Hongaarse premier Orban verbiedt “steunbetuiging aan terroristen”

De Hongaarse premier Viktor Orban heeft gezegd dat er geen bijeenkomsten “voor steun aan terroristische organisaties zijn toegestaan”. Alle Hongaren moeten zich volgens hem “vrij en veilig voelen ongeacht hun geloof of achtergrond”.

Meer krantenkoppen in België

Acteur Guillaume Devos werd tien jaar lang gestalkt. Voor het eerst praat hij: “Die vrouw heeft tien jaar van mijn leven afgepakt”

“Overal waar ik kwam, keek ik over m’n schouder. Ze stuurde me kleren, schreef me zeven brieven per dag en thuis durfde ik niet eens het licht aansteken want dan wist ze dat ik er was.” Tien jaar lang werd acteur Guillaume Devos (42) gestalkt door een vrouw. Voor het eerst vertelt hij daarover. “Elke seconde was ik bang dat

Lees meer »

Vandaag politieke aardverschuiving verwacht in Verenigd Koninkrijk: alles wat je moet weten over Britse verkiezingen

Meer dan 47 miljoen Britten trekken vandaag naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. In het Verenigd Koninkrijk (VK) wordt een politieke aardverschuiving verwacht. De Conservatives waren veertien jaar lang aan de macht, maar volgens de peilingen gaat Labour een grote meerderheid behalen. Wie wordt de volgende Britse premier? Hoe verlopen de verkiezingen? Wanneer kennen we de resultaten?

Lees meer »

Wim Vandoorne (RC Bissegem): “Allicht mijn laatste seizoen”

RC Bissegem, vorig seizoen met steile ambities gestart, moest uiteindelijk met minder genoegen nemen. Pas nadat Pascal De Vreese het sportieve roer in handen nam, geraakte Racing op kruissnelheid en kwam nog dicht bij een eindrondeticket. Voor komend seizoen houdt voorzitter Marc Cheyns het deze keer voorzichtig: “Een top vijf plaats moet kunnen.”
The post Wim Vandoorne (RC Bissegem):

Lees meer »

Sneer naar prinses Kate of Ode aan prinses Diana? Meghan haalt stiekem haar naam van Archies geboorteakte

Meghan Markle (42) heeft stiekem haar eigen naam van de geboorteakte van haar zoon, prins Archie (5), laten verwijderen. Elf dagen na de geboorte van Archie in 2019 verving ze de naam ‘Rachel Meghan’ door ‘Hare Koninklijke Hoogheid de hertogin van Sussex’. Online wordt er nu volop gespeculeerd over de twee redenen waarom prins Harry (39) en Meghan deze keuze

Lees meer »

Biden in eerste tv-interview sinds rampzalig verlopen debat: “Ik was uitgeput en voelde me verschrikkelijk”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft in zijn eerste televisie-interview na zijn zwakke optreden tijdens het debat met Donald Trump op 27 juni aangegeven dat hij ziek was tijdens dat debat. “Ik voelde me verschrikkelijk”, zei Biden in gesprek met zender ‘ABC’. Hij noemde het “een slechte episode” en suggereerde daarmee dat het een eenmalig incident zou zijn geweest.

Lees meer »

Man aangehouden na burenruzie in Kruisem die fataal afloopt

In Ouwegem, een deelgemeente van Kruisem, is een man aangehouden door de onderzoeksrechter, na een burenruzie die uit de hand liep. De man zou zijn buurman hebben aangereden. Het slachtoffer overleed een paar dagen later aan zijn verwondingen. De 2 hadden al jaren ruzie over de aanbouw van een nieuw huis, waardoor waterschade was ontstaan. Het parket onderzoekt de zaak

Lees meer »

KVKO A stoomt zich klaar voor derde provinciale

KVKO stelde de selectie voor het komende seizoen voor. De A-ploeg promoveerde naar derde provinciale, terwijl de B-ploeg nu in de kustreeks van vierde terechtkomt.
The post KVKO A stoomt zich klaar voor derde provinciale appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na Middelkerke opent ijssalon Missault nu ook een vestiging in Westende-Bad: “Alles is puur en ambachtelijk, volgens de recepten van 1945”

De Zeedijk in Westende-Bad is een nieuwe, zoete trekpleister rijker. Onlangs openden Annelies Thomaes (29) en haar partner Simon Ronse (32) hun tweede ijssalon onder de naam ‘Missault’ op de Koning Ridderdijk 28. Voor het koppel is dit, na het succes van hun eerste zaak in Middelkerke – gelegen aan Zeedijk 60 – al hun tweede zaak aan de kust.<br

Lees meer »

Klas 3A van Vrije Basisschool wint kunstenwedstrijd ‘Blik op de Toekomst’ met werk ‘Groeien en Bloeien’

Dit voorjaar organiseerde het gemeentebestuur een kunstenwedstrijd voor Bredense scholieren. Bezoekers aan de tentoonstelling van de werken in het MEC Staf Versluys konden stemmen op hun favoriete werk. Deze week werden de winnaars bekendgemaakt. Hoofdwinnaar is het werk ‘Groeien en Bloeien’ van de 3A-klas uit de Vrije Basisschool Don Bosco.
The post Klas 3A van Vrije Basisschool wint kunstenwedstrijd

Lees meer »

Airbus krijgt megabestelling uit Filipijnen

Vliegtuigbouwer Airbus heeft een voorlopig akkoord gesloten voor de levering van 152 vliegtuigen aan de Filipijnse luchtvaartmaatschappij Cebu Pacific Air. Het order heeft een waarde van 24 miljard dollar (22,4 miljard euro) aan catalogusprijzen, al zijn aanzienlijke kortingen gebruikelijk.

Lees meer »

Tennisser Zizou Bergs geplaatst voor Olympische Spelen: “Zullen met plezier afreizen naar Parijs”

Opluchting in het Belgische tenniskamp: met Zizou Bergs neemt deze zomer toch een landgenoot deel aan het olympische enkelspel. Dankzij een aantal afzeggingen haalde hij nipt de hoofdtabel. In het dubbelspel zijn het duo Sander Gillé en Joran Vliegen geselecteerd door de Internationale Tennisfederatie. Zij zien Parijs 2024 als een hoog doel, in tegenstelling tot Elise Mertens die zelf verzaakte

Lees meer »

Bruno (61) maakt einde aan drie generaties gezouten vlees: slagerij Mahieu in Deerlijk stopt er na meer dan 70 jaar mee

Slagerij Mahieu in de Kerkstraat in Sint-Lodewijk stopt ermee. Drie generaties een ambachtelijke zaak van vader op zoon en met als grote specialiteit het gezouten vlees. “Het doet nu meer en meer pijn en voel ik er mij niet gelukkig mee. Maar de beslissing is genomen. Ik heb nu zelfs van bepaalde eigen bereidingen niets meer te koop”, vertelt Bruno

Lees meer »