Onverlichte fiets nekt piepjonge drugskoerier in Oostends hotel

Een jongeman uit Luik heeft voor de Brugse rechtbank 200 uur werkstraf gekregen voor zijn rol als drugskoerier. Martin S. (20) liep op een knullige manier tegen de lamp en sprong ook slordig om met zijn koopwaar.

Op 6 oktober vorig jaar hield de politie Martin S. op zijn fiets staande in Oostende. De jongeman reed immers zonder lichten op de rijbaan, terwijl er ook een fietspad was.

In sokken verborgen

In zijn rugzak troffen de agenten liefst 4.430 euro cash geld, 111 gram heroïne en 6,7 gram cocaïne aan. De drugs zaten in sokken verborgen. S. verklaarde dat hij de rugzak tegen betaling van Luik naar Oostende had gebracht. ’s Avonds moest hij de tas terug oppikken en terugbrengen naar Luik.

Martin S. had zich een tweetal weken eerder ook al in het vizier van het gerecht gewerkt. Op 25 september verwittigde de receptionist van een Oostends hotel de politie nadat die ruim een halve kilogram heroïne had gevonden in een kamer, die door S. gehuurd werd. De jongeman kon toen evenwel niet meer worden aangetroffen.

Snapchat

Na zijn betrapping zat S. twee maanden in voorhechtenis. Hij verklaarde dat hij al een kleine maand drugs voor een ‘derde’ transporteerde omdat hij met geldproblemen kampte.

Via Snapchat ontving hij hoeveelheden en leveradressen. De naam van de dealer durfde hij evenwel niet noemen. De rechtbank hield wel rekening met zijn blanco strafregister. (AFr)

The post Onverlichte fiets nekt piepjonge drugskoerier in Oostends hotel is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »

Stagiair Joe (37) mag ziekenhuis zes maanden na bizar ongeval op parking The Jane verlaten, maar wacht nog lange revalidatie

De 37-jarige Brit Joe Claridge mag na bijna zes maanden het ziekenhuis binnenkort verlaten. De stagiair werd op maandag 8 januari overreden door sterrenchef Nick Bril (40) op de parking van The Jane, na een stevig feestje. Er wacht de hulpkok een lange revalidatie in Revalidatiecentrum Pellenberg, bij Leuven. Dat schrijven de kranten van Mediahuis.

Lees meer »

Tieners naar rechtbank die jongen urenlang mishandelden en vernederden tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. D. riskeert zes jaar cel.

Lees meer »

“Ik slááp hier zelf in mijn mobilhome”: Chris Van Tongelen (De Romeo’s) baat camping uit op Rock Werchter

Meer dan 35.000 kampeerders arriveren vandaag op camping The Hive op Rock Werchter en Chris Van Tongelen (56), één van de Romeo’s is er de baas. De populaire zanger doet dat bewust onder de radar. “Ik ben hier niet de BV”, vertelt hij. “Maar gewoon ‘de Chris’ die ziet dat er geen incidenten gebeuren en er overal voldoende wc-papier is.”

Lees meer »

“Tabakommegang wordt uniek volksfeest, dankzij meer dan 300 regionale bedrijven”

Het laatste weekend van juli staat op de Meulebeekse parochie ‘t Veld volledig in het teken van Tabakommegang, een jaarlijks groot volksfeest met de klemtoon op gratis aanbod. Het hoogtepunt blijft de vedettenparade op zondag met de Romeo’s, Yves Seghers, Luc Steeno en 2 Fabiola.
The post “Tabakommegang wordt uniek volksfeest, dankzij meer dan 300 regionale bedrijven” appeared first

Lees meer »

“Ik ben alles kwijt”: getuigenissen van slachtoffers geven hallucinante inkijk in werkwijze van Limburgse ‘Wolf of Wall Street’ en zijn kompanen

“Op het einde van de rit was ik alles kwijt.” De cryptofraudezaak rond ex-wielrenner Stijn V. (45) uit Sint-Truiden, waar HLN gisteren als eerste over berichtte, neemt steeds grotere proporties aan. Al zes slachtoffers hebben zich bij onze redactie gemeld: hun getuigenissen geven een hallucinante inkijk in de werkwijze van de Limburgse ‘Wolf of Wall Street’ en zijn kompanen. Zelfs

Lees meer »

Inge Sercu wint stappenclash in Oostkamp

In mei draaide alles om de campagne 10.000 stappen, elke stap telt in Oostkamp met als doel zoveel mogelijk inwoners aanzetten om te bewegen en hun stappen te registreren. Inge Sercu zette de meeste stappen.
The post Inge Sercu wint stappenclash in Oostkamp appeared first on KW.be.

Lees meer »