Politie betrapt opnieuw twee fietsendieven op Stationsplein Kortrijk: “Met dank aan alerte passant”

Donderdagavond kon de politiezone VLAS twee fietsendieven op heterdaad betrappen toen ze hun slag wilden slaan op het Stationsplein in Kortrijk.

De feiten gebeuren rond 21.30 uur ’s avonds. Een alerte passant contacteerde de politie en meldde dat ze een verdachte man zag rondkijken in de fietsenstalling. Vanuit de dispatching werden meteen de camera’s in stelling gebracht om de verdachte in beeld te brengen en de politieteams op het terrein er op af te sturen.

Slot opengeknipt

Via de camera’s kon nog een tweede verdachte gespot worden. De mannen waren duidelijk op zoek naar een niet of slecht gesloten fiets of elektrische step. De politieteams kwamen ter plaatse en zagen hoe de verdachten een fiets hadden gestolen door het slot open te knippen met een stevige tang. Een van de twee fietste daarna meteen weg met de gestolen fiets, maar hij geraakte niet ver. Beide verdachten konden meteen opgepakt worden.

Meer feiten?

Het gaat dus om twee mannen, één minderjarig en de andere meerderjarig. Uit het eerste onderzoek bleek dat de meerderjarige geen verblijfsdocumenten voor ons land heeft. De minderjarige is afkomstig uit Sint-Jans-Molenbeek. Er wordt nu verder onderzocht of ze ook verantwoordelijk zijn voor andere (fiets)diefstallen.

“Dankzij de alertheid van de dame die de politie alarmeerde, konden onze aanwezige politieteams in Kortrijk centrum en het dispatching/camerateam heel vlug de verdachten spotten, op heterdaad betrappen en oppakken. Het is nogmaals duidelijk dat je niet mag aarzelen om de politie te bellen via 1701 als je verdachte personen ziet. Door vlug te reageren kunnen veel criminele feiten vermeden worden”, meldt de politie.

The post Politie betrapt opnieuw twee fietsendieven op Stationsplein Kortrijk: “Met dank aan alerte passant” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

WEERBERICHT. Vandaag drukkend warm tot 31 graden, maar daarna ook code geel voor zwaar onweer: “Lokaal code oranje mogelijk”

Vandaag begint de dag zonnig met temperaturen tot 28 graden en lokale uitschieters tot 31 graden. Maar het KMI waarschuwt voor een regen- en onweerszone die in de late namiddag en avond van zuidwest naar noordoost trekt. Die veroorzaakt zwaar onweer met buien, eventueel hagel en mogelijk zeer zware rukwinden die schade kunnen veroorzaken. Daarom is code geel afgekondigd, die

Lees meer »

“Op deze Vlaamse feestdag hinken Vlaams-nationalisten op twee gedachten”

Het is voor Vlaams-nationalisten op twee gedachten hinken op deze Vlaamse feestdag. Wanneer ze straks het glas zullen heffen op de overwinning op de Fransen in 1302, zal het besef doordringen dat het Vlaams-nationalisme nog nooit zo dicht bij de macht stond als vandaag. Daags voor de Vlaamse feestdag werd N-VA-voorzitter Bart De Wever door de koning tot formateur benoemd.

Lees meer »

Dirk en Brigitte vieren 50ste verjaardag van brasserie Sunbeach: “Een van de oudste zaken in Nieuwpoort met zeezicht”

Op 13 juli zal het precies vijftig jaar geleden zijn dat Dirks ouders horecazaak Sunbeach op de Zeedijk in Nieuwpoort hebben geopend. Dirk Van Driessche (64) en Brigitte Beheydt (62) zijn nu aan hun veertigste seizoen bezig in de nog steeds goeddraaiende brasserie. Het geheim? Klanten zijn verlekkerd op onze mosselbereiding met look en room en de verse garnaalkroketten. En

Lees meer »

Studenten krijgen eten voorgeschoteld, maar zien dan rat in saus zwemmen

Studenten van de Jawaharlal Nehru Technological University Hyderabad in India hebben dinsdag een onaangename verrassing gevonden in hun eten. Toen ze ’s middags wilden aanschuiven voor een chutney zag één van hen plots een rat zwemmen in de saus. Naar verluidt hebben ambtenaren van de afdeling voedselveiligheid van Telangana onlangs talrijke overtredingen ontdekt in de kantine. Ze vonden vijftien kilo

Lees meer »

TOMeteo serveert iedere morgen weerbericht voor Izegem en omgeving: “Ons weer is steeds extremer”

Al 20 jaar is Tom Dutoit (53) bezig als weerman, sinds vijf jaar doet hij dat ook fulltime professioneel. Niet enkel vele duizenden volgers lezen iedere morgen zijn weersvoorspellingen, ook steden doen een beroep op TOMeteo en zelfs tv-producties weten hem wonen. Tom maakt zich grote zorgen om ons klimaat. “Ons weer verandert, we krijgen te veel extremen.”
The

Lees meer »

Ergste noodweer voorbij in het westen, in oosten kan het nog twee uur hevig onweren – Boerderij brandt uit na mogelijke blikseminslag in Lippelo

Een zware regen- en onweerszone trekt momenteel van zuidwest naar noordoost over ons land. Het onweer gaat gepaard met buien, eventueel hagel en mogelijk zeer zware rukwinden die schade kunnen veroorzaken. Het KMI schaalt sommige provincies op naar code oranje, omdat er voldoende kans is dat op meerdere plaatsen de rukwinden meer dan 90 km/u kunnen bereiken. Het noodnummer 1722

Lees meer »

Minder ministers, 1,5 miljard aan belastingverlagingen en verbod smartphones lagere school: dit zijn de plannen van de nieuwe regering van Wallonië en Franse Gemeenschap

De liberale MR en centrumpartij Les Engagés vormen samen de nieuwe regeringen van Wallonië en de Franse Gemeenschap. Voorzitters Georges-Louis Bouchez (MR) en Maxime Prévot (Les Engagés) stelden hun regeerakkoord voor tijdens een persconferentie in Namen. Met hun regeerakkoord willen ze “doen wat we vijftig jaar lang niet gedurfd hebben in Wallonië”, zei Bouchez. We vatten het samen.

Lees meer »