Amerikaanse sonde begonnen aan lange reis naar asteroïde

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft vrijdag een nieuwe sonde gelanceerd. Aan boord van een Falcon Heavy-raket van Elon Musks SpaceX werd de sonde vrijdag om 10.19 uur (plaatselijke tijd) gelanceerd vanaf Cape Canaveral. Over zes jaar moet de sonde de asteroïde Psyche bereiken, en zo wetenschappers een beter beeld geven over het ontstaan van ons zonnestelsel. Wetenschappers vermoeden dat ze de kern van een oud hemellichaam zou kunnen zijn.

Meer krantenkoppen in België

Vakantiewoning ’t Goe Humeur opent de deuren: “Elke kamer een ander gewas”

Cindy Dewaele en Nico Hoste verhuren vanaf komend weekend een vakantiewoning in de Zonnebekestraat, vlakbij hun woning in Sint-Juliaan. In vakantiewoning ’t Goe Humeur kan je met 12 personen genieten van het prachtige uitzicht en de rust tussen de koeien.
The post Vakantiewoning ’t Goe Humeur opent de deuren: “Elke kamer een ander gewas” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Met haar laatste zin wil ze duidelijk iets zeggen”: onze royalty-expert analyseert de videoboodschap van prinses Kate

Geen perscommuniqué, geen tv-interview, geen woordvoerder die in haar naam sprak. De Britse prinses Kate (42) koos – opnieuw – een persoonlijke videoboodschap om bekend te maken dat haar chemotherapie is afgerond. Ze huurde daarvoor een échte regisseur in. Catherine is daarmee een trendsetter in de koninklijke wereld, analyseert onze royalty-expert Wim Dehandschutter. Al volgt ze met zo’n zorgvuldig geregisseerde

Lees meer »

Politiezone Vlas en De Lijn doen nieuwe gezamenlijke controleacties op overlast en zwartrijden door busreizigers

Zowel op vrijdagnamiddag 6 september, vlak na school, als op dinsdagmorgen 10 september, vlak voor school, voerden de politiezone Vlas en controleurs van De Lijn opnieuw gezamenlijke controleacties uit op overlast en zwartrijden op enkele drukke buslijnen van en naar het NMBS-station van Kortrijk. Op de gecontroleerde bussen zat vooral schoolgaande jeugd.
The post Politiezone Vlas en De Lijn

Lees meer »

Container met afval in lichterlaaie in containerpark van Houthulst: “Kwaad opzet niet uitgesloten”

In het containerpark van Houthulst is maandagavond brand uitgebroken. Het ging om een uitslaande brand in de container waar het afval van de gemeentelijke vuilnisbakken wordt opgeslagen. “We weten nog niets over de oorzaak, maar kunnen kwaad opzet niet uitsluiten”, zegt burgemeester Jeroen Vandromme.
The post Container met afval in lichterlaaie in containerpark van Houthulst: “Kwaad opzet niet uitgesloten”

Lees meer »

Dochter van wijlen schepen Dorine Geersens trekt Nieuwe Lijst in Koksijde: “Net zoals Dorine altijd heeft gedaan, politiek voeren vanuit het hart”

Wijlen schepen Dorine Geersens was de bezieler van De Nieuwe Lijst, maar ze mag helaas de verkiezingscampagne niet meer meemaken. “Het team van haar Nieuwe Lijst zal net zoals Dorine het altijd heeft gedaan, politiek voeren vanuit het hart”, klinkt het.
The post Dochter van wijlen schepen Dorine Geersens trekt Nieuwe Lijst in Koksijde: “Net zoals Dorine altijd heeft

Lees meer »