23 bestuurders lopen tegen de lamp tijdens actie ‘afleiding achter het stuur’ in Oostende

Eerder deze week nam de politie van Oostende deel aan de nationale actie ‘afleiding achter het stuur’. De politiediensten noteerden 23 inbreuken, in tien gevallen werd het rijbewijs voor acht dagen ingetrokken.

De nationale controle richt haar pijlen op verkeersveiligheid en wil bestuurders wijzen op het feit dat onoplettendheid achter het stuur erg gevaarlijk kan zijn. Politie Oostende organiseerde diverse controles verspreid over twee dagen.

Rijbewijzen ingetrokken

In totaal werden 10 rijbewijzen ingetrokken voor 8 dagen omwille van het gebruik van de gsm achter het stuur.

Daarnaast werden ook andere inbreuken vastgesteld: twee keer drugs in verkeer (waarvan één met onmiddellijke intrekking rijbewijs tot gevolg), één keer het negeren van het rode licht, eenmaal geen inschrijving, één keer ladingzekering (het niet goed afdekken van de lading), één maal voor nummerplaat aanhangwagen, drie processen-verbaal voor gebruik gsm, tweemaal wegens niet-verzekering en twee keer door een verlopen keuring.

Gerichte controles

“Als politiezone blijven we onverminderd werk maken van verschillende verkeersacties, waarbij de nadruk ligt op verkeersveiligheid”, vertelt politiewoordvoerder Eline Goeminne.

“Zo controleren we signalisatie aan werven, organiseren we gerichte controles op alcohol en drugs in het verkeer, handhaven we de zone 30 en trachten we te sensibiliseren met onze intussen bekende ledborden.”

“Nu de donkere dagen er opnieuw aankomen, zullen we ook gerichte controles organiseren voor fietsers. Het is belangrijk om veilig de baan op te gaan en ervoor te zorgen dat je gezien wordt. Een gewaarschuwd iemand is er twee waard.”

The post 23 bestuurders lopen tegen de lamp tijdens actie ‘afleiding achter het stuur’ in Oostende is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Avril Lavigne staat straks op Werchter. Of toch niet? “Ze is eigenlijk al 20 jaar dood”

Werd de Canadese popster Avril Lavigne (39) in 2003 vervangen door een dubbelgangster? Als we een populaire samenzweringstheorie mogen geloven, zien we al zeker twintig jaar een zekere ‘Melissa’ aan het werk. Klinkt compleet van de pot gerukt, maar de argumenten zijn volgens velen best overtuigend, en worden gevoed door het feit dat de zangeres jarenlang van de radar verdween.

Lees meer »

Europese Commissie keurt eerste betaling voor België uit relancefonds goed

De Europese Commissie heeft dinsdag een eerste Belgische verzoek om betaling uit het Europese relancefonds voorlopig goedgekeurd. Dat heeft ontslagnemend staatssecretaris voor Relance en Strategische Investeringen Thomas Dermine (PS) medegedeeld. De Commissie wil wel een deel van de betaling opschorten, omdat de pensioenhervorming een onvoldoende meekrijgt.

Lees meer »

Klachten over gebruik van parking voor mindervaliden in Alveringem

Op de gemeenteraad meldde de oppositie aan het schepencollege dat de parkeerplaats voor mindervaliden ter hoogte van de huisartsenpraktijk in de Kaatsspelstraat frequent bezet wordt door automobilisten zonder beperking. Het kabinet bevestigt dat patiënten daar inderdaad regelmatig over klagen.
The post Klachten over gebruik van parking voor mindervaliden in Alveringem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geen cassatieberoep tegen vrijspraak juwelier die overvaller doodschoot

De vrijspraak door het Gentse hof van beroep van de juwelier die in 2018 een overvaller doodschoot in de Gentse deelgemeente Oostakker, is definitief. Het openbaar ministerie tekent geen cassatieberoep aan tegen de vrijspraak wegens onweerstaanbare dwang, bevestigt het Gentse parket-generaal. De juwelier had in eerste aanleg nog tien maanden cel met uitstel gekregen.

Lees meer »

Vierde editie van Soirée Congé wordt nog groter: “Lounge en dansterrein worden uitgebreid”

Op vrijdag 12 juli vindt in Pittem de vierde editie van Soirée Congé plaats, op de vertrouwde locatie van DelmoFarm in de Meulebekestraat. Met een aantal nieuwigheden wil de organisatie nog meer mensen een spetterende avond bezorgen.
The post Vierde editie van Soirée Congé wordt nog groter: “Lounge en dansterrein worden uitgebreid” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“De perceptie rond de VAR zit verkeerd”: expert Werner Helsen neemt het op voor nieuwe technologie

De 3D-muur en chip in de bal zorgen voor nieuwe technologische snufjes op dit EK, al blijven de meningen verdeeld. Voor de ene haalt het de charme weg, voor de andere is het een stap in de goede richting. Sportwetenschapper en VAR-expert Werner Helsen (64) behoort tot het tweede kamp en duidt de nieuwe technologische mogelijkheden. “De meetfouten zijn verminderd,

Lees meer »

Mbappé komt met kwinkslag terug op relletje rond Onana en is niet gerust in Franse zege: “Ons niveau moet omhoog, anders gaan we naar huis”

“België is een heel sterke ploeg.” Van arrogantie of onderschatting geen sprake bij Frankrijk, daags voor de clash met de Rode Duivels. Sterspeler Kylian Mbappé nam, net als bondscoach Didier Deschamps, het woord in Düsseldorf en stelde dat Les Bleus dringend hun niveau moeten opkrikken. Mbappé kwam ook met een kwinkslag terug op de verwijderde video met de zingende Amadou

Lees meer »

“Goed zorgen voor wat we hébben”: kersvers Wingens schepen Stefaan Verhelle ziet opvolging Hedwig Kerckhove als praktische inloopperiode

“Het worden grote schoenen om te vullen”, laat de kersverse schepen Stefaan Verhelle (47) in een flyer weten. Als politieke neofiet een ervaren rot als Hedwig Kerckhove opvolgen op amper zes maanden van een nieuw fusiebestuur is geen cadeau. “Toch heb ik de ambitie om als schepen mee het beleid te bepalen. Ik hoop dat mijn ervaring als ondernemer in

Lees meer »