Zelf De Mol spelen? Superfans uit Lauwe lanceren groepsreis The Shady One waar spelprogramma nagebootst wordt

Ooit zelf eens willen meedoen aan De Mol? Vanaf nu kan dat dankzij Lauwenaars Alexander en Yoerie. Zij lanceren The Shady One, een inleefreis waar tal van opdrachten gepland staan die gesaboteerd worden door één reisgezel. Een eerste reis staat gepland van 11 tot 17 maart 2024.

Een week lang op zoek gaan naar een saboteur tijdens knotsgekke en spectaculaire opdrachten om zo een geldprijs in de wacht te slepen? Dat is De Mol, toch? Klopt, maar het concept vindt nu een toegankelijke versie in The Shady One. Twee fans van het programma, Alexander Vanhoutte (32) en Yoerie den Drijver (28) uit Lauwe, organiseren namelijk een inleefreis gebaseerd op De Mol.

Avontuurlijke zielen

Duizenden mensen proberen zich tevergeefs in te schrijven om deel te nemen aan het populaire spelprogramma, maar vanaf nu kan iedereen dus gewoon dezelfde ervaring beleven.

“Het is een reis voor de avontuurlijke zielen”, aldus Alexander. “De spanning, mysteries, intriges en onvoorspelbare wendingen van het meeslepende spel zitten er allemaal in.”

Uitdagingen en opdrachten

Zeven dagen lang trekken Alexander en Yoerie naar verschillende locaties in een van onze buurlanden – ze willen daarover nog niks verklappen – waar uitdagingen en opdrachten – zoals in het echte spel een mix van creativiteit, denkspelletjes en actieve zaken – voorgeschoteld worden.

Met natuurlijk zoals in De Mol ook een saboteur. “Die zal dus de opdrachten verstoren en verwarring zaaien”, klinkt het.

“Het ultieme doel is om de saboteur te ontmaskeren en de groepspot te winnen, maar daarvoor moet je de eliminaties doorstaan. Wie geëlimineerd wordt, hoeft overigens niet te vertrekken. Die krijgt gewoon een andere rol en kan blijven zoeken naar de saboteur.”

14 deelnemers

Op de eerste reis, die plaatsvindt van 11 tot 17 maart, is er plaats voor 14 deelnemers. Die worden niet gescreend, maar kunnen bij de inschrijving aangeven of ze als saboteur willen optreden.

“Intussen hebben we al acht inschrijvingen, zonder reclame te maken. Het voordeel is dat bij ons een screening niet nodig is. Iedereen kan mee, ook als koppel of met een vriend of vriendin.”

Proefreis

Het wordt de eerste échte reis, want eerder organiseerden ze een soort proefreis voor hun vriendengroep die zich The Shady People noemt. “Een jaar geleden gingen we op weekend en wilden we er een spelelement zoals de Mol insteken. Dat is iets uit de hand gelopen en bleek een succes. Onze vrienden waren enthousiast en maanden ons aan dat uit te werken.”

En zo geschiedde. Alexander en Yoerie zijn volop aan het voorbereiden en zullen tijdens de inleefreis bijgestaan worden door twee helpers. Wie De Mol kent weet dat het extreem kan gaan, zo ook bij The Shady One.

Drie reizen per jaar

“We gingen ook vorig jaar al heel ver. Zo huurden we een heel amfitheater af om er opdrachten te doen. We willen voor onze eerste reis niet te veel prijsgeven, maar we zijn echt op zoek naar hele speciale locaties. De opdrachten vinden we overigens allemaal zelf uit.”

Bedoeling is om de inleefreis drie keer in een jaar te organiseren. De ultieme droom is om twee weken naar een exotische bestemming te kunnen trekken.

