Woonzorgcentrum Ons Geluk uit Oostende onder verhoogd toezicht

Het departement Zorg heeft woonzorgcentrum Ons Geluk in Oostende onder verhoogd toezicht geplaatst. Onder andere verschillende tekorten in de zorg en tekorten aan medicatie zouden aan de basis liggen van de maatregel.

Op 9 augustus vond er in het wooncentrum in de Westlaan in de wijk Raversijde een inspectie plaats door Zorginspectie. Die bracht verschillende tekorten aan het licht. Diezelfde dag werd het woonzorgcentrum aangemaand om te voldoen aan de erkenningsvoorwaarden die door Vlaanderen gehanteerd worden.

Geen permanentie

Er zouden onder andere verschillende tekorten zijn in de zorg. Zo kon er niet aangetoond worden dat de nodige hulp geboden wordt bij de dagelijkse verzorging van de bewoners van het woonzorgcentrum. Ook de zorginstructies worden niet altijd in de praktijk uitgevoerd. Daarnaast zijn er volgens het rapport ook heel wat tekorten rond medicatie. Er zou ook geen 24 uur per dag permanentie aanwezig zijn en tot slot is er een tekort aan medewerkers. Verder zijn er nog wat tekorten in het inspectieverslag.

Remediëringsplan nodig

Het woonzorgcentrum ligt op wandelafstand van de zee en telt 95 bewoners verdeeld over twee campussen: Morgenster en Avondster. Ons Geluk is een kleinschalig woonzorgcentrum binnen de groep Care Ion. Het woonzorgcentrum heeft nu vijftien dagen de tijd om een remediëringsplan in te sturen bij het departement. Voor elk tekort uit het verslag moet het woonzorgcentrum acties omschrijven die ze gaan nemen om de tekorten op te lossen. Het departement moet dan nagaan of de acties voldoende zijn. Om tot een oplossing te leiden. Stuurt het woonzorgcentrum geen remediëringsplan, dan dreigen verdere sancties.

The post Woonzorgcentrum Ons Geluk uit Oostende onder verhoogd toezicht is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Een eisen-lijst van 37 pagina’s en de pralines waar hij gek van is: alles wat u wil weten over Bruce Springsteen in België

Hij is er. Nu nog in hartje Brussel, straks op de wei van Werchter. Bruce Springsteen was even slapjes door een maagzweer en stemproblemen, maar dat zal hem niet weerhouden van een weergaloos concert én een bezoek aan zijn favoriete Belgische winkel. Wat staat er op zijn setlist? Wat op zijn bankrekening? En wat op zijn 37 bladzijdes tellende rider?

Lees meer »

Open Wijngaardfeesten énWijnfeesten in Heuvelland

Op 6 en 7 juli vinden de Open Wijngaardfeesten plaats in Heuvelland. Ontdek een veelheid aan Heuvellandse wijnen en neem een exclusieve kijk achter de schermen op tal van wijndomeinen. Op 15 augustus wordt er weer wijn geproefd in Heuvelland, want dan vinden de Wijnfeesten plaats in het Warandepark in Kemmel. Kuier tussen de verschillende
The post Open Wijngaardfeesten

Lees meer »

Vriend van Olivia gaat naar toilet tijdens vlucht, maar komt als ‘volwaardige’ steward terug: “Hoe heeft hij dat geflikt?”

De Britse Olivia Power stapte begin deze week met haar vriend op een vliegtuig richting Mallorca. Onderweg panikeerde ze echter even toen haar vriend – die naar het toilet ging – veel te lang wegbleef. Maar haar zorgen werden meteen de kop ingedrukt toen ze hem in het gangpad zag … verkleed als steward. Haar vriend droeg een short en

Lees meer »

Tweede editie van Kruiseke Kerremesse wordt driedaagse: “Met Gilberke en Marcellineke”

Na de succesvolle eerste editie van Kruiseke Kerremesse vorig jaar bieden de organisatoren dit keer een driedaags evenement aan. De bestuursploeg is ondertussen uitgebreid. Voor de kinderkoers waren er op de vorige editie meer dan honderd deelnemers en het evenement wordt dit jaar herhaald. Het feestplein bevindt zich naast het voetbalterrein van Sparta Kruiseke.
The post Tweede editie van

Lees meer »

Krommenhaakpad is gloednieuwe wandelroute in Torhout

Torhout is een wandelroute rijker: het Krommenhaakpad. Het gloednieuwe traject van 7,7 kilometer werd uitgestippeld door Ivan Bauwens en zijn vrouw Lucrèse Warnez, die de lokale afdeling van Pasar leiden.
The post Krommenhaakpad is gloednieuwe wandelroute in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

CHECK – Nee, vrouw van Zelenski kocht geen “Bugatti van 4 miljoen euro” in Parijs: nepnieuws uit Rusland, gemaakt met AI

Het bericht dat Olena Zelenska, echtgenote van de Oekraïense president Zelensky, vorige maand in Parijs een peperdure sportwagen zou hebben gekocht, is verzonnen. Het maakt deel uit van een langlopende pro-Russische campagne met nepnieuwssites. Opvallend is dat hierbij nu ook gebruikt maakt van technologie op basis van artificiële intelligentie (AI).

Lees meer »

Jerben Clabau wil het clubrecord aanvallen op 800 meter

Jerben Clabau gooide onlangs weer hoge ogen na zijn winst tijdens de Nacht van Vlaanderen. Komend weekend doet hij mee aan het PK meerkamp in Ieper en hij wil ook graag nog het clubrecord op de 800 meter aanvallen.
The post Jerben Clabau wil het clubrecord aanvallen op 800 meter appeared first on KW.be.

Lees meer »