Laatste foto van jongetje (1) toont gevaar dat tot zijn dood leidde

De ouders van een Amerikaans jongetje dat overleed tijdens een vakantie in Mexico, hebben een rechtszaak aangespannen tegen het hotel waarin ze destijds verblijven. Ze verwijten de keten “nalatigheid”, wat resulteerde in de dood van hun zoontje.

Meer krantenkoppen in België

30 dode vissen in Zwalm door warmte, lage waterstand en vervuiling

Brandweermensen hebben in Meilegem, bij Zwalm, zo’n 30 dode vissen uit het water gehaald. Ze probeerden andere dieren te redden door extra water in de oude Scheldearm te spuiten. Zuurstofgebrek en het vele eendenkroos zijn enkele van de oorzaken van de vissterfte. "Ook vervuiling speelt een rol, een structurele oplossing is op dit moment te duur", zegt schepen Patrick Moreels

Lees meer »

Tuur Lietaert illustreert boeken op 16-jarige leeftijd: “Mijn vader is ook mijn baas”

Tuur Lietaert is ondanks zijn jeugdige leeftijd van alle markten thuis. De 16-jarige studeert niet alleen Latijn, maar daarnaast speelt hij ook gitaar en illustreert boeken. Wat begon met tekeningen maken voor de boeken van zijn papa, zou wel eens een staartje kunnen krijgen, want de jongeman tovert in een paar minuten een tekening vanuit zijn fantasie op zijn laptopscherm.<br

Lees meer »

Veel zelfstandigen op Lijst Burgemeester in De Haan

Burgemeester Wilfried Vandaele van De Haan moet zijn volledige kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen nog prijsgeven, maar lichtte hier en daar al wel een tipje van de sluier. Dat er veel zelfstandigen op Lijst Burgemeester staan, bijvoorbeeld.
The post Veel zelfstandigen op Lijst Burgemeester in De Haan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Weervrouw worden was haar reddingsboei, zegt Jacotte Brokken (31): “Daarvoor was mijn leven vooral vallen en opstaan”

Ze noemt zichzelf een onverbeterlijke flapuit. Maar eigenlijk is Jacotte Brokken (31) al van kleinsaf aan op haar hoede. “Als kind werd ik gepest, uitgesloten. Onbewust blijf ik daardoor aftasten welke Jacotte ik mag zijn.” Maar in de Italiaanse Alpen kan de weervrouw al snel gewoon zichzelf zijn. Een onverschrokken vrouw die doorzet. Ondanks de pijnlijke wonden op haar voeten.

Lees meer »

België screent live gokpraktijken tijdens Olympische Spelen: “Technieken voor sportfraude veranderen snel, maar we halen stilaan bovenhand” 

Tijdens de Olympische Spelen in Parijs volgen verschillende landen de gokbewegingen tijdens wedstrijden van een specifieke sport: de Belgische diensten focussen op hockeywedstrijden. Door nieuwe technologieën en gokken met cryptomunten moeten de magistraten constant bijschakelen om sportfraude op te sporen. "Maar we halen stilaan de bovenhand."

Lees meer »

Inflatie eurozone stijgt onverwacht in juli

De inflatie in de eurozone is in juli onverwachts gestegen, zo blijkt uit een eerste raming van Eurostat, het Europees bureau voor de statistiek. De stijging is slecht nieuws voor de Europese Centrale Bank (ECB), die wellicht huiveriger zal staan tegenover nieuwe renteverlagingen.

Lees meer »

Zes Brugse spelers kleuren Belgisch Ultimate Frisbee team dat op het WK in Birmingham kwartfinales bereikte

Het Belgisch team is achtste geworden op het wereldkampioenschap U20 Ultimate Frisbee in het Engelse Birmingham. In de ploeg zat een stevige Brugse delegatie: zes spelers van Freezzz Beezzz en coach Tom Van Quathem. Deze atletische sport maakt langzamerhand opgang, ook in West-Vlaanderen.
The post Zes Brugse spelers kleuren Belgisch Ultimate Frisbee team dat op het WK in Birmingham

Lees meer »

Karl schrijft een brief naar Thomas Huyghe: “Ik wist soms niet wat ik aan je had, jij waarschijnlijk ook niet hoe ik over jou dacht”

Karl Vannieuwkerke schrijft elke week een brief. Deze keer richt hij zich tot Thomas Huyghe. De televisiemaker mag altijd antwoorden via [email protected].
The post Karl schrijft een brief naar Thomas Huyghe: “Ik wist soms niet wat ik aan je had, jij waarschijnlijk ook niet hoe ik over jou dacht” appeared first on KW.be.

Lees meer »