmuide-Oostende maken ook de dames nu dezelfde verhuis. De eerste ploeg speelt volgend seizoen zijn thuismatchen in het Albertpark, de B- en C-ploeg in Diksmuide. Zo komt er een einde aan damesvoetbal in Merkem.
The post Einde

Lees meer »

Aantal gevallen van stalking blijft jaar na jaar stijgen

Het aantal criminele feiten is in 2023 nagenoeg stabiel gebleven in vergelijking met het jaar voordien. Wel zijn er enkele opmerkelijke verschuivingen. Zo nam het aantal woninginbraken en gevallen van internetfraude af. Daartegenover staat dat er meer feiten waren van zakkenrollerij en grijpdiefstallen. Ook het aantal gevallen van stalking bleef toenemen. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de federale politie.

Lees meer »

Kinderen van De Strandloper in Koksijde schitteren in schoolfeest in Inspirant aan zee

Leerlingen, leerkrachten en ouders van De Strandloper BuBaO keken reikhalzend uit naar het schoolfeest in Inspirant aan zee in Oostduinkerke. Apetrots, uitgedost in hun op maat gemaakte toneeloutfit, vertederden de kinderen hun toeschouwers tijdens het totaalspektakel met als thema ‘Op zoek naar een betere wereld’.
The post Kinderen van De Strandloper in Koksijde schitteren in schoolfeest in Inspirant aan

Lees meer »