Cowboys en indianen

Dat de Amerikaans-Chinese Ostend Investment Company, die in 2020 KV Oostende overnam, bestaat uit cowboys, is al langer bekend. Het sympathieke wèreldploegsje werd na het vertrek van Alexander Blessin binnen de kortste keren financieel én sportief een puinhoop. Bij de degradatie vorig seizoen lijstten de fans alle niet-nagekomen beloftes op: het waren er bijna vijftien…

Nog voor de start in 1B moest evenwel de Amerikaanse aandeelhouder Paul Conway schuiven voor mede-aandeelhouder Krishen Sud, werd Michael Kalt, een andere aandeelhouder, uitgeroepen tot nieuwe sterke man en werd afscheid genomen van de zwaar gecontesteerde ceo Gauthier Ganaye. Een nieuwe start in 1B leek het wel. De fans toonden zich best tevreden met de nieuwe lokale verankering – Nils Vanneste als technisch directeur, Michiel Jonckheere en Kurt Bataille in de trainersstaf– én ze toonden vertrouwen in de nieuwe coach Stijn Vreven. De cowboys hadden voor een indiaan gekozen – als speler profileerde de toen langharige Limburger zich als een halve indiaan, grote beelden en hoofddeksels met veren bij hem thuis incluis. De fans hoopten zelfs al op een snelle terugkeer naar 1A. Ze droomden: Vreven toont zich dan wel een gepassioneerde motivator, hij staat met zijn bescheiden ploegsje na acht speeldagen 13de. Hij zal zich moeten reppen om uit het degradatiegewoel te blijven. Na de 1-2-nederlaag vorig weekend tegen RSCA Futures klonk hij bijzonder teleurgesteld, ook in zichzelf.

Wie koopt er nu een club als KVO, vol schulden en 13de in 1B?

Intussen bleef KVO ook naast het veld verder brokkelen. Het ontvangt nog steeds de ene deurwaarder na de andere door onbetaalde facturen, de club moest al voor de Kamer van Koophandel verschijnen als ‘onderneming in moeilijkheden’. Twee weken geleden werd dan weer de teammanager/manusje-van-alles Bart Brackez, vergroeid met de club maar voor velen een onbetrouwbare cowboy, niet alleen door financiële redenen ontslagen. En afgelopen week mocht coo en cfo Thorsten Theys ook beschikken. Ook een cowboy die Theys, ook nog ceo bij het Franse Nancy dat meteen degradeerde… uit de derde klasse. Theys reed heen en weer met zijn zware moto – inmiddels staat die tweedehands te koop. Een brulboei ook, er bereikten ons een paar onfrisse verhalen. Exit Theys dus, maar hij zou wel blijven onderhandelen met de mogelijke overnemers – Amerikanen en een lokale groep –, dat zal ook wel niet alleen uit pure clubliefde zijn. Intussen probeert voorzitter Frank Dierckens, eerder nog gedegouteerd van het voetbalwereldje, toch maar weer het stuurloze schip drijvende te houden. Hij hoopt bij een overname alsnog wat centen terug te zien. Maar al staat de club naar verluidt te koop voor een symbolische euro, wie koopt nu een club vol schulden, dat nog eens 13de staat in 1B?

The post Cowboys en indianen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Afbraak van Heilig-Hart ziekenhuis in Roeselare start in september

In september begint de afbraak van het Heilig-Hart ziekenhuis in Roeselare. Alleen de zuidelijke vleugel van het ziekenhuis blijft staan. In de plaats komen er woningen, appartementen en ook een woonzorghotel, met studio’s en assistentiewoningen. De blikvanger van de nieuwe site is een hoog woonblok van 16 verdiepingen. Daarnaast komt er ook een park. Over 4 jaar zouden de eerste

Lees meer »

Zelfs tien bemiddelingsgesprekken volstaan niet bij de Nationale Loterij: “Vertrouwen in CEO Jannie Haek is helemaal weg”

“Er is geen vertrouwen meer in Jannie Haek.” Dat zeggen de vakbonden bij de Nationale Loterij over hun CEO. Tien bemiddelingssessies volstonden niet om de open oorlog die er al maanden woedt, constructief te beëindigen. Haek wordt “onaanvaardbaar verbaal geweld” en “overmatig alcoholgebruik” verweten. “Wij hopen dat het directiecomité stappen onderneemt.” Dat wil zoveel zeggen als: Haek moet weg.

