“Volgende week is het de ‘degradatietopper’ tegen Utrecht, tja…”: Ronald de Boer neemt geen blad voor de mond over zwalpend Ajax

Met de voeten vooruit. Ronald de Boer (53) is na de slechtste start uit de clubgeschiedenis keihard voor ‘zijn’ Ajax. Dat het met ‘de tweederangsspelers’ die ze haalden niet gaat lukken. “Hun mentaliteit is ook helemaal anders. Verliezen ze, tja, dan verliezen ze.” Er werd al gepolst naar zijn broer Frank. “Maar die werd zwetend wakker van de gedachte te moeten terugkeren.”

Meer krantenkoppen in België

LIVE OLYMPISCHE SPELEN. Belgian Cats winnen tweede wedstrijd in oefencampagne – 13 Belgische atleten én Belgian Rockets geselecteerd op basis van world ranking

Parijs maakt zich op voor de dertigste editie van de Olympische Spelen, die plaatsvinden van vrijdag 26 juli tot zondag 11 augustus. In het Belgische kamp heerst de medaillekoorts en ook internationaal staan alle neuzen richting Franse hoofdstad. Volg al het nieuws in aanloop naar de olympiade in onze liveblog hieronder.

Lees meer »

Matras in brand gestoken in leegstaand pand in Kortemark: “We willen het gebouw slopen”

In een leegstaand en verloederd herenhuis in het centrum van Kortemark werd woensdagavond brand gesticht. Een matras op de zolderverdieping vatte daar vuur. Het niet de eerste keer dat ongewenste bezoekers het pand binnentreden. De gemeente kocht het pand intussen op. “We hopen het aan het einde van de zomer te slopen”, zegt burgemeester Karolien Damman.
The post Matras

Lees meer »

LIVE PORTUGAL-FRANKRIJK (21u). Mbappé over Ronaldo: “Hij is een legende, maar we hopen morgen te winnen” – Martínez: “Frankrijk is meer dan Mbappé”

Portugal kon zich tegen de Slovenen pas na strafschoppen plaatsen voor de kwartfinale op dit EK voetbal. De Fransen hadden een eigen doelpunt van Jan Vertonghen nodig om door te gaan naar de volgende ronde. Kunnen Mbappé en co doorstoten naar de halve finales of steken de troepen van Martínez daar een stokje voor?

Lees meer »

KIJK. Marie Verhulst heeft date met Jef bij ‘Sneeuwwitje’ en Julie Vermeire doet oproep aan Studio 100

Zondagnamiddag vond in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne de première plaats van de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje en dat lokte heel wat nieuwsgierige BV’s naar de rode loper. Reporter Jarne strikte er Marie Verhulst en Julie Vermeire voor een gesprek. Bekijk het

Lees meer »

Nathalie (53) maakt levensgrote poppen van haar vier kinderen en rijdt ermee rond: “Naar hun stamcafé, of naar de kliniek waar ze geboren zijn”

Voor haar afstudeerproject in de beeldhouwklas van de academie in Eeklo maakte Nathalie De Weweire (53) levensgrote poppen van haar vier inmiddels volwassen kinderen. De koppen ervan zijn in harde gips gemaakt, de lichamen maakte Nathalie uit hun eigen oude donsdekens. “De bedoeling is dat ik er een tijdje mee rondrijd en mijn auto, met de poppen op de achterbank,

Lees meer »

Brand in opvangcentrum Fedasil: 26-jarige Palestijn opgepakt voor brandstichting

De hulpdiensten snelden vrijdagvoormiddag naar het opvangcentrum van Fedasil in het West-Vlaamse Poelkapelle na een melding van brand. Eén persoon werd preventief afgevoerd ter controle naar het ziekenhuis. Een deel van het gebouw is onbewoonbaar verklaard, voor de bewoners wordt een noodopvang gezocht. De politie arresteerde een 26-jarige Palestijn voor brandstichting.

Lees meer »

Ouders basisschool De Talententuin lanceren petitie om geliefde interim-directeur aan boord te houden: “Hij bracht terug warmte in de school”

Het einde van het schooljaar verliep in Prizma-basisschool De Talententuin in Lendelede niet zo rustig. Er is onder een deel van het personeel en bij heel wat ouders onmin ontstaan omdat interimdirecteur Maarten Vansteenkiste die job na dit schooljaar niet definitief mag uitoefenen. Die laatste hebben een petitie gelanceerd.
The post Ouders basisschool De Talententuin lanceren petitie om geliefde

Lees meer »