Driedaagse streekbeurs met Winkelsterren bij Vareno in Poperinge: “Elke deelnemer stelt zijn product voor in eigen keuken of badkamer”

Voor het tweede jaar op rij organiseert Vareno in Poperinge een eigen streekbeurs met niet-alledaagse producten in het kader van hun avondopening. In totaal kan je 16 producenten of winkeliers ontdekken tijdens de streekbeurs op woensdag 18, donderdag 19 en vrijdag 20 oktober.

“Na het succesverhaal in 2022 hebben we beslist om opnieuw een driedaags evenement in onze toonzaal te organiseren met andere West-Vlaamse ondernemers onder de insteek ‘Koop Lokaal, Winkelhier’”, zegt Valerie Debal van Vareno. “We stellen in de derde week van oktober de deuren van Vareno Keuken & Interieur Design open voor allerlei regionale handelaars om de bezoekers op éénzelfde locatie met hun producten of diensten te laten kennismaken. Bovendien nemen we ook deel aan de actie ‘Winkelsterren van je buurt’, een organisatie van ‘Ik Koop Lokaal’.”

Co-marketing

De streekbeurs vindt plaats op woensdag 18, donderdag 19 en vrijdag 20 oktober, telkens van 18 tot 21 uur. De locatie is de toonzaal van Vareno, Sappenleenstraat 5 in Poperinge. “Elke deelnemer zal er in zijn eigen hoekje (keuken of badkamer) zijn product voorstellen. De bedoeling is om elkaar en de eigen economie te steunen door een maximum aan plaatselijke mensen te bereiken op een budgetvriendelijke manier. Co-marketing is hiervoor de ideale manier. We delen onze contacten via sociale media en elkeen zijn klantenbestand”, zegt Valerie.

Sterke belevingsfactor

“Ook voor de bezoekers is de toegang gratis. Een unieke gelegenheid voor wie interesse heeft in minutieus maatwerk van keukens en interieurmeubelen, maar tegelijkertijd ook andere West-Vlaamse specialisten in hun vak wil leren kennen. In plaats van klassieke opendeurdagen wordt het een gezellig driedaags evenement met een sterke belevingsfactor. Aan elke ondernemer laten we de keuze hoe men de avond invult, maar concreet zal men doorheen de beurs deskundige uitleg krijgen, gratis aangeboden proevertjes, demonstraties, flyers of staaltjes… en zal men veel van de originele producten ook ter plaatse kunnen aankopen. Daarboven zullen er niet alleen leuke, lokale prijzen te winnen zijn, men wordt ook getrakteerd op muzikale optredens door leerlingen van de Academie.”

In totaal nemen 16 producenten of winkeliers deel:

*BiBaBoe-gifts, originele geschenken uit Boezinge

*Fou de Fleurs, zot van (droog)bloemen uit Poperinge

*Gostinho, (h)eerlijke smaken van Portugal uit Beselare

*Kleijo, creatieve keramiek uit Poperinge

*La-Thé, huisgebrande koffie en biologische thee uit Poperinge

*La Véri, kant-en-klaar aperitief Améro uit Vleteren

*Leroy Delicatessen, artisanale kroketten uit Zillebeke

*Lumizo by David Beerlandt, fotograaf uit Poperinge

*Oki Gin, handcrafted gin uit Ieper

*Olijfshop, passie voor Zuid-Franse producten uit Loker

*Revelatio, kookstudio en Thermomix verdeler uit Ieper

*Tende Vandenberghe, decoratiespeciaalzaak uit Poperinge

*Vandenberghe Verf, verf en muurbekleding uit Poperinge

*Upstream Studio, juwelen en ambachtelijke zeep uit Roesbrugge

*Wijngoed Choupette: Belgische witte wijn uit Westrozebeke

*Vareno: keukens en interieurmaatwerk uit Poperinge

The post Driedaagse streekbeurs met Winkelsterren bij Vareno in Poperinge: “Elke deelnemer stelt zijn product voor in eigen keuken of badkamer” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Tweede editie van Kruiseke Kerremesse wordt driedaagse: “Met Gilberke en Marcellineke”