Lees meer »

Poepsjiek restaurant met imposante glazen koepel opent op unieke locatie in Knokke (al heeft het zelf geen toiletten)

Een glazen koepel met een architecturaal staaltje van wereldniveau: het kan wel tellen als unieke locatie voor je restaurant. Christophe Deklerck(64), die mee aan het roer staat van Hotel Memlinc in Knokke, zag daarin dé perfecte locatie voor zijn – op zijn zachtst uitgedrukt – chique nieuwe zaak. Opvallend detail: een van de meest indrukwekkende restaurants van Knokke heeft géén

Lees meer »

Mbappé komt met kwinkslag terug op relletje rond Onana en is niet gerust in Franse zege: “Ons niveau moet omhoog, anders gaan we naar huis”

“België is een heel sterke ploeg.” Van arrogantie of onderschatting geen sprake bij Frankrijk, daags voor de clash met de Rode Duivels. Sterspeler Kylian Mbappé nam, net als bondscoach Didier Deschamps, het woord in Düsseldorf en stelde dat Les Bleus dringend hun niveau moeten opkrikken. Mbappé kwam ook met een kwinkslag terug op de verwijderde video met de zingende Amadou

Lees meer »

Blonde god met blauw bloed en beeldschoon bikinimodel: Griekse prins Alexios verbergt liefde voor Brooks Nader niet langer

Zij deed in een rood Baywatch-badpak al veel mannen zwijmelen. Nu is ook de kleinzoon van de laatste Griekse koning, petekind van de Britse kroonprins William en de voormalige toyboy van Poppy Delevingne, voor haar gevallen. De begeerlijke Griekse prins Constantijn Alexios (25) en het Amerikaanse model Brooks Nader (27) vormen het nieuwe ‘it-koppel’ in de royalty- en societywereld.

Lees meer »

Wall Street sluit op record

22:04 De S&P500 sloot op een vers hoogtepunt. Tesla drukte stevig het pedaal in na beter dan verwachte kwartaalverkopen. Eli Lilly profiteerde niet van een goedkeuring van zijn Alzheimer-behandeling.

Lees meer »

Geen genade voor hoogbejaarde drugsdealer: ‘Bertje de cannabisboer’ (81) krijgt twee jaar effectieve celstraf

Terwijl veel van zijn leeftijdsgenoten hun dagen in een rustoord slijten, zoekt Albert M. liever de spanning op. Liefst 36 jaar na zijn eerste veroordeling en op een zucht van zijn 82ste verjaardag kreeg de Nederlander, in het drugsmilieu bekend als ‘Bertje de cannabisboer’, opnieuw twee jaar effectieve celstraf. “Hij trekt totaal geen lessen uit zijn eerdere veroordelingen.”

Lees meer »

Nestlé aangeklaagd wegens E. coli in Franse pizzafabriek

Nestlé is in Frankrijk in staat van beschuldiging gesteld in verband met een uitbraak van E. coli in een fabriek voor diepvriespizza’s. Dat maakte de Zwitserse voedingsreus vrijdag bekend. Wat de aanklachten tegen Nestlé Frankrijk en het filiaal dat de fabriek exploiteerde precies zijn, maakte het bedrijf niet bekend.

Lees meer »

Kevin De Bruyne over het boegeroep, zijn toekomst als Rode Duivel en zijn kinderen: “Gelukkig zaten zij niet in het stadion tegen Oekraïne”

Als aanvoerder van de Rode Duivels is Kevin De Bruyne (33) spaarzaam met woorden. Maar als hij iets zegt, dan wordt er geluisterd. Voor de clash met Frankrijk zet De Bruyne in een uitgebreid interview nog eens de puntjes op de i. Over zijn reactie op het boegeroep, Tedesco, Saoedi-Arabië, zijn toekomst en zijn grinta. Hello, this is your captain

Lees meer »

Politie-interventie bij paleis van Versailles door geschil tussen verkopers

Er heeft donderdagnamiddag een interventie van de veiligheidsdiensten plaatsgevonden bij het paleis van Versailles, in de buurt van Parijs. Dat zou het gevolg zijn van een geschil tussen twee verkopers, waarbij een van hen een mes had getrokken. Dat meldt de krant Le Figaro, die sprak met een politiebron. Er zou geen sprake zijn van terreur.

Lees meer »