Schattig! Gezin van Isabelle (47) breidt uit met maar liefst 14 kleine bordeauxdogpups: “Kon mijn oren niet geloven”

Groot babynieuws uit Pittem! In d’Oude Posterie, een kleine hondenkwekerij in de Posterijlaan, zijn maar liefst veertien Bordeauxdogpups geboren. “Dit is heel uitzonderlijk, gewoonlijk zijn het er maar half zoveel”, klinkt het bij de familie.

“Een week oud zijn ze nu en ze stellen het zeer goed”, zegt Isabelle Martin (47). Samen met haar man Christof Van Hauwaert (54) en dochter Chanel (15) kweekt ze al een zestal jaar Bordeauxdogpups. “Ik ben zot van hondjes, vooral van dit ras. Wanneer ze volwassen zijn zien ze er heel bombastisch uit, maar met een ontzettend lief karakter.”

(lees verder onder de foto)

Het is nu vooral belangrijk dat de pups een goede thuis krijgen. © CS

Voor puppy-ouders Ta’Bleaux (3) en Bert Borre (1) was het de eerste zwangerschap, en meteen een heel succesvolle. “Ik kon mijn oren niet geloven toen de dierenarts liet weten dat er maar liefst veertien kleine pups waren”, zegt Isabelle. “Voorheen hebben we al een aantal keer gekweekt met andere Bordeauxdogs, maar toen waren het er nooit meer dan acht. Veertien kleintjes is echt heel uitzonderlijk. In het Guinness Book of World Records staat het aantal op achttien, dus we zaten er niet zo heel ver van.”

Goeie thuis gezocht

De pups zijn nu een week oud en stellen het zeer goed. In hun eerste week hebben ze hun geboortegewicht van 350 gram al bijna kunnen verdubbelen. Al valt de verzorging van de kleine pups niet te onderschatten. “Omdat het er zoveel zijn, moet het voederen altijd in twee keer gebeuren”, zegt Isabelle. “Ook ’s nachts moeten we elke twee uur opstaan om ze te verzorgen. Maar we doen het met volle overgave, want het is zo’n plezier om ze te zien ontwikkelen in die eerste weken, niet alleen van lichaam maar ook van karakter.”

Nu zijn ze nog even te jong, maar over enkele weken zijn de pups beschikbaar voor verkoop. “We hebben al een vijftal reserveringen”, zegt Isabelle. “Vereisten voor de nieuwe familie hebben we niet, zolang ze maar in een goeie thuis belanden, waar ze de aandacht krijgen die ze verdienen.” (Chelsea Smet)

Wie interesse heeft om zelf een Bordeauxdogpup in huis te halen, kan contact opnemen met d’Oude Posterie via [email protected].

The post Schattig! Gezin van Isabelle (47) breidt uit met maar liefst 14 kleine bordeauxdogpups: “Kon mijn oren niet geloven” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Jarren en Sharon zijn nieuwe zaakvoerders van bekende brasserie La Grande Place op Grote Markt in Roeselare

Met Jarren Theeten (30) en Sharon Roelandt (26) uit Houthulst heeft La Grande Place, de gekende brasserie/broodjeszaak op de Grote Markt in Roeselare nieuwe zaakvoerders. “Toen we het artikel zagen over de zoektocht naar een nieuwe uitbater hebben we onmiddellijk toegehapt.”
The post Jarren en Sharon zijn nieuwe zaakvoerders van bekende brasserie La Grande Place op Grote Markt in

Lees meer »

Laatste verdachte brutale steekpartij vrij met enkelband, maar kompanen verschijnen binnenkort wel nog voor rechtbank

De Brugse raadkamer heeft eerder deze week besloten om K.S. voorwaardelijk vrij te laten in een onderzoek naar een moordpoging. De Oostendse twintiger werd onder elektronisch toezicht geplaatst, maar hoeft dus niet langer in de gevangenis te verblijven. Het dossier werd inmiddels ook doorverwezen naar de correctionele rechtbank.
The post Laatste verdachte brutale steekpartij vrij met enkelband, maar kompanen

Lees meer »

Eerste zomerkamp in wzc De Zilverberg is groot succes

Veertien bewoners van het woonzorgcentrum De Zilverberg en veertien kinderen uit het vierde, vijfde en zesde leerjaar genoten deze week van een opmerkelijk zomerkamp. De kinderen en senioren turnden, kookten en knutselden samen. “We zullen elkaar hard missen.”
The post Eerste zomerkamp in wzc De Zilverberg is groot succes appeared first on KW.be.

Lees meer »

Driedaags feest aan café Hazekapel

Op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 juli is er een driedaags feest aan café Hazekapel in de Doelstraat 97 in Ingelmunster.
The post Driedaags feest aan café Hazekapel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Pauline Bayart krijgt trofee van Belofte van het jaar

Net voor de oefenwedstrijd van de Belgian Cats in de Lange Munte ontving Pauline Bayart een aandenken als Belofte van het jaar. Als speelster van Waregem en Young Cat kreeg ze een erezitje op de match van de Cats tegen China, geflankeerd door haar trotse ouders.
The post Pauline Bayart krijgt trofee van Belofte van het jaar appeared first

Lees meer »

Waarom eigenlijk niemand wil winnen in Frankrijk

Forse toespraken, gisteravond bij onze zuiderburen. Iedereen lijkt klaar om eraan te beginnen. Op het eerste gezicht toch. In werkelijkheid was dit alles politiek theater. In het geval van de extreemlinkse Jean-Luc Mélenchon en president Emmanuel Macron zelfs een verregaande vorm van cynisme. Dit is de reden waarom.

Lees meer »

KIJK. Beelden tonen hoe woedende DJ Hardwell abrupt zijn optreden beëindigt op Saga Festival: “Zo kan ik dit niet”

De Nederlandse Robbert van de Corput (36), beter bekend als DJ Hardwell, heeft zijn optreden op het Saga Festival in Boekarest op vrijdagavond vroegtijdig beëindigd. Tijdens zijn set uitte hij zijn frustratie over het festival, omdat hij naar eigen zeggen niet betaald werd. Daarnaast klaagde hij ook over de gebrekkige kwaliteit van de apparatuur. “Zo kan ik niet optreden.”

Lees meer »

Hooggerechtshof VS: Trump geniet deels immuniteit tegen vervolging Capitoolrellen, vonnis voor verkiezingen onwaarschijnlijk

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »

KIJK. “Mensen vlogen uit hun stoelen”: passagiers getuigen na noodlanding in Brazilië

Afgelopen maandag moest een Boeing 787-9 Dreamliner van Air Europe een noodlanding maken in het Braziliaanse Natal nadat het toestel werd geteisterd door hevige turbulentie. “Mensen waren aan het schreeuwen en aan het rondlopen. Ik zag iemand vastzitten in het bagagevak!”, getuigt een vrouwelijke passagier. Het toestel was onderweg van Madrid naar Montevideo (Uruguay). “Maar van het ene op het

Lees meer »

Geen klamme tent voor deze jongeren: luxueus cruisekamp van 1.350 euro is een groot succes

Vergeet het bivak in de Ardennen. Activak is als eerste jongerenorganisatie op cruisekamp vertrokken met 54 jongeren, die in één week vier landen aan de Middellandse Zee aandoen. Kostprijs: 1.350 euro. Toch was het luxekamp meteen uitverkocht, en voor volgende zomer is er al een wachtlijst. “Het is écht impressionant. Elke verdieping is ingericht door een kunstenaar”, vertelt Xander (19).

Lees meer »