Na de succesvolle eerste editie van Kruiseke Kerremesse vorig jaar bieden de organisatoren dit keer een driedaags evenement aan. De bestuursploeg is ondertussen uitgebreid. Voor de kinderkoers waren er op de vorige editie meer dan honderd deelnemers en het evenement wordt dit jaar herhaald. Het feestplein bevindt zich naast het voetbalterrein van Sparta Kruiseke.
The post Tweede editie van

Lees meer »

Leerlingen VBS Nieuwkerke schrijven boek met Marc de Bel

Dankzij de financiële steun van het dynamoproject van Cultuurkuur schreven de leerlingen van VBS Nieuwkerke van het vijfde en zesde leerjaar samen met Marc de Bel een boek. “Dankzij de firma Clarebout Potatoes en de gemeente Heuvelland drukten wij Het beest van Heuvelland”, vertelt juf Annemie Delerue.
The post Leerlingen VBS Nieuwkerke schrijven boek met Marc de Bel appeared

Lees meer »

“Ik hou van Eddy! Een record is maar een nummer”: Cavendish boekt historische Tour-zege en steekt Merckx voorbij

Mark Cavendish (39) heeft na lang wachten zijn 35e Tour-overwinning beet. Hij reed overtuigend naar de zege na andermaal een valpartij, waar Mads Pedersen bij betrokken was. Door deze zege steekt hij Eddy Merckx voorbij en wordt hij alleen recordhouder. Na de finish had Cavendish ook een boodschap voor ‘De Kannibaal’: “Eddy Merckx blijft voor altijd Eddy Merckx. Het is

Lees meer »

Bepaling strafmaat in rechtszaak rond Trump en Stormy Daniels uitgesteld tot 18 september

De bepaling van de strafmaat in het proces tegen voormalig Republikeins president Donald Trump voor het betalen van zwijggeld aan een pornoster is uitgesteld tot 18 september. Dat blijkt uit een juridisch document dat AFP kon bemachtigen. Op 6 september zal rechter Juan Merchan zich uitspreken over de potentiële impact van de beslissing van het Hooggerechtshof op deze rechtszaak.

Lees meer »

Primeur voor onze kust: hotel La Réserve in Knokke krijgt vijf sterren superior van Toerisme Vlaanderen

Het bekende hotel La Réserve in Knokke, eigendom van Marc Coucke en Bart Versluys, krijgt een jaar na de opening een ‘vijf sterren superior’-erkenning van Toerisme Vlaanderen. Het is meteen het eerste hotel aan de Belgische kust met deze erkenning.
The post Primeur voor onze kust: hotel La Réserve in Knokke krijgt vijf sterren superior van Toerisme Vlaanderen appeared

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Orbán heeft vandaag ontmoeting met Zelensky”- Procureur-generaal Oekraïne: “Groep plande staatsgreep in Kiev”

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

KIJK. “Hij pakte hem bij zijn hoofd en begon te slaan”: Amerikaanse agent valt tiener aan tijdens kinderfeestje

In Galveston, Texas, is een kinderfeestje volledig uit de hand gelopen. Een agent in burger kwam poolshoogte nemen omdat er zoveel mensen bij het zwembad van een appartementencomplex waren, waar het feestje plaatsvond. Vervolgens ontstond er een hevige discussie, waarna de agent een tiener aanviel. Een moeder kon het hele incident filmen. De politie is een onderzoek gestart.

Lees meer »

Hoogdagen voor Belgische atletiek en toch rommelt het bij de coaches: “Dat dit op straat ligt, is lachwekkend”

Een recordaantal van 33 individuele atleten en vier aflossingsteams mogen inchecken voor de Spelen van Parijs: het lijkt de Belgische atletiek wel voor de wind te gaan. En toch is niet alles peis en vree. Dat Atletiek Vlaanderen aan het praten zou zijn met een buitenlandse coördinator voor de aflossingsteams zorgt voor onrust bij de estafettetrainers. “Er is geen draagvlak.”

Lees meer »