Vakbond overhandigt doopsuiker en ‘geboortelijst’ aan nieuwe uitbater Izegemse Delhaize

De nieuwe zelfstandige uitbater van de Izegemse Delhaize-Izegem kreeg donderdagochtend een toepasselijk geschenk van vakbond BBTK. Ze overhandigden hem symbolisch een mand vol doopsuiker en een ‘geboortelijst’ met beloftes die werden gemaakt aan de werknemers.

Bjorn Hongenae (36) mag zich sinds kort de nieuwe zelfstandige uitbater van AD Delhaize Izegem noemen. Hij ziet zijn uitdaging zitten, maar is zich ook bewust van de sociale onrust.

Behoud van alle loons- en arbeidsvoorwaarden

“Het personeel van de winkel in Izegem heeft er lastige maanden op zitten”, vertellen Lindsey Verhaeghe, Stephanie Vanoverberghe en Christel Burke van BTTK. “Om de werknemers een hart onder de riem te steken en om de hand uit te steken naar de nieuwe werkgever hebben we hem een mandje met doopsuiker en een geboortelijst bezorgd. Tegelijk herinneren we hem er aan dat er heel wat beloftes zijn gemaakt die de werknemers op het geboortelijstje hebben staan. Het behoud van alle loons- en arbeidsvoorwaarden werd tijdens de volledige ‘zwangerschap’ beloofd. Het hoeft geen betoog dat wij ook voor de nieuwe werkgever open staan voor een constructief sociaal overleg.”

De zaakvoerder wenste bij de overhandiging niet te reageren, maar liet eerder al optekenen dat de loonvoorwaarden gerespecteerd zullen worden.

The post Vakbond overhandigt doopsuiker en ‘geboortelijst’ aan nieuwe uitbater Izegemse Delhaize is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Buitenwipper perste familie Schumacher voor 15 miljoen euro af met foto’s van pas gevallen F1-held”

De Duitse politie heeft een buitenwipper en zijn zoon aangehouden voor het afpersen van de familie van zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Michael Schumacher (55). Dat meldt de Duitse krant ‘Bild’. De mannen, afkomstig uit Wuppertal, zouden 15 miljoen euro hebben geëist en in het bezit zijn van beelden van Schumacher vlak na het ski-ongeluk waar hij nu nog steeds de gevolgen

Lees meer »

Biden blundert opnieuw en beschrijft zichzelf als zwarte vrouw

De Democraten hebben Bidens prestatie tijdens het eerste presidentiële debat naar aanloop van de Amerikaanse verkiezingen nog maar nauwelijks kunnen verteren, of de president blundert opnieuw. Op Independence Day struikelt hij meermaals over zijn woorden, tot het punt dat hij zichzelf een zwarte vrouw noemt.

Lees meer »

Westerscheldetunnel in Zeeland wordt tolvrij vanaf 1 januari

Wie met zijn auto of motor door de Nederlandse Westerscheldetunnel wil rijden, zal vanaf 1 januari geen tol meer moeten betalen. De Provinciale Staten van de Nederlandse provincie Zeeland hebben namelijk unaniem ingestemd met het tolvrij maken van de tunnel voor automobilisten en motorrijders. Vrachtverkeer zal voorlopig wel nog moeten betalen om de oversteek te maken.

Lees meer »

LIVE PORTUGAL-FRANKRIJK. Maignan houdt Fernandes én Vitinha van de openingsgoal met twee geweldige saves, ook Kolo Muani kan niet scoren

Portugal kon zich tegen de Slovenen pas na strafschoppen plaatsen voor de kwartfinales op dit EK voetbal. De Fransen hadden een eigen doelpunt van Jan Vertonghen nodig om door te gaan naar de volgende ronde. Kunnen Mbappé en co doorstoten naar de halve finales of steken de troepen van Martínez daar een stokje voor? Voorlopig staat het nog 0-0.

