Basisschool De Ark in Oekene organiseert twaalfde Parkours voor muco

Voor de twaalfde keer organiseert de vrije basisschool De Ark in Oekene Parkours. De loopwedstrijd voor kinderen en volwassenen, op zaterdag 14 oktober, moet geld opbrengen voor de behandeling van mensen die mucoviscidose hebben.

Mucoviscidose – kortweg muco – is een erfelijke, chronische aandoening waarbij taaie slijmen de werking van de longen en andere organen ernstig verstoren.

Merel Gadeyne (14) heeft muco. Ze was leerling in De Ark, toen bij haar de ziekte werd vastgesteld. Ondertussen gaat het met haar al iets beter, door de vele behandelingen. “Doordat ik door mijn ziekte zelf heel vaak dingen tegen mijn zin moet doen, kwamen de leerkrachten van De Ark, mijn ouders en vrienden op het idee om te starten met Start to Run”, vertelt ze. “Na tien weken trainen onder begeleiding van Veerle Dejaeghere konden de deelnemers – een 75-tal ouders en vrienden – vijf kilometer lopen. Dat wilden ze laten zien aan alle andere ouders en de leerlingen, en zo ontstond de eerste Parkours.”

Helpers en sponsors

Wie maakt deze mooie loopwedstrijd waar? Sandrine Verstraete, juf in De Ark: “Al twaalf jaar kunnen we op dezelfde groep medewerkers rekenen, waarvoor een hele grote dankjewel. Zo’n zestig mensen zetten zich in. Iedereen heeft een eigen taak: van sponsoring zoeken tot inschrijvingen organiseren, en de dag zelf bijvoorbeeld de sporthal en het parcours klaarzetten. En al twaalf jaar kunnen we op trouwe sponsors rekenen, die zo’n zeventig procent van onze sponsors uitmaken. Dat vinden we echt fantastisch. De vele helpende handen komen vanuit Kloen, Vives, De Ark Oekene, vrienden, familie, Oekenaars en de onmisbare vrijwilligers. Dankzij al die mensen blijven wij als werkgroep Parkours ervoor gaan. We blijven ook hopen dat men ooit een ‘wondermedicijn’ vindt. Onze volledige opbrengst gaat naar de Muco-vereniging.”

De kids run, van het eerste kleuter tot het vierde leerjaar, start om 14 uur. Per leeftijd lopen eerst de meisjes, daarna de jongens. Om 15.30 uur is er de vijf kilometer, om 16 uur de tien kilometer. De vooraf ingeschreven lopers krijgen een goed gevulde goodie bag. Er zijn mooie prijzen voor de eerste drie in elke categorie.

Na de loop is er een tombola voor alle aanwezige deelnemers. En een hapje en een drankje vind je in De Ark. (SBR)

Meer info op www.parkours.be

The post Basisschool De Ark in Oekene organiseert twaalfde Parkours voor muco is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Matras in brand gestoken in leegstaand pand in Kortemark: “We willen het gebouw slopen”

In een leegstaand en verloederd herenhuis in het centrum van Kortemark werd woensdagavond brand gesticht. Een matras op de zolderverdieping vatte daar vuur. Het niet de eerste keer dat ongewenste bezoekers het pand binnentreden. De gemeente kocht het pand intussen op. “We hopen het aan het einde van de zomer te slopen”, zegt burgemeester Karolien Damman.
The post Matras

Lees meer »

Zomerbar tussen de wijnranken in Westouter: “Genieten staat centraal”

Tijdens de zomermaanden is de belevingsweide Entre Deux Verres opnieuw toegankelijk voor het publiek. “We serveren met veel plezier een glaasje of flesje wijn, sapje of een hapje”, aldus wijnboer Martin Bacquart. “Een bezoek aan de belevingsweide kan ook de perfecte afsluiter zijn van een wandeling op en rond ons wijndomein.”
The post Zomerbar tussen de wijnranken in Westouter:

Lees meer »

Meer Fransen trekken naar de stembus: opkomst fors hoger dan normaal

De opkomst voor de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk lag zondagmiddag rond 25,9 procent. Dat is een pak hoger dan de 18,4 procent op hetzelfde tijdstip in 2022, volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. In 1997, toen de laatste vervroegde parlementsverkiezingen werden gehouden, lag de participatie op 22,74 procent op het middaguur.

Lees meer »

Le Pen beschuldigt Macron van “administratieve staatsgreep”: “Hij wil de stem van de kiezers tegenwerken”

De rivaliteit tussen Marine Le Pen (55) van de extreemrechtse partij Rassemblement National (RN) en de Franse president Emmanuel Macron (46) blijft toenemen. In een interview beschuldigde Le Pen de president er eerder vandaag van “een administratieve staatsgreep” voor te bereiden. Volgens de politica wil Macron zo het extreemrechtse beleid verhinderen.

Lees meer »

“Wie is Michael van Gerwen?” en “Waar kan ik tekenen voor mijn scheiding?”: Van den Bergh en Huybrechts dollen gelukzalig na 8-2-derbyzege

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft die eerste de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de Belgen

Lees meer »

LIVE SPANJE-GEORGIË. Achterstand komt als donderslag bij heldere hemel, klaart het voor rust nog op voor de Spanjaarden?

De Spanjaarden maakten op dit EK voetbal als een van de weinige toplanden wel indruk door in een groep met Italië en Kroatië 9 op 9 te halen. EK-debutant Georgië beleefde dan weer een sprookje: het klopte in de laatste match verrassend Portugal en stootte zo als derde door naar de volgende ronde. Krijgt dit sprookje een vervolgverhaal of worden

Lees meer »

Radio Vandewalle is weer in de ether op 96.7 FM

De zomerse stadsradio Vandewalle gaat vanaf zaterdag 13 juli weer in de ether. De tweede editie is twee weken lang dag en nacht te beluisteren en te herbeluisteren. Buurtbewoners, verenigingen en een pak vrijwilligers werken eraan mee. Op 23 juli komt Radio Rolarius nog een dag terug en wordt Radio Vandewalle gekaapt.
The post Radio Vandewalle is weer in

Lees meer »