Liveblog: Israël waarschuwt dat iedereen weg moet uit het noorden van de Gazastrook, VN vreest humanitaire ramp

Het Israëlische leger roept iedereen in het noorden van de Gazastrook op om zich de komende 24 uur te evacueren naar het zuiden. Dat laten de Verenigde Naties weten, die gisteravond laat een bericht hebben gekregen vanuit het Israëlische leger. Het bericht zou erop kunnen wijzen dat een invasie nakend is. Volg hier het belangrijkste nieuws over het conflict in het Midden-Oosten.

Meer krantenkoppen in België

Grote stappen gezet in drie Nieuwpoortse infrastructuurdossiers

In Nieuwpoort werden de afgelopen weken en maanden bij een aantal openbare werken grote vorderingen gemaakt. Concreet gaat het om de Pieter Deswartelaan, de Langestraat en het Nieuwlandplein. Deze grootschalige vernieuwingsprojecten naderen nu hun voltooiing.
The post Grote stappen gezet in drie Nieuwpoortse infrastructuurdossiers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Chipfabriek BelGaN in Oudenaarde vraagt faillissement aan, 440 jobs op de helling: “Dit hadden we voelen aankomen”

Het bedrijf BelGaN in Oudenaarde, producent van silicium en galliumnitride halfgeleiderchips, heeft dinsdagochtend het faillissement aangevraagd. Dat werd op een bijzondere ondernemingsraad meegedeeld. In de namiddag werd het personeel geïnformeerd. In BelGaN werken 440 personeelsleden. Voor hen komt het nieuws niet echt als een verrassing: “Dit hadden we voelen aankomen.”

Lees meer »

Michael en Ilona zijn nieuwe uitbaters van De Stove

38 jaar na de start heeft restaurant De Stove nieuwe uitbaters. Vanaf 5 augustus staat Michael Van Hoyweghen er achter het fornuis, terwijl zijn echtgenote Ilona Vandermoere de gasten zal bedienen. “We combineren de Belgische culinaire traditie met moderne invloeden”, zegt de chef.
The post Michael en Ilona zijn nieuwe uitbaters van De Stove appeared first on KW.be.

Lees meer »

Komend weekend lange files verwacht in heel Europa

Voor het tweede weekend op rij verwacht Touring een bijzonder moeilijke verkeerssituatie op de Europese snelwegen. In het midden van de zomervakantie zoeken namelijk heel wat vakantiegangers warmere oorden op, maar keren tegelijkertijd ook heel wat reizigers terug. Zo’n wisselweekend dreigt lange files in beide richtingen in heel Europa te veroorzaken.

Lees meer »

Israëlische politie pakt imam op na gebed voor Hamas-leider – VS sturen oorlogsschepen en straaljagers om Israël te beschermen

Israëlische politie heeft de imam van de Al-Aqsamoskee in Jeruzalem opgepakt wegens een gebed voor de gedode Hamas-leider Ismael Haniya. Dat zegt zijn advocaat vrijdag. En het Amerikaanse leger gaat extra straaljagers en oorlogsschepen naar het Midden-Oosten sturen om de verdediging van Israël te versterken, na bedreigingen van Iran en diens bondgenoten Hamas en Hezbollah. Dit heeft het Pentagon gezegd.

Lees meer »

Audrey (24) debuteert met ‘Kleine Gelukjes’: “Ik haalde inspiratie uit mijn studentenleven”

Brugge In haar debuutroman ‘Kleine gelukjes’ steekt Audrey Adelin – pseudoniem van de Brugse Audrey Van den Bogaerde – jongeren op de drempel naar volwassenheid een hart onder de riem: “We voelen ons allemaal onzeker als we onder de ouderlijke vleugels uitvliegen, maar blijf jezelf en alles komt goed.”
The post Audrey (24) debuteert met ‘Kleine Gelukjes’: “Ik haalde

Lees meer »

‘Hot Summer Night’ in Het Witte Paard: minder sketches en pluimen, maar de wow-momenten stapelen zich moeiteloos op

Marc Coucke kaapte verrassend veel aandacht weg op de première van ‘Hot Summer Night’ in Blankenberge. De multimiljonair/mede-eigenaar van Het Witte Paard werd, weliswaar tot zijn eigen verbazing, meegesleurd in een sketch als bruidegom, voerde wat later de polonaise aan en bleef ook na afloop de gangmaker met zijn dankspeech. Maar wat als Coucke geen extra attractie is? Wie steelt

Lees meer »

“Ik bezocht al 99 landen, maargeraak maar niet aan honderd”: Midzomernachten met Yves Leterme

Hoe zou Yves Leterme, jarenlang boegbeeld van CD&V – gewezen Vlaams minister-president en twee keer premier van het land – de herfst van zijn leven doorbrengen? Volgend jaar wordt de Ieperling 65. “De eeuwigheid van het leven houdt mij toch steeds meer bezig.” Na zijn afscheid van de politiek, legde Leterme zich toe op diverse functies in internationale organisaties en

Lees meer »