The post Zelf De Mol spelen? Superfans uit Lauwe lanceren groepsreis The Shady One waar spelprogramma nagebootst wordt is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Zware onweerszone trekt over Duitsland: “Dit fenomeen komt maar één of twee keer per jaar voor”

Zaterdagavond trok een zware onweerszone van het noordoosten van Frankrijk rakelings langs ons land naar Duitsland. Volgens een Duitse meteoroloog gaat het om een fenomeen dat maar “één of twee keer per jaar voorkomt”, waarbij water – en op verschillende plaatsen ook hagel – met bakken uit de lucht viel en felle windstoten werden waargenomen. Op verschillende plaatsen sloeg de

Lees meer »

De Kringloopwinkel opent pop-up in Ring Kortrijk

Ring Kortrijk krijgt er een tijdelijke duurzame publiekstrekker bij. De Kringloopwinkel opende er op 1 juli een pop-up shop met als hoofdaanbod tweedehandskledij en accessoires. De tijdelijke winkel blijft open tot eind augustus.
The post De Kringloopwinkel opent pop-up in Ring Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik kan ook genieten van een ontbijt met romige croissants, hoor”: Midzomernachten met Sandra Bekkari

Ze heeft er een heel mooie term voor: ‘happy attacks’. Al lijken die ‘geluksaanvallen’ bij haar niet acuut, maar chronisch. Sandra Bekkari eet, kookt, zorgt, loopt en wandelt altijd intens. “Het leven verloopt met ups en downs, maar ik probeer wel zoveel mogelijk te genieten van de kleine gelukjes. Een heerlijk koffietje met een stukje lekkere chocolade, een mooie zonsopgang…”

Lees meer »

Morgen verkiezingen in Frankrijk, maar wat zeggen laatste peilingen? Hoe kijken Fransen naar opmars extreemrechts?

De resultaten van de Europese verkiezingen waren nog maar net bekendgemaakt of de Franse president Emmanuel Macron riep vervroegde parlementsverkiezingen uit. Het extreemrechtse Rassemblement National (RN) had namelijk fors gewonnen en Macron leek te gokken dat hij op die manier de lont uit het kruitvat kon halen. Zal hij daarin slagen? Jelle Frencken van VTM NIEUWS blikt vooruit op de

Lees meer »

Kamping Kitsch start eigen radiozender samen met Topradio: “Humor die zo flauw is dat je erom moet lachen”

Kamping Kitsch Club lanceert, in samenwerking met Topradio, een eigen radiozender: Radio Kamping Kitsch Club. De online zender is enkel online te beluisteren via de link: Radio Kamping Kitsch Club en gaat van start op zaterdagnamiddag om 16.00 uur.
The post Kamping Kitsch start eigen radiozender samen met Topradio: “Humor die zo flauw is dat je erom moet lachen”

Lees meer »

Vermiste 85-jarige man na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde, die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht, is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er is geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.

Lees meer »

Vlaams Parlement moet op eerste zitting al meteen beslissen over geldigheid van verkiezingen: hoe gaat dat in zijn werk? 

Een drukke agenda op de eerste zitting van het Vlaams Parlement vandaag met een eedaflegging van alle parlementsleden en de verkiezing van een nieuwe voorzitter. Maar het meest opvallende agendapunt: beslissen of de verkiezingsuitslag in Brussel voor het Vlaams Parlement geldig is. Verschillende experten vinden het "problematisch" en "ongepast" dat de parlementen nog steeds de geldigheid van de verkiezingen kunnen

Lees meer »

Onze F1-watcher is in Oostenrijk getuige van spanningen bij Red Bull: “Vader Verstappen weigerde om Horner een hand te geven”

Wat gebeurt er achter de schermen van de paddock in Spielberg? Lees het in het dagboek van onze F1-watcher. Over Corinna Schumacher die haar zoon bij de juiste mensen komt promoten, een voorvleugel als wild gerucht, remmen die mogelijks niet remmen en ruzie die weer oplaait bij Red Bull. “Ik heb het helemaal gehad met Christian Horner.”

Lees meer »