Twee bergbeklimsters sterven bijna gelijktijdig op dezelfde bergwand tijdens wereldrecordpoging

Twee Amerikaanse vrouwen die streden om als eerste uit hun land de hoogste veertien bergen te beklimmen, kwamen allebei om het leven tijdens de beklimming van de laatst overgebleven berg op hun lijst.

Meer krantenkoppen in België

Zomeraanwinst Nathan Huygevelde maakt zich op voor eerste seizoen bij KVK: “Het voelt echt als thuiskomen”

Voor Gilles Dewaele had KV Kortrijk al een andere speler aangetrokken: de twintigjarige middenvelder Nathan Huygevelde. Hij komt op huurbasis over van Union Saint-Gilloise, voor een seizoen met koopoptie. Naast Huygevelde zijn ook de transfers van verdediger Gilles Dewaele (28) en spits Nacho Ferri (19) al aangekondigd.
The post Zomeraanwinst Nathan Huygevelde maakt zich op voor eerste seizoen bij

Lees meer »

Bedrijvencentrum regio Kortrijk viert met nieuwe naam: Takeoff

Na 40 jaar neemt het Bedrijvencentrum regio Kortrijk een nieuwe vlucht. Het bood in die 40 jaar onderdak aan 475 startende bedrijven, onder meer Lernout & Hauspie en Savaco. Het ondernemerscentrum viert zijn jubileum met een nieuwe naam: ‘Takeoff’.
The post Bedrijvencentrum regio Kortrijk viert met nieuwe naam: Takeoff appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kathleen Vermang is verruimingskandidaat op lijst Team Bredene: “Ik wil ook buiten het onderwijs mijn steentje bijdragen”

Kristof Vermeire, kopman van Team Bredene, heeft onlangs een nieuwe verruimingskandidaat voor zijn lijst voorgesteld. Het gaat om Kathleen Vermang, onderwijzeres aan de Oostendse GO!-basisschool Vogelzang. “Ik vond het moment aangebroken om iets te doen voor mijn gemeente”, verklaart Kathleen haar debuut in de lokale politiek.
The post Kathleen Vermang is verruimingskandidaat op lijst Team Bredene: “Ik wil ook

Lees meer »

Als niet de zon, maar bosbranden jouw vakantiebestemmingen verhitten: dit zijn je rechten

Als gevolg van de bloedhete temperaturen woeden er opnieuw bosbranden in Athene, op de Griekse eilanden Kos en Chios en in delen van Turkije. Maar kunnen je vakantieplannen hierdoor ook in rook opgaan? Wie bepaalt of er wordt afgereisd? En dekt een annulatieverzekering wel de kosten als je thuisblijft? Enkele experten geven antwoord. “Het gaat enkel in zeer uitzonderlijke gevallen.”

Lees meer »

WEERBERICHT. Regen in Vlaanderen, zon in Wallonië

Vandaag en tijdens het komende weekend krijgen we wisselvallig weer met koude temperaturen voor de tijd van het jaar. Wie zon zoekt, kan het beste een uitstap naar de zuidelijke helft van ons land plannen. Daar blijft het droog en ook de zon zal daar van de partij zijn. Voor volgende week voorspelt onze weerman David Dehenauw iets warmere temperaturen,

Lees meer »