Veurnenaar laat broek zakken bij politiecontrole: celstraf met uitstel

Een 23-jarige man uit Veurne heeft drie maanden cel met uitstel gekregen voor zijn wangedrag tegenover de politie. B.P. ging plots over de rooie na een alcoholcontrole en liet daarbij zijn broek zakken. Daarna daagde hij de politie uit: “Wil je in mijn achterste zitten misschien?”

Op 23 januari vorig jaar was er het weekend tegen alcohol en daar nam ook politiezone Spoorkin aan deel. Er werden controles uitgevoerd in Veurne en de wagen waarin de 23-jarige B.P. als passagier zat, trok de aandacht.

Veiligheidsfouille

Ze zaten met vier in de auto en allen bleken onder invloed te zijn. De bestuurder wilde zelf nog snel ruilen van plaats met een andere inzittende.

“Ze werden uit de wagen gehaald voor een veiligheidsfouille en daarbij gedroeg B.P. zich meteen erg arrogant”, sprak de procureur.

Obsceen gedrag

“Hij was zelfs obsceen en vroeg of de politieman zijn geslachtsdelen wou zien en in zijn achterste wou zitten. Daarop liet hij zelfs zijn broek zakken. Hij moest tegen de combi gedwongen worden maar wilde uithalen en werd geboeid. Twee politiemensen raakten lichtgewond.”

Volgens zijn advocaat reageerden ook de politiemensen opgefokt en ging het om actie en reactie. Daar ging de rechter niet in mee. Ze gaf B.P. drie maanden cel met uitstel. (JH)

The post Veurnenaar laat broek zakken bij politiecontrole: celstraf met uitstel is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

De toekomst van Bpost

19:17 Bpost en zijn hoofdaandeelhouder, de overheid, kunnen fundamentele vragen over welke toekomst er nog is voor het bedrijf niet meer uit de weg gaan.

Lees meer »

Voor het einde van het jaar bijna 100 nieuwe Hoppin-deelwagens in West-Vlaanderen

Vrijdag werd in Kemmel bij Heuvelland het Hoppinpunt ‘Kemmel Dorp’ als eerste van 96 Hoppin-deelwagens in gebruik genomen. Claus2you, het autodeelplatform van Claus Mobility uit Zonnebeke, staat in voor de uitrol van de vloot deelwagens voor de vervoerregio’s Brugge, Midwest, Oostende en Westhoek. “Zo worden 51 Hoppinpunten uitgerust met minstens 1 deelwagen”, zegt Peter Roose, politiek voorzitter van de Vervoerregio

Lees meer »

Samson & Marie namen nieuwe clip ‘Naar Zee’ op tijdens een zonnig moment op het strand van De Haan: “Ik ben een meisje van de zee!”

Het was op een zonnige maandag dat Samson & Marie hun nieuwe clip opnamen op het strand, nabij het Zeepreventorium in De Haan. Heel wat toevallige strandgangers keken raar op toen medewerkers van Studio 100 een opnameset aan het plaatsen waren, waarna de bekende personages ter plaatse kwamen. Naast brandweerman Bill, kunstenares Trees, bakkerin Florentine, turnleraar Tarik en de burgemeester

Lees meer »

Ouders van verdronken Harmony (7) spreken voor het eerst: “Mijn zoon was bang van water. Waarom werd er niet op hem gelet?”

Met veel vraagtekens blijven ze achter. De ouders van Harmony Francis (7) uit Borgerhout weten nog steeds niet wat hun zoontje afgelopen donderdag precies is overkomen in het recreatiedomein De Mosten. Harmony, die niet kon zwemmen, verdronk die dag tijdens een schooluitstap in het meer. “Bij de telling moesten alle leerlingen op hun handdoek op het strand gaan zitten. Die

Lees meer »

Kortemark is zoveelste waterlek in Stadenstraat meer dan beu: “We vragen plan van aanpak van Watergroep”

In de Stadenstraat in Zarren (Kortemark) ontstond donderdagavond opnieuw een groot waterlek dat de straat blank zette. Het is het tweede waterlek in evenveel weken maar al het zoveelste de afgelopen jaren. De gemeente is de situatie dan ook kotsbeu. “We zijn inderdaad misnoegd, zo kan het niet langer”, reageert burgemeester Karolien Damman. “Binnenkort moet De Watergroep ons een plan

Lees meer »

“Wat is er met zijn gezicht gebeurd?” Internet raakt niet uitgepraat over ‘nieuwe look’ Zac Efron

Wat is er gebeurd met Zac Efron? Dat is wat de kijkers van z’n nieuwste film ‘A Family Affair’ op Netflix zich afvragen. De hartenbreker uit ‘High School Musical’ onderging een serieuze metamorfose: z’n wangen lijken opgeblazen, zijn lippen zien er voller uit en er is aan zijn kaaklijn gesleuteld. Ging Zac langs bij de plastisch chirurg of heeft hij

Lees meer »