Lees meer »

23 innovatieve start-ups met omzet van 7,5 miljoen euro in regio Brugge

Het ondernemersplatform Brugge.Inc, dat innovatieve bedrijven in de Brugse regio wil houden, stelde zijn eerste impactrapport voor. Daaruit blijkt dat de 3 start-ups van bij de start begin 2021 er nu 23 geworden zijn. Goed voor een omzet van bijna 7,5 miljoen euro.
The post 23 innovatieve start-ups met omzet van 7,5 miljoen euro in regio Brugge appeared first

Lees meer »

Griekenland maakt zesdaagse werkweek mogelijk in bepaalde sectoren

De nieuwe wet die het in bepaalde sectoren mogelijk maakt om zes dagen per week te werken, is sinds vandaag van kracht in Griekenland. Deze aanpassing verhoogt de maximale werkweek van 40 naar 48 uur voor werknemers binnen industriële bedrijven en de productiesector. De Griekse regering wil zo onder meer de arbeidstekorten aanpakken en zwartwerk tegengaan.

Lees meer »

Jeugd van tennisclub Olympos presteert sterk op provinciaal niveau : “Tenniscompetitie herleeft”

De tenniscompetitie herleeft weer op Olympos in de Ten Brielensesteenweg. De jeugd is er duidelijk de toekomst. Mauro Vromand uit de Begonialaan en Mathieu Vandewildemeersch uit Rumbeke werden voor eigen volk provinciaal kampioen interclub bij de U17. Drie andere leden haalden de finale van de interclub bij de U11 maar moesten jammer genoeg de duimen leggen.
The post Jeugd

Lees meer »

Vriend van Olivia gaat naar toilet tijdens vlucht, maar komt als ‘volwaardige’ steward terug: “Hoe heeft hij dat geflikt?”

De Britse Olivia Power stapte begin deze week met haar vriend op een vliegtuig richting Mallorca. Onderweg panikeerde ze echter even toen haar vriend – die naar het toilet ging – veel te lang wegbleef. Maar haar zorgen werden meteen de kop ingedrukt toen ze hem in het gangpad zag … verkleed als steward. Haar vriend droeg een short en

Lees meer »

Mandy (33) wilde nog even over haar hoeve vliegen. Tót het vliegtuigje begon te tollen: “Haar vriend probeerde nog zacht te landen, maar het was te laat”

Met het pleziervliegtuigje wilde ze nog even haar geitjes en kippen vanuit de lucht zien. Tot de motor van de Boeing-Stearman PT-17 Kaydet boven Kiewit (Hasselt) sputterde, de oldtimer recht naar beneden viel en de romantische vlucht een dramatische afloop kende. Stewardess Mandy Linder (33) stierf op 100 meter van haar eigen woning, haar vriend – de piloot van het

Lees meer »

LIVE COPA AMÉRICA. Met de schrik vrij: Messi mist in strafschoppenreeks, maar ‘Dibu’ Martínez loodst Argentinië toch naar halve finale

Ook in Amerika wordt er gevoetbald, want in de Verenigde Staten wordt gebikkeld om de Copa América. Lionel Messi staat met Argentinië in de halve finale, al had het daar wel strafschoppen voor nodig tegen Ecuador. Messi miste, maar werd gered door doelman ‘Dibu’ Martínez. Volg al het nieuws en alle uitslagen op de voet in deze liveblog!

Lees meer »

Anzegemse vzw Karibu weet jury te bekoren: “Focus op huisvesting is cruciaal”

Vluchtelingennetwerk Vlaanderen bekroonde de Anzegemse vzw Karibu met een solidaire award. De jury koos unaniem voor Karibu als winnaar door de veelzijdige en impactvolle aanpak. “Wat Karibu bijzonder maakt, is hun focus op huisvesting, wat van cruciaal belang is voor zowel nieuwkomers als de mensen die met hen in contact komen.”
The post Anzegemse vzw Karibu weet jury te

Lees meer »

Vorig jaar bijna 13.500 zwerfkatten gevangen in Vlaanderen

In 2023 zijn er in de Vlaamse steden en gemeenten bijna 13.500 zwerfkatten gevangen. Zo bericht ‘De Zondag’ vandaag, op basis van cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). Het gaat om exact 13.428 dieren, oftewel 8 procent minder dan in 2022, toen meer dan 14.600 katten van de straat werden gehaald.

Lees meer »