NASA heeft ruimtesonde gelanceerd naar zeldzame asteroïde vol goud, nikkel en platina

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft een ruimtesonde gelanceerd naar de asteroïde Psyche. Die bestaat voor een groot stuk uit kostbare metalen, zoals goud en platina, en zou veel meer waard zijn dan de hele wereldeconomie. Het ruimtetuig moet in 2029 aankomen om 2 jaar lang rond de asteroïde te draaien voor onderzoek.

Meer krantenkoppen in België

Baseballclub brengt prachtig eerbetoon aan overleden Luca (21): “Hij was er altijd voor iedereen, met de nodige humor”

Een gigantisch nummer ‘2’ – “zijn rugnummer” – vormen met zo veel mogelijk mensen. De Zonhovense baseballclub Sunville Tigers hield woensdagavond een opvallend eerbetoon aan Luca Pignatelli. De 21-jarige overleed vorige week nadat hij door twee treinen werd aangereden in Diepenbeek. “Luca was er altijd voor iedereen, met de nodige humor.”

Lees meer »

Rik en Christa uit Moorslede varen in een gouden huwelijksbootje

Geboren en getogen Moorsledenaars Rik Declercq en Christia D’Haene gaven op 27 juli 1974 elkaar hun jawoord. Het echtpaar is inmiddels vijftig jaar getrouwd en werd daarvoor in de bloemetjes gezet door het gemeentebestuur.
The post Rik en Christa uit Moorslede varen in een gouden huwelijksbootje appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dan toch geen Lampaert op EK: hij wordt vervangen door Victor Vercouillie en Edward Theuns

Yves Lampaert (33) moet een kruis maken over het EK tijdrijden. Onze landgenoot was nochtans optimistisch over zijn herstel na een dubbele valpartij, maar de West-Vlaming sukkelt met een luchtweginfectie en geraakt niet tijdig fit. “Een DNS is in de maak”, onthulde hij in de vlog van Victor Campenaerts. Lampaert wordt vervangen door Victor Vercouillie in de tijdrit en door

Lees meer »

Gewezen Ligacoach Geert Van Den Berge aan de slag bij Jumpers Middelkerke: “Ik hoop dat ze openstaan voor mijn adviezen”

Komend weekend start voor de meeste ploegen van Jumpers Middelkerke de competitie. De ploeg van voorzitter Jurgen Faillie blijft niettegenstaande de degradatie van het fanionteam naar Promo 3 ambitieus en verrast meteen het regionale volleybalwereldje met het aantrekken van een Ligacoach als mentor en begeleider van de verschillende trainers.
The post Gewezen Ligacoach Geert Van Den Berge aan de

Lees meer »

‘Bakker Bart’ uit Izegem gelooft in de slaagkansen van de nieuwe zaterdagmarkt op Krottegem en in Beveren

Zaterdag 14 september vindt de eerste markt plaats op de OLV-markt in Krottegem, een week later trekken de markkramers hun tenten achter de kerk in Beveren. Marktkramer Bart Van Eenooghe uit Izegem was nog op zoek naar een vaste zaterdagmarkt en vond die nu dus op Krottegem en in Beveren. “Een zaterdagmarkt heeft zeker kans op slagen”, zegt de ervaren

Lees meer »

Iran levert raketten aan Rusland: dit zijn de gevolgen voor oorlog in Oekraïne

Iran levert ballistische raketten aan Rusland, dat deze vermoedelijk zal inzetten in Oekraïne. De levering is een volgende stap in de samenwerking tussen de landen op militair vlak, nadat Iran eerder al kamikazedrones leverde. Waarom doet Iran dat en wat betekent het voor het verloop van de oorlog? “Dit kan Oekraïne ook voordeel opleveren”, zegt Tom Simoens, militair expert en

Lees meer »

Uitverkoop bij Ghelamco: topman Paul Gheysens verkoopt z’n miljoenenvilla’s in Knokke

Met twee stevig te renoveren, maar goed gelegen villa’s in Knokke-Heist en een mega-vastgoedproject in Kortrijk heeft zakenman Paul Gheysens de voorbije zomer bezittingen met een potentiële waarde van om en bij de 150 miljoen euro verkocht. Hij hoopt zo zijn bedrijf Ghelamco te redden. Zelfs een luxepenthouse van Gheysens in één van de mooiste gebouwen van ’t land zou

Lees meer »

“Toch een beetje teleurgesteld”: Jasper Schoofs zorgt voor eerste Belgische medaille op EK wielrennen met zilver in tijdrit voor junioren

De eerste Belgische medaille op het EK wielrennen in Limburg is een feit. Jasper Schoofs (18) pakte zilver in de tijdrit bij de junioren (17-18 jaar). “Op voorhand had ik niet tevreden geweest met zilver, maar nu wel”, reageerde onze jonge landgenoot achteraf. “Ik heb alles eruitgehaald.” Matisse Van Kerckhove (18) zat lang in de hot seat maar greep naast

Lees meer »

Bruggeling (26) verkoopt vier jaar lang drugs onder schuilnaam ‘DDT’: “Je bent een goeie ondernemer, maar met de verkeerde producten”

Bruggeling Maarten D. (26) vraagt in beroep lichtere straffen. D. verkocht vier jaar lang drugs via Snapchat onder de schuilnaam ‘DDT’, het personage van Jacques Vermeire uit FC De Kampioenen. Ook bij hem te koop: tal van wapens in allerlei vormen. “Je bent een goeie ondernemer, maar helaas in de verkeerde producten gespecialiseerd”, merkte de procureur-generaal op.
The post

Lees meer »

Taylor Swift spreekt steun uit voor Kamala Harris na debat tegen Donald Trump: “Zij vecht voor de zaken en rechten waar ik in geloof”

Taylor Swift heeft kort na het debat tussen Kamala Harris en Donald Trump via Instagram bekendgemaakt dat ze de Democratische presidentskandidaat Harris steunt voor het presidentschap. In een bericht aan haar 283 miljoen volgers schreef ze: “Ik zal mijn stem uitbrengen op Kamala Harris en Tim Walz bij de presidentsverkiezingen van 2024″.

Lees meer »

Camper gestolen langs Doorniksesteenweg: “Onze tweede thuis”

Ter hoogte van het Esso-tankstation in de Doorniksesteenweg werd de camper van Leen Deklerk en haar gezin gestolen in de nacht van maandag op dinsdag omstreeks 2 uur. “Op de camerabeelden van het benzinestation konden we vaststellen dat de klus in vijf minuten geklaard was.”
The post Camper gestolen langs Doorniksesteenweg: “Onze tweede thuis” appeared first on KW.be.

Lees meer »