Zo belandde vroedvrouw Laure uit Rumbeke op de nieuwe plaat van Brihang: “Ik had hem niet eens herkend met zijn ‘klakke’”

Vorige week bracht Brihang zijn nieuwe plaat ‘Droomvoeding’ uit en de voorbije dagen stond hij er zelfs letterlijk mee op de markt. Een verse plaat met daarop elf nummers waarin hij herkenbare hersenspinsels weet te vatten in rake zinnen en pure poëzie. En hier en daar voorzien van een soundbite. Zijn dochtertje Inti wenst alle luisteraars in het eerste nummer een vrolijk ‘Hallo’, maar in het vierde nummer is ook Laure Depuydt uit Rumbeke te horen. Wienda?

Geen zorgen als de naam geen belletje doet rinkelen: Laure Depuydt is geen zangeres of muzikante, en rappen doet ze ook niet. Laure (32) groeide op in Rumbeke, maar woont intussen al een tijdje in de buurt van de hoofdstad, samen met haar man Stijn Dewulf en hun drie zoontjes. Beroepshalve is ze vroedvrouw. En hoe vreemd het ook mag klinken: zo kom je dus ook op een album van Brihang.

Laure werkt in het geboortehuis van het Erasmusziekenhuis in Anderlecht. Een ‘geboortehuis’, zeg je? “Als je denkt aan een klassiek verloskwartier, dan is dat een ziekenhuisbed, veel medische apparatuur, een eerder steriele omgeving”, omschrijft Laure. “In een geboortehuis is dat anders. Je hebt een ruim dubbel bed, er is kleur, er speelt muziek en er is één-op-één begeleiding. De bevalling zelf verloopt zo natuurlijk mogelijk. Er zijn momenteel maar twee geboortehuizen in ons land verbonden aan een ziekenhuis, maar eigenlijk zou dat voor mij de standaard mogen zijn.”

Het is zo dat de paden van Laure en Brihang elkaar kruisten. “Boudy (Verleye, Brihang zijn ‘echte’ naam red.) en zijn vrouw Inca kwamen bij ons aankloppen, al vrij laat in de zwangerschap”, vertelt Laure. “Het grappige is dat ik aanvankelijk helemaal niet doorhad dat hij het was. Ik heb hem nochtans vrij veel aan de lijn gehad in die periode. En ik herkende ergens zijn stem wel, maar heb er nooit bij stilgestaan.”

Maar herkend of niet, er was wel snel een goeie band. “Allebei een West-Vlaams accent, dat maakt iets los hé”, aldus Laure. “Zeker ook bij de bevalling zelf. Inca is bevallen in een Franstalig ziekenhuis. Mijn collega en ik waren daar de enige Nederlandstaligen. Het was daar echt een Vlaams onderonsje. Het is trouwens ook pas dan, nà de bevalling dat ik heb beseft dat de papa Brihang was. Boudy vertelde dat de naam van z’n zoontje, Lalo, ‘een lied zingen’ betekende. Het was pas met die duidelijke link naar de muziek dat mijn frank viel. ‘Ik had je niet herkend zonder je klak’, heb ik eruit geflapt. (lacht)”

“Brihang zijn stem herkende ik wel ergens van, maar ik heb er nooit bij stilgestaan”

Een paar weken na de bevalling volgde nog een tweede verrassing. “Tijdens een van de prenatale consultaties had Brihang een opname gemaakt toen we naar de hartslag van z’n zoontje in de buik van Inca luisterden”, vertelt Laure.

“Ik had er toen niet bij nagedacht. Gewoon een papa die dat wil opnemen. Maar toen kwam een mailtje met een link naar het liedje ‘Mama’s buik’ op SoundCloud en de vraag of het oké was dat hij daarin een opname had gebruikt waarin ik te horen was”, zegt Laure.

Kloppend hartje

“Nu hoort ‘m zijn eigen hartritme. Dat is soms wel bizar voor hen’, kan je Laure op het einde inderdaad horen zeggen, op de beat van Lalo’s kloppend hartje. Dat was dus oké voor Laure. Het liedje kwam op een mini-cd’tje te staan dat in het geboortekaartje zat én prijkt nu ook gewoon op het nieuwe album. “Ik vind het wel tof, ja”, geeft Laure toe. “Ik voel me vereerd. Ik kende zijn muziek al en vind het prachtig hoe hij z’n teksten maakt. Maar voortaan volg ik hem natuurlijk nog wat intensiever.”

The post Zo belandde vroedvrouw Laure uit Rumbeke op de nieuwe plaat van Brihang: “Ik had hem niet eens herkend met zijn ‘klakke’” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Van oude brouwerij tot oud klooster: vijf bijzondere zomerbars

Genieten van een frisse pint, een glaasje rosé of een mocktail kan weer in de 215 zomerbars die onze provincie telt. Om die allemaal te bezoeken tijdens de zomervakantie, moet je er meer dan drie per dag doen. Onbegonnen werk, dus stellen wij vijf opvallende nieuwkomers voor. Proost!
The post Van oude brouwerij tot oud klooster: vijf bijzondere zomerbars

Lees meer »

‘Misstiano Penaldo’: terwijl Ronaldo ook ná affluiten weer volschoot, krijgt BBC na flauwe grap bakken kritiek

Zelfs bij Cristiano Ronaldo, 39 en al alles meegemaakt op een voetbalveld, kunnen de emoties nog keihard toeslaan. In de verlengingen tegen Slovenië huilde de Portugese wereldster tranen met tuiten omdat hij op het EK voetbal net een erg belangrijke penalty had gemist. De hele selectie moest hem troosten. Ook in het flashinterview was het met de krop in de

Lees meer »

Steenrijke Tom en Bill Kaulitz kampen na Tokio Hotel met trauma’s: “Soms denk ik dat ik als baby uit een UFO viel”

Ze zijn terug van – in principe – nooit weggeweest, maar hier in Vlaanderen zijn ze lange tijd van de radar verdwenen. Bill en Tom Kaulitz (34), bekend van de emo-rockband Tokio Hotel, pakken uit met een eigen docu op Netflix. In ‘Kaulitz & Kaultiz’ zijn ze heel wat eerlijker dan destijds in de tienerblaadjes: “Ja, Bill valt op mannen,

Lees meer »

Gezinnen sparen kleiner deel van hun inkomsten

De spaarquote van de Belgische gezinnen is in het eerste kwartaal van dit jaar uitgekomen op 14 procent. In het vierde kwartaal van vorig jaar was dat nog 15,1 procent, zo blijkt uit cijfers van het Instituut voor de Nationale Rekeningen (INR) en de Nationale Bank.

Lees meer »

“Wie is Michael van Gerwen?” en “Waar kan ik tekenen voor mijn scheiding?”: Van den Bergh en Huybrechts dollen gelukzalig na 8-2-derbyzege

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft die eerste de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de Belgen

Lees meer »

(School)poort open voor appartementen in Jabbeke?

De nieuwe Permekeschool staat in de steigers. De schoolgemeenschap wenst de omliggende stukken bouwgrond te verkopen om te verkavelen. Maar het gloednieuwe ruimtelijk uitvoeringsplan RUP omvat ook de hele zone tussen de Stationsstraat, Kroondreef en Graaf de Renesselaan met de Varsenareweg. Groen vreest voor verdere appartementsgebouwen in het centrum.
The post (School)poort open voor appartementen in Jabbeke? appeared first

Lees meer »