Pastoor ziet mensen afhaken voor kerkelijke rituelen: “Sinds ‘Godvergeten’ geen enkel doopsel meer”

Andy Penne, pastoor in de Vlaams-Brabantse gemeente Holsbeek, kaart in een bericht op Facebook aan dat hij in zijn parochie geen enkel doopsel meer gehad heeft sinds de VRT-reeks ‘Godvergeten’ verscheen. Ook de interesse in vormsels, huwelijken en kerkelijke begrafenissen is gedaald.

Meer krantenkoppen in België

Sietske wordt 18 op 13 oktober en is jongste kandidate op lijst van Vlaams Belang Oostende: “Ik kan niet blijven zitten en wachten”

Voor de zeventienjarige Sietske Calle wordt 13 oktober een speciale dag. Ze viert die dag niet alleen haar verjaardag, ze staat ook nog eens op de lijst van Vlaams belang Oostende. Verjaren op de dag van de verkiezingen: zo had ze haar achttiende verjaardag niet voorgesteld. “Maar ik zal er sowieso van genieten”, zegt de jongedame.
The post Sietske

Lees meer »

Maike Boerdam en Peter Thyssen slaan 25 jaar na ‘Big & Betsy’ opnieuw de handen in elkaar: dit zijn ze van plan

25 jaar na hun eerste samenwerking bij ‘Big & Betsy’ zijn acteurs Peter Thyssen (59) en Maike (48) Boerdam opnieuw herenigd. “Het is inderdaad de eerste keer sinds dat programma dat we weer samenwerken, en het is bijzonder dat het zo lang heeft mogen duren,” vertelt Peter. Samen staan ze in het nieuwe theaterstuk ‘Babes’, dat gaat over een gesplitte

Lees meer »

Altijd als laatste gekozen in de turnles: drie BV’s getuigen. “Een trauma? Toch wel een beetje, ja”

Het wordt al jaren afgeraden in de lerarenopleiding, maar gebeurt allicht nog elke dag: als er bij sport op school ploegjes gevormd moeten worden, mogen twee leerlingen om de beurt kiezen. Gevolg: steeds weer dezelfde, ietwat houterige klasgenoot blijft als laatste over. “Stigmatiserend en potentieel traumatiserend”, oordeelt pedagoog Pedro De Bruyckere. “Kies toch voor een creatievere manier om ploegen te

Lees meer »

Kaas- en wijnavond met Jeugdharmonie Jorko

De Jeugdharmonie Jorko organiseert op vrijdag 11 oktober een gezellige kaas- en wijnavond in CC De Balluchon. Vanaf 18.30 uur worden de gasten verwelkomd met een glaasje bubbels, waarna een uitgebreid buffet volgt met een groot aanbod van kazen, aangevuld met vers fruit, noten en een variatie aan brood, verzorgd door Hans Decock en echtgenote
The post Kaas- en

Lees meer »

DJ Joeri Pauwels neemt deel aan provinciale verkiezingen: “Met mijn lijst bied ik een alternatief voor meer muziek in de politiek”

DJ Joeri Pauwels (28) heeft een nieuwe partij opgericht, genaamd ‘DJ Joeri Pauwels’, en zal zelf als lijsttrekker optreden voor de provinciale verkiezingen in het kiesarrondissement Kortrijk-Roeselare-Tielt.
The post DJ Joeri Pauwels neemt deel aan provinciale verkiezingen: “Met mijn lijst bied ik een alternatief voor meer muziek in de politiek” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Marc Degryse is vol lof over interim-coach David Hubert: “Hij toont dat hij een goede assistent zou zijn van de nieuwe hoofdcoach”

Net als onze chef voetbal Niels Poissonnier vindt ook Marc Degryse dat David Hubert, de interim-coach van Anderlecht, een goede indruk nalaat. “Op Dender kan ik hem weinig verwijten. Hij zegt waarop het staat, en toont geen signalen van stress of onzekerheid.” Ook over de veelbesproken Antwerpse derby en het gelijkspel van Club Brugge op Charleroi kwam de analist terug.

Lees meer »

Tienduizenden in Iran en Jemen de straat op om ‘bloedbad’ Libanon

In een zuidelijke buitenwijk van de Libanese hoofdstad Beiroet werd vrijdagnamiddag een reeks zware ontploffingen gehoord. Volgens diverse Israëlische media zou de chef van Hezbollah, Hassan Nasrallah, zelf het doelwit zijn van de aanvallen. Volgens een bron dichtbij de pro-Iraanse militie is de chef ongedeerd ens veilig. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

Vlaams minister-president Matthias Diependaele: “Ik wil niet saai en grijs zijn, maar wil de Vlaming echt show en spektakel?”

Saai? Grijs? Matthias Diependaele (N-VA) wil die vooroordelen over zichzelf de wereld uit helpen. “Dat ben ik niet. Maar ik wil wel degelijkheid uitstralen. Want wil de Vlaming echt show en spektakel van politici?” Zijn goed voornemen als kersvers minister-president: niet weglopen van camera’s of uit ramen klauteren. “Ik ga aan de Vlamingen uitleggen waarom we moeilijke beslissingen nemen.”

Lees meer »

Na Bar Futur komt TBSK nu met Plan Futur: “Ideeën van de jeugd voor het Kortrijk van de toekomst”

Negen jonge kandidaten van Team Burgemeester Stadslijst Kortrijk stellen ‘Plan Futur’ voor: ideeën van de jeugd voor het Kortrijk van de toekomst. Een van de voorstellen is de herinrichting van uitgaansbuurt ’t Straatje, met meer ruimte voor de horecaterrassen, meer groen, een mobiele politiepost, een evenement elke eerste vrijdag van de maand en betere signalisatie. Het plan is het resultaat

Lees meer »

Tekort aan zorgpersoneel en toch vindt vroedvrouw Laura geen werk: “Ik ben al drie jaar hopeloos op zoek naar een job in de zorg”

“Er is zo’n groot tekort aan zorgpersoneel en toch vind ik geen werk, dat is enorm frustrerend.” Vroedvrouw Laura Cornelis (26) is al drie jaar op zoek naar een job in de zorg. Door een aanpassing in de wet kunnen vroedvrouwen die zijn afgestudeerd na 2018 in een ziekenhuis alleen terecht in vier specifieke afdelingen, zoals verloskunde en gynaecologie.

Lees meer »

Ruime belangstelling voor lijsttrekkersdebat in Ichtegem

Ruim 300 geïnteresseerden kwamen luisteren naar het debat tussen de lijsttrekkers voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Tijdens een eerste ronde mocht elke lijsttrekker een van de speerpunten van zijn of haar partij toelichten, waarna de andere deelnemers hun visie hierover gaven en de startspreker nog even kort kon repliceren. Moderator Koen Neuvroen hield de touwtjes en de timing strak in handen,

Lees meer »