Ieperse korte keten wint aan populariteit dankzij zomerzoektocht

De zomerzoektocht Korte Keten in Ieper was een groot succes. Meer dan 1.000 deelnemers gingen op pad om kennis te maken met de Ieperse korte keten. De wedstrijd, die van begin juni tot begin oktober liep, was een initiatief van de stad Ieper om de lokale producten en producenten in de kijker te zetten.

Stad Ieper heeft in samenwerking met een twaalftal lokale korte keten- of 100% West-Vlaams adressen een succesvolle wedstrijd georganiseerd. In de loop van de zomer konden inwoners en bezoekers van de stad op zoek gaan naar een eenvoudige vraag bij elke hoevewinkel. De antwoorden konden ingevuld worden op een wedstrijdformulier of online.

Fair trade

“Met deze actie wil de stad lokale economie en lokale landbouw in het bijzonder in de kijker zetten. Want ook dit is fair trade. Je kiest voor verpakkingsarm voedsel, streekeigen producten en dus weinig voedselkilometers. Recht van de boer naar je bord staat garant voor smaakvolle producten waarbij de producent ook een eerlijke prijs krijgt. Ook de webpagina www.ieper.be/korte keten geeft toelichting bij een aantal Ieperse initiatieven en een overzicht van alle hoevewinkels en andere 100% West-Vlaams adressen”, zegt Patrick Benoot, schepen van landbouw (Open Ieper).

Vijf winnaars

Er vielen 316 ingevulde wedstrijdformulieren in de bus. Uit alle correct ingevulde formulieren koos een onschuldige hand vijf winnaars. Elke winnaar ontving een toepasselijke mooie mand vol met lekkers uit Ieper, recht van de hoeve, recht van de korte keten. Deze prijzen worden aangeboden door het stadsbestuur, maar de mensen van de korte keten zorgden zelf nog voor een extraatje. De winnaars zijn: Christine Wullaert uit Brielen, Fries Vandermarliere uit Brielen, Annick Malfait uit Ieper, Geert Van Tieghem uit Assebroek en Mario Carton uit Poperinge.

The post Ieperse korte keten wint aan populariteit dankzij zomerzoektocht is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Ondanks hevige regen van afgelopen maanden: het festivalterrein van Rock Werchter ligt er prima bij

Donderdag start de 48ste editie van Rock Werchter. Het festivalterrein heeft de regen van de afgelopen maanden goed doorstaan; slechts hier en daar zijn enkele modderplekken te bespeuren. De organisatie, Live Nation, heeft dan ook extra hard gewerkt. “Er is water weggepompt en er zijn stukken terrein verhard”, vertelt woordvoerder Nele Bigaré. VTM NIEUWS kreeg al een rondleiding op het

Lees meer »

SMUS organiseert jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ onder R8-brug

De Kortrijkse vzw SMUS, opgericht door Winok Hanssens (23), Tore Devos (27) en Arthur Van Mol (27), organiseert op 5 en 6 juli hun jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ aan de Dumolinlaan onder de R8-brug. Bestel je tickets via sudato.club.
The post SMUS organiseert jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ onder R8-brug appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brussels Airport vraagt federale overheid om meer dan 100 extra agenten voor grenscontroles

De luchtvaartpolitie op Brussels Airport, die instaat voor de grenscontroles, is structureel onderbezet. De luchthavenuitbater vraagt de federale overheid om die onderbezetting ongedaan te maken. Volgens Brussels Airport zijn er 183 agenten te kort, volgens de federale politie 118. Hoe dan ook heeft die structurele onderbezetting vaak tot gevolg dat aankomende passagiers tot 3 uur lang moeten aanschuiven aan de

Lees meer »

Groot deel van centrum van Herentals is fietszone vanaf vandaag

De stad Herentals vormt een groot deel van het centrum vanaf vandaag om tot fietszone. Ook in delen van de wijk Wuytsbergen-Ekelen voert de stad een fietszone in. Zo wil de stad mensen ertoe aanzetten meer de fiets te nemen. Daarnaast moet het centrum veiliger worden voor leerlingen van scholen in de buurt.

Lees meer »

Twee doden bij vliegtuigongeluk in Noorwegen

Twee mannen zijn omgekomen bij een vliegtuigongeluk in Noorwegen. Volgens de politie stortte het vliegtuigje neer op de snelweg E6 in de gemeente Oppdal bij een privévliegveld, waarna brand uitbrak. Een van de twee inzittenden overleed op de plaats van het ongeluk, de ander in een ambulance op weg naar het ziekenhuis.

Lees meer »