Opvallende nieuwe namen op Waregemse CD&V-lijst voor gemeenteraadsverkiezingen 2024: “We gaan opnieuw voor absolute meerderheid”

Op zondag 13 oktober 2024 trekt de Waregemse kiezer opnieuw naar de stembus. CD&V stelt een jaar voor de dag des oordeels haar nieuwe lijst voor, die reeds voor tachtig procent gevuld is. Bij de vijf nieuwe kandidaten zitten toch enkele verrassingen.

Huidig schepen Kristof Chanterie trekt als kandidaat-burgemeester de lijst, gevolgd door Margot Desmet die sinds de vorige verkiezingen als fractieleider in de gemeenteraad zetelt.

Vijf nieuwkomers

“Een duo ervaring en vernieuwing. Die lijn trekt onze partij verder door”, duidt voorzitter Marie-Charlotte Schurmans. “Het is belangrijk dat nieuwe mensen kansen krijgen en dat we hen verbinden met onze sterkhouders. Enkel samen kom je tot een sterke ploeg.”

CD&V telt alvast vijf nieuwkomers voor 2024. Youssef Errady (36) uit Sint-Eloois-Vijve en Marie Van Tieghem (40) en Tina Billiet (43) uit Beveren-Leie starten een politiek engagement.

Uit Waregem stellen bekende gezichten Hans Maddelein (57) en Maxim De Vriese (47) zich kandidaat. Maddelein is naast zaakvoerder van Pearle ook Unizo-lid en voorzitter van Winkelen in Waregem. De Vriese deelt als lid van boyband Malibré al jaren het podium met Stijn Breda en Lieven Desmet.

Burgemeester duwt

“Ik heb heel veel vertrouwen in het engagement van de nieuwe mensen. Het is voor mij belangrijk dat we een lijst aan de kiezer voorleggen die Waregem representeert”, vertelt lijsttrekker Kristof Chanterie. “En we gaan uiteraard opnieuw voor een absolute meerderheid.”

Zijn huidige collega-schepenen stellen zich ook opnieuw kandidaat, net zoals de gemeenteraadsleden en leden van het BCSD. Burgemeester Kurt Vanryckeghem neemt afscheid als lijstduwer.

The post Opvallende nieuwe namen op Waregemse CD&V-lijst voor gemeenteraadsverkiezingen 2024: “We gaan opnieuw voor absolute meerderheid” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Kortrijk Spurs stelt nog eens vier nieuwe youngsters voor

Eerder werd bekend gemaakt dat de youngsters Kobe Grymonprez, Matt Rotsaert, Flint Waleson, Tiemen Van Brussel en Jules Isebaert Kortrijk Spurs trouw blijven. Nu stellen de Spurs nog eens vier nieuwe jonge talenten voor die de club komen versterken.
The post Kortrijk Spurs stelt nog eens vier nieuwe youngsters voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Parket vraagt autopsie nadat vrouw (24) uit Minderhout plots is overleden nadat ze ziekenhuis mag verlaten na verkeersongeval in Baarle-Nassau

Het parket vraagt een autopsie nadat er een tweede slachtoffer uit Minderhout (Hoogstraten) is overleden na een ongeval in Baarle-Nassau, in Nederland. De 24-jarige vrouw mocht zondagochtend het ziekenhuis verlaten. Kort daarna is ze plots in elkaar gezakt en overleden. De precieze doodsoorzaak is nog niet duidelijk. Bij het ongeval stierf ook een 41-jarige vrouw uit Minderhout.

Lees meer »

Mama Ingeborg over nieuw pad van zoon Robin Keyaert: “Je hebt geen leven als je de ochtendshow doet”

Vrijdagochtend maken DJ’s Kawtar Ehlalouch en Robin Keyaert voor de allerlaatste keer de luisteraars van MNM wakker. Na drie jaar ‘Kawtar & Keyaert’ neemt het duo afscheid van het ochtendblok. “Het is een voorrecht geweest en iets wat ik voor altijd zal koesteren”, klinkt het bij de zoon van Ingeborg. Zijn mama ziet alvast een mogelijk pad voor hem: “Ik

Lees meer »

Buurtbewoners plannen protest tegen wachthalte De Lijn in Keerbergen: “Wildplassende chauffeurs, uitlaatgassen en gevaarlijke situaties”

Buurtbewoners in Keerbergen plannen een protestactie tegen De Lijn omdat een wachthalte er leidt tot overlast. De buschauffeurs zouden er hun motor laten draaien, wat volgens de inwoners tot storende geluiden en uitlaatgassen leidt. Daarnaast zouden er gevaarlijke verkeerssituaties ontstaan en wildplassen de bestuurders er geregeld tegen een boom. De Lijn probeert het probleem op te lossen en vraagt om

Lees meer »

Twee comebacks, ongeplande zwangerschap en clash tussen rivalen: dit gebeurt er in het nieuwe seizoen van ‘Familie’

De seizoensfinale van ‘Familie’ blijft nazinderen bij de soapfans. Niet alleen vanwege de verrassende plottwists, ook omdat er enkele nieuwe verhaallijnen in gang werden gezet, die veel onheil en strubbelingen doen vermoeden. Er staat de kijker volgend seizoen sowieso veel te wachten, maar niet alles is nog één grote verrassing. Babygehuil, comebacks of een verhuis: wij zetten alle hints en

Lees meer »

Een op de zes werknemers ontvangt fietsvergoeding

Uit de jaarlijkse evaluatie van de alternatieve loonvoordelen in 2022 blijkt dat de tweede pensioenpijler het belangrijkste voordeel blijft. Ook maaltijd- of ecocheques zijn populair, net als een tussenkomst in woon-werkverkeer. Maar liefst één op de zes werknemers ontvangt een fietsvergoeding, een stijging van 3 procent tegenover het jaar voordien.

Lees meer »