Vier verdachten aangehouden in zaak van diefstal paardenzadels

De Brugse onderzoeksrechter heeft woensdag vier verdachten aangehouden in de zaak rond de diefstal en heling van paardenzadels. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Het gaat om twee Roemenen, een Litouwse en een Belg.

Diefstallen over gans België

In het hele land kregen meerdere maneges de afgelopen maanden af te rekenen met diefstallen van paardenzadels. De federale gerechtelijke politie (FGP) van West-Vlaanderen clusterde de feiten en voerde maandenlang onderzoek om de modus operandi in beeld te brengen. Ze kregen daarbij ondersteuning van de centrale diensten van de federale gerechtelijke politie (DJSOC) en van de cavalerie van de federale politie. Het onderzoek werd in West-Vlaanderen gevoerd op basis van een negental feiten verspreid over de provincie, onder andere in Oostduinkerke, Oostende en Snaaskerke.

De speurders ontdekten dat de feiten gepleegd werden door Roemenen zonder vaste verblijfplaats. De bende ging meestal vooraf op verkenning om dan ‘s nachts toe te slaan. Vervolgens werd de buit bijna onmiddellijk overgebracht naar een manege in de provincie Antwerpen. Wellicht werden de gestolen zadels daarna in het buitenland verhandeld.

Op heterdaad betrapt

In de nacht van dinsdag op woensdag werden de speciale eenheden van de federale politie ingeschakeld om enkele verdachten op heterdaad te betrappen. Daarbij werden in de provincie Henegouwen twee Roemeense mannen van 38 en 41 jaar oud ingerekend. De actie werd woensdagochtend voortgezet in de Kempen door ook de vermoedelijke helers te arresteren. Het gaat om een 33-jarige Litouwse vrouw en een 56-jarige Belg. In hun woning en manege werden ongeveer 150 paardenzadels en ongeveer 35.000 euro cash geld in beslag genomen.

De FGP riep eigenaars van gestolen paardenzadels op om aangifte te doen bij de lokale politie. “Het is daarbij van belang om te vermelden van wanneer de diefstal dateert. Een goede beschrijving van het zadel, een aankoopfactuur en foto’s zijn nuttig voor de onderzoekers”, klonk het in een persbericht.

Alle vier aangehouden

Na verhoor werden de vier verdachten in Brugge voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die besliste vervolgens om hen allemaal aan te houden. De Brugse raadkamer zal nu moeten oordelen of de verdachten al dan niet langer in de gevangenis moeten blijven.

The post Vier verdachten aangehouden in zaak van diefstal paardenzadels is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Woordvoerster van Franse regering en team aangevallen tijdens campagnemoment

Prisca Thevenot, woordvoerster van de Franse regering, is woensdagavond aangevallen in Meudon, ten zuidwesten van Parijs. Volgens AFP werden de Française en “haar team” geviseerd door een twintigtal personen toen ze er verkiezingsaffiches ophingen. Zondag vindt de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen plaats, in een zwaar gepolariseerd politiek klimaat.

Lees meer »

Keith Starmer nieuwe Britse premier na monsterzege van Labour tijdens verkiezingen

Sir Keith Starmer is officieel de nieuwe Britse premier. Zoals verwacht vond vannacht een politieke aardverschuiving plaats in het Verenigd Koninkrijk. Nadat de rechtse Conservatives van huidig premier Rishi Sunak veertien jaar lang aan de macht waren, won oppositiepartij Labour de Britse verkiezingen. En nog geen klein beetje. Nadat de exitpolls “een verpletterende overwinning” voorspelden, staat de partij van Sir

Lees meer »

San Maes is buurtwerker voor digitale inclusie in Pittem

Bij de gemeente Pittem werd onlangs San Maes in dienst genomen als buurtwerker digitale inclusie. Zij zal Pittem- en Egemnaren, die zich vaak in een kwetsbare situatie bevinden en die botsen op digitale drempels in het dagelijkse leven, begeleiden.
The post San Maes is buurtwerker voor digitale inclusie in Pittem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hij hoeft niet te paraderen in bloot bovenlijf. Maar een zwakke Joe Biden is nefast voor heel de wereld

Oorverdovend wordt de roep in de Verenigde Staten aan Joe Biden om zich terug te trekken als presidentskandidaat. Voor het welzijn van zijn land. Maar hij zou dat ook moeten doen voor het welzijn van de wereld, analyseert onze buitenlandjournalist Guy Van Vlierden. Als Biden verliest, zit iedereen weer opgezadeld met Donald Trump. En als Biden alsnog wint, dan dreigen

Lees meer »

Filou Oostende bereidt zich voor op nieuwe seizoen: “Met creativiteit en continuïteit strijden voor Fantastic 14”

Enkele weken na een nieuwe landstitel – de dertiende op rij, meteen de 25ste op het palmares van BCO – bereidt ‘s lands meest gelauwerde basketclub ooit zich al voor op een nieuw topseizoen in Oostende.
The post Filou Oostende bereidt zich voor op nieuwe seizoen: “Met creativiteit en continuïteit strijden voor Fantastic 14” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stoffel Vandoorne eindigt elfde in ePrix in Portland

Zoals zaterdag, heeft de Portugees Antonio Félix Da Costa (Tag Heuer Porsche) zondag de tweede ePrix in Portland gewonnen. Landgenoot Stoffel Vandoorne (DS Penske) wist de elfde plaats te bemachtigen op de veertiende van de zestien manches van het Formule E-kampioenschap.
The post Stoffel Vandoorne eindigt elfde in ePrix in Portland appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Wij waren echt de laatste der Mohikanen”: Stefaan Mestdagh van Den Roobaert in Oekene

Zijn leven leest als een spannend avonturenboek en het slothoofdstuk is nog lang niet geschreven. Stefaan Mestdagh van côte à l’os-restaurant Den Roobaert kent ongelooflijk veel mensen én heeft ongelooflijk veel mensenkennis. Maak kennis met deze boeiende verteller.
The post “Wij waren echt de laatste der Mohikanen”: Stefaan Mestdagh van Den Roobaert in Oekene appeared first on KW.be.

Lees meer »

Criminaliteit in Wervik leidt tot open brief van oppositiepartij N-VA aan stadsbestuur: “Onveiligheidsgevoel was nog nooit zo groot”

De opstoot van de criminaliteit in de grensstad Wervik stopt maar niet. In een open brief aan het stadsbestuur vraagt de oppositiepartij N-VA het samenroepen van een gemeenteraadscommissie. “Graag hadden we eens met de korpschef van de politiezone Arro Ieper of zijn vervanger vernomen wat de politie aan deze problematiek gaat doen of doet”, zegt fractieleider Sanne Vantomme.
The

Lees meer »

Peuter verdrinkt thuis in kinderzwembad

Het West-Vlaamse parket is een onderzoek gestart naar de dood van een peuter van 1 jaar. Het jongetje verdronk in een zwembadje bij hem thuis in de tuin. “Alles wijst op een tragisch ongeval”, zo zegt parketwoordvoerster Griet De Prest.

Lees meer »