Vzw Curieus zoekt pompoenen tegen armoede

Naar aanleiding van de Werelddag tegen Armoede op dinsdag 17 oktober organiseert Curieus vzw een pompoenactie in Oostende, Kortemark en Bredene. “We willen pompoenen inzamelen, die we vervolgens via de Sociale Kruidenier bij armlastige inwoners willen krijgen”, aldus Nathalie Caestecker, voorzitter van Curieus Bredene.

17 oktober is de Werelddag van het Verzet tegen Armoede. Jaarlijks brengen armoedeorganisaties armoede dan onder de aandacht van het grote publiek. “Het ontstaan ervan gaat terug tot 17 oktober 1987 toen ruim 100.000 mensen op Place Trocadéro in Parijs verzamelden om slachtoffers van extreme armoede, geweld en honger te herdenken. Trocadéro is de plek waar de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens ondertekend werd in 1948”, legt Nathalie Caestecker, die ook gemeenteraadslid is voor Vooruit, uit.

“Heel wat organisaties zetten op 17 oktober sindsdien een actie op het getouw om deze dag niet te vergeten. Ze verkopen of delen dan soep uit om aandacht te vragen voor het armoedeprobleem.”

Pompoenen

Curieus Bredene wil de actie in aanloop naar 17 oktober ondersteunen. “We roepen tuiniers, volkstuintjes, ‘samentuintjes’, gemeenschappelijke groentebakken… daarom op om een pompoen met ons te delen. Wie met andere woorden pompoenen kweekt, kan er eentje wegschenken aan onze actie. Je loopt er gewoon even mee langs in het Sociaal Huis, waar de pompoenen verzameld zullen worden. Tegelijk zullen deze goedhartige kwekers een zakje nieuw pompoenzaad meekrijgen, als bedanking en om een nieuwe oogst voor te bereiden”, aldus Nathalie Caestecker.

De ingezamelde pompoenen zal Curieus Bredene wegschenken aan de Sociale Kruidenier. “Die kan ze verdelen onder haar klanten, die er op hun beurt pompoensoep van kunnen maken. En zo zijn we weer bij de traditionele soepactie, die met de Werelddag tegen Armoede gepaard gaat”, besluit Nathalie Caestecker.

The post Vzw Curieus zoekt pompoenen tegen armoede is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Taylor Swift maakt reputatie waar in Amsterdam: grootste muziekster van dit moment zet sublieme ‘The eras tour’ neer

Taylor Swift heeft donderdag haar eerste van in totaal 3 concerten in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam gespeeld. Ze zit daarmee over de helft van haar Europese passage van ‘The eras tour’, die de geschiedenisboeken ingaat als meest winstgevende concertreeks ooit. Wij zakten naar Amsterdam af en werden ondergedompeld in een wereld van pailletten, vriendschapsarmbandjes, volbloed Swifties en 18

Lees meer »

Criminaliteit in Wervik leidt tot open brief van oppositiepartij N-VA aan stadsbestuur: “Onveiligheidsgevoel was nog nooit zo groot”

De opstoot van de criminaliteit in de grensstad Wervik stopt maar niet. In een open brief aan het stadsbestuur vraagt de oppositiepartij N-VA het samenroepen van een gemeenteraadscommissie. “Graag hadden we eens met de korpschef van de politiezone Arro Ieper of zijn vervanger vernomen wat de politie aan deze problematiek gaat doen of doet”, zegt fractieleider Sanne Vantomme.
The

Lees meer »

Unesco duidt eerste biosfeergebied in België aan

Het Nederlands-Belgische grenspark Kempen-Broek is vrijdag door de Unesco aangeduid tot een van de elf nieuwe biosfeergebieden. Dat meldt het VN-agentschap op zijn site. Het is het eerste door Unesco erkende biosfeergebied in ons land, voor Nederland is het het tweede. Unesco’s biosfeernetwerk telt nu 759 gebieden in 136 landen.

Lees meer »

Voorzitter en penningmeester geven fakkel door bij Wielercel Maldegem

Bij de Maldegemse Wielercel hebben voorzitter Raf Van de Velde (87) en penningmeester Aimé D’Hooge (88) de fakkel doorgegeven aan Cyriel Gobeyn (69) en Charline Deklerck (63). Beiden blijven verder lid van de Wielercel.
The post Voorzitter en penningmeester geven fakkel door bij Wielercel Maldegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stinkend rijke Tom en Bill Kaulitz kampen na Tokio Hotel met trauma’s: “Soms denk ik dat ik als baby uit een UFO viel”

Ze zijn terug van – in principe – nooit weggeweest, maar hier in Vlaanderen zijn ze lange tijd van de radar verdwenen. Bill en Tom Kaulitz (34), bekend van de emo-rockband Tokio Hotel, pakken uit met een eigen docu op Netflix. In ‘Kaulitz & Kaultiz’ zijn ze heel wat eerlijker dan destijds in de tienerblaadjes: “Ja, Bill valt op mannen,

Lees meer »

Drie Zwevegemse vrienden nemen deel aan zevendaagse Budapestrally: “Auto’s zijn onze passie”

Bruno Vandorpe, Kevin Waelkens en Stephen Glabeke uit Zwevegem starten op zaterdag 13 juli aan de zevendaagse Budapestrally. Met hun opgesmukte Audi moeten deze drie vrienden op deze roadtrip ook zoveel mogelijk opvallen, wat hen wel aardig zal lukken.
The post Drie Zwevegemse vrienden nemen deel aan zevendaagse Budapestrally: “Auto’s zijn onze passie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zo’n 1.500 gezinnen missen start match Rode Duivels na kabeldefect: “Alles aan gedaan snel te herschakelen”

Niet dat ze veel van het slaapverwekkende voetbal hebben gemist, maar zo’n 1.500 gezinnen in Kortemark tot Ichtegem en Koekelare misten maandagavond de start van de match van de Rode Duivels tegen Frankrijk. Oorzaak: een aanzienlijke stroomstoring na een kabeldefect. “We hebben er zoals steeds alles aan gedaan om snel te herschakelen, maar dat is niet voor de aftrap gelukt”,

Lees meer »

De uitdagingen zijn enorm, maar de nieuwe baas van het leger zwijgt

Meer militairen, meer munitie, meer materiaal en meer middelen. Bij het begin van zijn missie als nieuwe chef Defensie verwees luchtmachtgeneraal Fred Vansina tot in den treure naar het verlanglijstje van zijn voorganger admiraal Michel Hofman. Maar wat hij precies wil en hoe hij het leger de volgende jaren zal inloodsen, daarover bleef hij bijzonder discreet.

Lees meer »